Ξάνθης για Τζήμα, Βούλγαρη, Πάτση και περσινές εκκρεμότητες…

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Ξάνθης στο ραδιόφωνο Blue Heart FM 105.1 και στην εκπομπή «Ισορροπίες». Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και νυν μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, αναφέρθηκε στη σφαγιαστική διαιτησία στο Κίτρος, στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στον οικονομικό απολογισμό της περσινής σεζόν που εκκρεμεί καθώς και στα σενάρια διοικητικών αλλαγών στο τμήμα ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Ξάνθης κάλεσε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν να το πράξουν χωρίς να θέλουν τίτλους και θέσεις στην ομάδα ενώ δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, τον Απρίλιο του 2017.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Ξάνθη στο BlueHeartFM:

Για τη διαιτησία με την Πύδνα: «Είδα έναν αλήτη να φοράει μαύρα, να κάνει τον διαιτητή και να προσπαθεί να ευνοήσει την μία ομάδα και να αδικήσει την άλλη. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Χρειάζεται να έχεις ανθρώπους που να προστατεύουν και παρασκηνιακά την ομάδα, παρόλο που είμαι αντίθετος με τέτοιες μεθόδους. Δυστυχώς αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για τα «γαλλικά» προς τον Νίκο Τζήμα: «Δύο τρία παιδάκια προβληματικά που βρίζανε τον Τζήμα, τον τερματοφύλακα της ομάδας μας, ο οποίος κάποια στιγμή έδειχνε πως δεν ήθελε να συνεχίσει, είναι λάθος κινήσεις που δεν μπορείς να τις χρεώσεις σε κανένα club. Βέβαια, τα club, μπορούν να ελέγξουν γιατί ξέρουν ποια είναι τα ζιζάνια αλλά δεν μπορούν κάθε φορά να μαλώνουν και να πιάνονται στα χέρια, όταν ειδικά οι άλλοι είναι ανεγκέφαλοι. Να καθίσουν να σκοτωθούν;»

Για τις ανακοινώσεις των συνδέσμων: «Τα παιδιά είναι νέα, βράζει το αίμα τους, θα πούνε πέντε σωστά, θα πούνε και δύο χαζά. Μέσα στο πρόγραμμα είναι αυτά. Τα ίδια έκανα κι εγώ όταν ήμουν νεαρός. Το θέμα είναι να μην γίνεται ζημιά στην ομάδα. Καλό είναι να μην βγάζουμε τα οικογενειακά μας προς τα έξω. Έτσι τα βλέπω πλέον τα πράγματα μέσα από την εμπειρία που έχω αποκτήσει.

Δεν μπορείς βέβαια να κακίζεις και τα club, αλλά ο ρόλος τους πρέπει να φτάνει μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Εδώ συμβαίνει και το λάθος, ότι δεν υπολογίζουμε και τους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε κανέναν σύνδεσμο. Κι αυτή είναι η μεγάλη μερίδα φιλάθλων. Να ζητήσουμε και την γνώμη αυτών των ανθρώπων. Η Νίκη δεν είναι μόνο τα club. Τα clubείναι 100-150 άτομα. Η Νίκη δεν έχει 150 ή 300 φιλάθλους».

Για την εικόνα της ομάδας

«Φέτος η ομάδα είναι πιο νέα. Πέρυσι στην ομάδα υπήρχαν 4-5 παίκτες που δημιουργούσαν μία καλή εντύπωση και όσο ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, παίζανε καλά. Από κάποια στιγμή και μετά αρχίσανε να μην αποδίδουν. Αυτό συνέβαινε, γιατί, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τα παιδιά, ήταν μισθοφόροι. Πληρωνόταν για να παίζουν. Δεν υπήρχε άλλο δέσιμο με την ομάδα. Φέτος στην ομάδα παίζουν και παιδιά της διπλανής μας πόρτας».

Για τον περσινό οικονομικό απολογισμό

«Πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει ο περσινός οικονομικός απολογισμός. Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι στα οικονομικά δεν συμμετείχα καθόλου. Μέχρι και το πρώτο φιλικό τις εισπράξεις της ομάδας τις διαχειρίζονταν ο κ. Μακρόπουλος. Από ‘κει και πέρα όλα πήγανε στον κ. Θεοδώρου. Όπως και να ‘χει πρέπει να κατατεθεί ο λογαριασμός.

Τα λεφτά που είχαμε πληρώσει εμείς μέχρι την 1η Οκτωβρίου, που πληρώσαμε (Ξάνθης και Μακρόπουλος) και τους παίκτες, ήταν η τελευταία μας πράξη επί του οικονομικού. Συγκεκριμένα, την 1η Οκτωβρίου, εγώ και ο κ. Μακρόπουλος, πληρώσαμε 15.000 ευρώ. Να σημειώσω πως εγώ δεν διαχειρίστηκα καθόλου εισπράξεις, φιλικά κλπ.

Δεν γίνεται να μην υπάρξει οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης διοικούσας. Μάλιστα, κακώς πήγαμε σε ανάθεση του τμήματος σε νέα διοικούσα, χωρίς πρώτα να έχει ολοκληρωθεί ο προηγούμενος οικονομικός απολογισμός. Πρώτα απ’ όλα είναι ηθικό το θέμα και ίσως να είναι και νομικό, χωρίς να είμαι βέβαιος».

Για τις εκλογές του Απριλίου κι αν σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη γιατί έχω ανοίξει έναν νέο κύκλο εργασιών και απουσιάζω πολλές μέρες την εβδομάδα. Γιατί το να θέσω υποψηφιότητα και να μην είμαι παρών, δεν έχει νόημα. Μέχρι τότε θα το δούμε».

Για τον πρόεδρο της Δ.Ε., κ. Τζήμα, και τις προτροπές να παραιτηθεί

«Η Νίκη δεν είναι μπακάλικο. ‘’Φύγε εσύ, έλα εσύ’’. Ποιος το λέει αυτό; Δεν αλλάζουν έτσι οι πρόεδροι. Αυτό λέγεται κατά κόρον χρόνια ολόκληρα. Μόλις έχανε η Νίκη κανέναν αγώνα, ‘’φύγε, δεν κάνεις τίποτα’’. Κάθε φορά το ίδιο. Μπορεί και κάθε φορά να υπάρχει κι ένα δίκιο. Όμως δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Άντε κι έφυγε. Μετέωρη η ομάδα;»

– Θα αναλάβουν οι δικοί μας άνθρωποι… Ξάνθης, Βούλγαρης

«Εγώ και ο κ. Βούλγαρης, αν δεν γίνει ο οικονομικός απολογισμός της περσινής χρονιάς δεν δικαιούμαστε να αναλάβουμε. Θα πρέπει να αποφασίσει η συνέλευση, αφού πρώτα καταθέσουμε τον οικονομικό απολογισμό. Και μετά μπορούμε να συνεχίσουμε με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν θέλουμε να τα κάνουμε νόμιμα. Διαχειριστήκαμε χρήματα πέρυσι. Τι πάει να πει δικοί μας άνθρωποι.

Είναι δεδομένο πως υπήρχαν από την αρχή άνθρωποι που δεν ήθελαν τον Τζήμα. Αυτό είναι ανθρώπινο. Πρέπει όμως να σεβαστούμε πως οι περισσότεροι τον θέλανε κι ανέλαβε. Εγώ διαφωνώ πολλές φορές με τον λόγο του, του το έχω πει και κατ’ ιδίαν. Όμως αυτοί που ισχυρίζονται πως υπάρχει άλλος που μπορεί να βοηθήσει, που μπορεί να αναλάβει. Αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, γιατί δεν έρχονται να τον βοηθήσουν τον άνθρωπο, μιας και αγαπάνε την ομάδα; Δηλαδή για να βοηθήσει κάποιος πρέπει να πάρει θέσεις και μεγαλεία; Μήπως αντί για κριτική που του κάνουμε όλοι, να τον βοηθήσουμε όλοι μαζί;

Το ίδιο συνέβη και πέρυσι. Ανέλαβε ένας άνθρωπος, δεν μπορούσε να το πάει μέχρι το τέλος, Μάρτη μήνα, κλατάρισε γιατί δεν τον βοήθησαν, βγήκανε σε έρανο, 60 άτομα από 20 ευρώ μαζέψανε. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τρέξει την ομάδα. Είναι δύσκολο. Δεν γίνεται αυτόν που αναλαμβάνει να τον πολεμάμε συνεχώς».

Εγώ είμαι αντίθετος ακόμη και προπονητή να αλλάζεις μέσα στη χρονιά.

«Εμένα με είχε κάνει ‘’Θεό’’ ο πατέρας μου να ασχοληθώ με τη Νίκη κι εγώ το απέφευγα. Τελικά το αποφάσισα όταν είχαμε φτάσει κοντά στην άνοδο ώστε να μπορέσει να βγει η ομάδα και να μπορέσω να τη δω ακόμη μία φορά στην Α’ Εθνική, γιατί πότε θα την ξαναέβλεπα εγώ μετά; Δεν ανέφερα ποτέ πόσα χρήματα έβαλα για να ανέβει η ομάδα στην Α’ Εθνική, αλλά όχι μόνο δεν με πείραξε αλλά το χάρηκα και πάρα πολύ. Τα χρήματα που έβαλα μετά, που δεν έπιασαν τόπο και ήταν και ελάχιστα σε σύγκριση με αυτά που έβαλα για να βγει η ομάδα κατηγορία , στεναχωρήθηκα. 50 χρόνια ήταν αυτά. Χρεώστε ότι θέλετε στον Πάτση. Άλλος τον έχει πει καραγκιόζη, άλλος κλέφτη όμως την ομάδα την έβγαλε».

Για την φετινή οικονομική διαχείριση

«Θα πω την άποψή μου για τον Τζήμα, αν και νομίζω πως δεν πρέπει. Δεν χρωστάω σε κανέναν, μπορώ να μιλάω ελεύθερα. Μπορείτε να του χρεώσετε οτιδήποτε του Τζήμα, αλλά από αυτό που έχω δει, αν μη τι άλλο είναι τίμιος. Και το λέω με πλήρη συναίσθηση. Εγώ αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει. Μπορεί να κάνω και λάθος. Άνθρωπος είμαι. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα; Βάζουμε και το χεράκι στην τσέπη, άλλος πολύ, άλλος λίγο. Στο κάτω κάτω δεν βοηθάμε τον Τζήμα, την ομάδα μας βοηθάμε. Ούτε όταν ήμουν εγώ πρόεδρος, αυτοί που ερχότανε στο γήπεδο βοηθούσανε εμένα. Την ομάδα βοηθούσανε. Κι εγώ την ομάδα βοηθάω. Η ομάδα μ’ ενδιαφέρει».

Απόδοση – επιμέλεια: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις