Στοίχημα: Κερδίζει η Τζόινβιλ

Εβδομάδα διεθνών υποχρεώσεων αυτή που διανύουμε, με τους ρυθμούς να είναι πιο χαμηλοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προκύπτουν ενδιαφέροντα προγνωστικά στοιχήματος. Θα μας απασχολήσει η αγωνιστική δράση στη Β’ Βραζιλίας, όπως επίσης και το γεμάτο πρόγραμμα στο Λιγκ Τρόφι Αγγλίας, ενώ επιλογές προκύπτουν και απ’ το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, όπου σήμερα αγωνίζονται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ…

Το παίρνει η Τζόινβιλ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Τζόινβιλ – Μπραγκαντίνο, όπου επιλέγουμε τον άσσο σε απόδοση 1.88. Την πρώτη της νίκη μετά από δυο παιχνίδια και απολογισμό μια ισοπαλία και μια ήττα, κατάφερε να πανηγυρίσει η Τζόινβιλ. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ραμόν Μενέσες φιλοξενήθηκε από την ουραγό της βαθμολογίας, Σαμπάιο, κόντρα στην οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο μισάωρο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με τα τέρματα των Ντάνρλεϊ (86′) και Αλνταΐρ (87′). Ήταν μια νίκη που έδωσε ψυχολογία στους παίκτες της, καθώς έφτασε τους 33 βαθμούς και απέχει πλέον τρεις από την Οέστε και τη σωτηρία. Μονόδρομος είναι η νίκη στο αποψινό παιχνίδι, κόντρα σε μια ομάδα που είναι από κάτω στη βαθμολογία. Τρεις νίκες, δέκα ισοπαλίες και τέσσερις ήττες είναι ο εντός έδρας απολογισμός της στο πρωτάθλημα. Απ’ την άλλη, τον πρώτο της βαθμό μετά από δυο διαδοχικές ήττες κόντρα σε Σεαρά (2-0) και Παρανά (4-1), κατάφερε να πάρει την προηγούμενη αγωνιστική η Μπραγκαντίνο. Η ομάδα του Εστέβαμ Σοάρες φιλοξένησε την Οέστε, κόντρα στην οποία αρκέστηκε σε μια «λευκή» ισοπαλία. Μετά και από αυτή την ισοπαλία της, η Μπραγκαντίνο παραμένει εντός επικίνδυνης ζώνης, ούσα στην 18η θέση με 31 βαθμούς, δυο πίσω από την αποψινή της αντίπαλο και πέντε μακριά από την σωτηρία. Επιπλέον, διαθέτει μια από τις χειρότερες επιθέσεις (26 γκολ) και άμυνες (47 γκολ) στην κατηγορία. Είναι πολύ κακή μακριά από την έδρα της, όπου και μετράει δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δώδεκα ήττες. Δίνουμε προβάδισμα στους γηπεδούχους, που έρχονται με καλύτερη ψυχολογία.

Διπλό για Τσάρλτον

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση του Λιγκ Τρόφι Αγγλίας, Κόλτσεστερ – Τσάρλτον, όπου επιλέγουμε το «διπλό» σε απόδοση 2.30. Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένει η Κόλτσεστερ στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες σημείωσε τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες. Η τελευταία φορά που κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρίποντο» χρονολογείται στις 10 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Μπλάκπουλ (3-2 εντός έδρας) για το πρωτάθλημα. Το προηγούμενο Σάββατο το συγκρότημα του ΜακΓκρίαλ γνώρισε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Τσέστερφιλντ. Δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός της Κόλτσεστερ στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η η Κόλτσεστερ έχει ήδη γνωρίσει τον αποκλεισμό από το Λιγκ Τρόφι Αγγλίας, ενώ η Τσάρλτον χρειάζεται τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Αήττητοι παραμένουν οι φιλοξενούμενοι στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες σημείωσαν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Σλέιντ επικράτησε των Κόβεντρι (3-0 εντός έδρας) και Τσέστερφιλντ (1-0 εντός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Πορτ Βέιλ (1-1 εκτός έδρας) και Τζίλιγχαμ (1-1 εκτός έδρας) για το πρωτάθλημα. Παράλληλα το προηγούμενη Σάββατο κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας εντός έδρας με 3-1 της Σκάνθορπ. Είναι καλύτερη ομάδα η Τσάρλτον, που άλλωστε παίζει και μια κατηγορία πιο ψηλά (League One) σε σχέση με την Κόλτσεστερ, ενώ υπάρχει και το θέμα της έλλειψης ενδιαφέροντος απ’ την πλευρά των γηπεδούχων. Λογική επιλογή το «διπλό».

Δεν το… ματώνουν οι Μπάκεν Μπέαρς

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Έλιος Ντομζάλε – Μπάκεν Μπέαρς για το FIBA Τσάμπιονς Λιγκ, όπου επιλέγουμε το Under 71.5 των φιλοξενουμένων σε απόδοση 1.95. Η Ντομζάλε δεν έχει ακόμα νίκη αφού ηττήθηκε από την Φρανκφούρτη με 56-61 όπως νίκη δεν έχει και η Μπάκεν που ηττήθηκε με 57-94 από τη Μονακό. Οι δύο χειρότερες ομάδες του ομίλου Α αναμετρώνται απόψε και προφανώς τα παιχνίδια μεταξύ τους θα είναι παιχνίδια γοήτρου αφού καμία από τις δύο δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Προβάδισμα στην Ντομζάλε λόγω έδρας και καλύτερης παράδοσης του μπάσκετ της Σλοβενίας έναντι του αντίστοιχου της Δανίας. Επίσης αξίζει το Under 71.5 της δανέζικης Μπάκεν η οποία έχει σκοράρει μέχρι σήμερα 57 επί της Νίμπουρκ, 66 επί του Άρη, 57 επί της Μονακό ενώ η Ντομζάλε, σε οκτώ επίσημα παιχίδια έχει δεχθεί παραπάνω από 71 μόνο από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και από τις τρεις πολύ καλύτερες από την Μπάκερν ομάδες, Άρη, Φρανκφούρτη, Μονακό δέχθηκε 64, 61 και 59 πόντους αντίστοιχα. Επιλογή λοιπόν το Under 71.5 της φιλοξενούμενης.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις