«Σοφότεροι μετά το Κίτρος»

Στο ραδιόφωνο του «Volos 9.86» και στον Σάκη Νταφέκα, μίλησε ο Σάκης Τζήμας με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου δεσμεύτηκε πως θα ολοκληρώσει όλα τα έργα που έχει εξαγγείλει και χαρακτήρισε εγκληματική την απόφαση αναστολής τέλεσης των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ.

Η συνέντευξη του κ. Τζήμα στον Σάκη Νταφέκα:

«Περιμέναμε ότι θα έχουμε κάποια θέματα με τη διαιτησία όμως είμαι βέβαιος πως δεν θα μπορέσει να επηρεάσει το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια είμαι κάθετα αντίθετος με φαινόμενα όπως αυτό του εμπρησμού του σπιτιού του κ. Μπίκα. Μπορείς να διαμαρτύρεσαι σε κόσμια επίπεδα αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν άλλοι τρόποι να διεκδικήσεις το δίκιο σου».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωση των έργων

«Κανένα όφελος δεν έχει η ομάδα μας από τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Όπως κανένα όφελος δεν έχει καμία ομάδα. Όμως λόγω αυτών που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μας δίνεται η ευκαιρία να ρίξουμε το βάρος σε θέματα που έμειναν πίσω».

«Σοφότεροι μετά το ματς στο Κίτρος»

«Είμαι αρσενικός και σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που έχω δώσει, ειδικά όταν πρόκειται για τον ευαίσθητο τομέα των ακαδημιών. Η αργοπορία της ολοκλήρωσης είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Όλα θα γίνουν και όλα θα ολοκληρωθούν.

Μετά το ματς με την Πύδνα στο Κίτρος έχουμε γίνει σοφότεροι. Εμείς όπως έχετε δει παίζουμε καθαρό ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε αυτά που είδαμε στο Κίτρος. Εμείς δεν πέφτουμε στο χορτάρι χωρίς λόγο, παίζουμε μέχρι το τέλος όπως το είδατε και στο ματς της Ιστιαίας. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και αυτή η διακοπή δεν μας βοηθάει. Ακόμα και αν κλείσουμε κάποιο φιλικό, έχει διαφορά με επίσημο ματς».

Για τη σημερινή συνάντηση με τον υπεύθυνο των οικονομικών, κ. Μιχάλη

«Αν και το θεωρώ περιττό, είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Είναι πολλά τα χρήματα που έχω βάλει στην ομάδα και αυτό μπορεί κάποιος να το καταλάβει από το μπάτζετ της ομάδας και εισοδήματά της. Έχουμε καταθέσει τον απολογισμό του πρώτου διμήνου και μένει να παραδώσουμε και τον απολογισμό του δευτέρου διμήνου, από τον οποίο αποδεικνύεται πως έχουν μπει και επιπλέον χρήματα στην ομάδα από τον πρόεδρο».

Για τις φήμες περί απλήρωτου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα και την ολοκλήρωση του περσινού οικονομικού απολογισμού

«Δικαιώθηκα σ’ αυτό το θέμα. Το ξενοδοχείο αναγκάστηκε να κόψει τιμολόγιο και να κερδίσει ο Ερασιτέχνης το ΦΠΑ, 240 ευρώ. Εγώ δεν θα κάνω ποτέ δουλειά χωρίς διαφάνεια. Καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τον περσινό απολογισμό και μετά να βάλουμε τα στήθια μας μπροστά και να βγούμε στον κόσμο με τα χαρτιά και με αλήθειες και όχι με μεμψιμοιρίες και δόλια μέσα κι εκεί θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος.

Εγώ θα είμαι πάντα υποψήφιος ηγέτης της Νίκης Βόλου. Κανείς ηγέτης δεν εγκαταλείπει έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα, σ’ έναν τόσο μεγάλο σύλλογο για να μπει πάλι σε περιπέτειες, όπως τόσα χρόνια συμβαίνει».

«Θα ολοκληρωθούν όλα όσα έχω πει»

«Με το χέρι στην καρδιά σας λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρωθεί οποιοδήποτε έργο έχω εξαγγείλει. Αύριο γίνεται σπορά στο βοηθητικό του ΟΣΕ, μία δουλειά καλύτερη και από το κυρίως γήπεδο, ώστε να στεγαστούν τα παιδιά που μετά από την φανταστική δουλειά που έχει κάνει ο κ. Σουγγάρης, έφτασαν στα 200 παιδιά.

Πλέον έχει καταλαγιάσει το κύμα μετά την ασφυκτική πίεση που δημιουργήθηκε με τόσες οικονομικές υποχρεώσεις που διευθετήθηκαν. Όλα είναι εντάξει».

Για το πλαστικό στο βοηθητικό

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει. Σημειώστε όμως, πως από τις 30 Σεπτεμβρίου ορίζανε προέδρους… Εγώ έπρεπε να διαφυλάξω την δική μου αξιοπρέπεια, όπως έπρεπε να διαφυλάξω και τη δική μου τσέπη. Σύμφωνα με τα γεγονότα, καλώς το έπραξα. Τελειώνοντας το βοηθητικό στον ΟΣΕ, σειρά θα πάρει το άλλο βοηθητικό».

Για ενδεχόμενο φιλικό

«Βρισκόμαστε σε επαφή με 2-3 ομάδες για να κλείσουμε κάποιο φιλικό. Σε συνεννόηση με τον προπονητή μας θα κανονίσουμε ότι είναι απαραίτητο ώστε η ομάδα να διατηρηθεί σε αγωνιστικό ρυθμό. Έχω μία ανησυχία μην συνεχιστεί αυτή η αναβολή και την επόμενη εβδομάδα».

«Εγκληματική η απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος»

«Η απόφαση της ΕΠΟ είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιου διαιτητή του καίγεται το σπίτι, αυτό έγινε επειδή ασχολείται με το ποδόσφαιρο άρα και η αιτία είναι το ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ θα έχει επιπτώσεις από αυτό. Δεν μπορείς να επιβάλλεις τη διακοπή των πρωταθλημάτων χωρίς ακόμη να γνωρίζεις, αν πρόκειται για εμπρησμό που προέρχεται από το χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι άστοχη κι εγκληματική η απόφαση. Είμαι κάθετα αντίθετος και απορώ πως αξιόλογοι νομικοί πήραν μία τέτοια απόφαση. Δηλαδή αν κάποιου διαιτητή το σπίτι καεί από το πετρογκάζ και το πόρισμα βγει μετά από δέκα μήνες θα διακοπεί το πρωτάθλημα για δέκα μήνες; Αυτά αποτελούν αστεϊσμούς. Πραγματικά εκπλήσσομαι με την απόφαση».

Απόδοση – επιμέλεια: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις