Στοίχημα: Προχωρά με νίκη η Ελλάδα

Σε ρυθμούς εθνικών ομάδων μπαίνουμε από σήμερα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Λευκορωσία. Προτάσεις για το στοίχημα προκύπτουν τόσο απ’ το παιχνίδι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όσο και από το Λιγκ Τρόφι Αγγλίας, αλλά και το FIBA Τσάμπιονς Λιγκ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημερινά προγνωστικά του Βetarades.gr.

«Άσσος» στο Φάληρο

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Ελλάδα – Λευκορωσία, όπου επιλέγουμε τον «άσσο» σε απόδοση 1.84. Σε μια νέα εποχή βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ο Μίκαελ Σκίμπε την έχει μετατρέψει στο συμπαγές και κυνικό σύνολο που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρχίζει να επανακτά τη χαμένη του ταυτότητα με τον Γερμανό τεχνικό στο «τιμόνι» του, κάτι που είναι εμφανές τόσο απ’ τα αποτελέσματα, όσο και απ’ τις εμφανίσεις. Πέντε διαδοχικές νίκες συμπλήρωσε η Ελλάδα τον Οκτώβριο σε φιλικό και επίσημο επίπεδο, αφού έκανε το 2/2 με Κύπρο και Εσθονία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, χωρίς μάλιστα να δεχτεί καν γκολ. Έπειτα από τρεις αγώνες, βρίσκεται στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου μαζί με το Βέλγιο, στο +3 απ’ τη Βοσνία, την οποία υποδέχεται την Κυριακή σ’ ένα κομβικό παιχνίδι, το πρώτο αυξημένης δυσκολίας. Επιστρέφουν στις κλήσεις του Σκίμπε οι Σάμαρης (Μέσος, 26,1) και Διαμαντάκος (Επιθετικός, 3,0), δεν υπολογίζονται για το σημερινό φιλικό οι Παπασταθόπουλος, Μήτρογλου, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Φορτούνης και Μπακασέτας, οι οποίοι θα προφυλαχθούν. Απ’ την άλλη, ένα καλό φιλικό τεστ μπορεί να προσφέρει η Λευκορωσία στην Ελλάδα, καθότι μιλάμε για μια σκληροτράχηλη ομάδα. Μπορεί εκτός έδρας να χάνει αρκετή απ’ τη δυναμική της, ωστόσο σίγουρα δεν είναι ούτε Γιβραλτάρ, ούτε Εσθονία. Του λόγου το αληθές απέδειξαν οι Λευκορώσοι στο εντός έδρας ματς των προκριματικών με τη Γαλλία, την οποία κράτησαν στο 0-0, με τον Γκορμπούνοφ να βγάζει και… τα άουτ! Συνέχισαν με το εκτός έδρας 4-1 απ’ την Ολλανδία, σ’ ένα εκ προοιμίου ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, ενώ η μεγάλη γκέλα έγινε στο τελευταίο ματς με το Λουξεμβούργο, όπου οι Λευκορώσοι απέτυχαν να κερδίσουν (1-1). Η ομάδα αποτελείται παραδοσιακά κυρίως από παίκτες της Μπάτε Μπορίσοφ (7 είναι στις τελευταίες κλήσεις), προεξάρχοντος του γνωστού, Αλεξάντερ Χλεμπ.

Το παίρνει η Καρλάιλ

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση του Λιγκ Τρόφι Αγγλίας, Καρλάιλ – Φλίτγουντ, όπου επιλέγουμε τον «άσσο» σε απόδοση 2.05. Αδιάφορη και χωρίς βαθμολογικό άγχος θα παραταχθεί σήμερα η Καρλάιλ, που έχοντας κάνει το «2Χ2» στις δυο πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Όλνταμ (4-5) και Μπλάκμπερν U23 (2-0), εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε εξαιρετική κατάσταση η Καρλάιλ επικράτησε με 3-5 της Σεντ Άλμπανς στο FA Cup, σημειώνοντας έτσι την 7η σερί της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα της Λιγκ 2 βρίσκεται σταθερά στη 2η θέση, ενώ είναι η μοναδική αήττητη μετά το πέρασμα 15 αγωνιστικών. Δεδομένο το ροτέισον από τον τεχνικό Κερλ που θέλει να δώσει ανάσες σε βασικούς του παίκτες. Από την πλευρά της, η Φλίτγουντ θέλει να εκμεταλλευτεί την αδιαφορία της Καρλάιλ, με στόχο τη νίκη που θα της χαρίσει την πρόκριση. Στο -1 από την Όλνταμ η Φλίτγουντ, ξεκίνησε με νίκη επί της Μπλάκμπερν U23 (1-0) τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε με 1-0 από την Όλνταμ. Εκτός έδρας, βέβαια, δεν πείθει με τις εμφανίσεις της, μετράει μια νίκη στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις της, έχοντας γνωρίσει αντίθετα τέσσερις ήττες. Πάμε με τον άσσο.

Over 158.5 στην Κροατία

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Τσιμπόνα – Μορνάρ για το FIBA Τσάμπιονς Λιγκ, όπου επιλέγουμε το Over 158.5 σε απόδοση 1.90. Η Τσιμπόνα κόντεψε να πετύχει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση όμως ηττήθηκε στο τέλος με 83-84 από την Αβελίνο και μετά υπέστη άνετη ήττα 95-79 από την Μπούντουσνοστ στο πλαίσιο της Αδριατικής λίγκας. Η Μορνάρ αντιθέτως έχει θετικό ρεκόρ 2-1 αφού επικράτησε 87-85 της Μέγκα και έπειτα, για την Αδριατική λίγκα, ηττήθηκε 99-73 από την Τσεντεβίτα. Το ζεύγος έχει ήδη αναμετρηθεί μία φορά φέτος, στις 4 Οκτωβρίου για την Αδριατική λίγκα στο ίδιο γήπεδο, την Χάλα Ντράζεν Πέτροβιτς, και η Τσιμπόνα είχε επικρατήσει 91-89. Όπως πήγε εκείνο το ματς έτσι περιμένουμε και το αποψινό παιχνίδι διότι καμία από τις δύο δεν παίζει άμυνα τελευταία και έχουν παρουσιάσει μεγάλα σκορ. Η Τσιμπόνα είχε τα σκορ 95-79 με Μπούντουσνοστ, 93-77 με Κβάρνερ, 83-84 με Αβελίνο, 87-68 με την Ζελέζνικ, 74-92 με τη Σκρλζεβο, 81-79 με Μέγκα και 72-89 με Ολίμπια Λιουμπλιάνας ενώ η Μορνάρ είχε το 99-73 με Τσεντεβίτα, 87-85 με Μέγκα, 103-57 με Τενερίφη, 85-68 με Μπούντουσνοστ. Καλή επιλογή το Over 158.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις