Μπέος: «Η νέα ομάδα θα λέγεται Βόλος»

Χείμαρρος ήταν ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στην τηλεόραση του ASTRA TV και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» με τον Δημήτρη Μαρέδη. Κούγιας, Μποτσιβάλης, Τζήμας, το εκατομμύριο φιλάκια και η ομάδα Βόλος που έρχεται οσονούπω, ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που σχολίασε και ανέλυσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ:

Για τη δίκη: «Η δίκη δεν έχει ξεκινήσει. Η δίκη την ερχόμενη Δευτέρα (14/11) αν και εφόσον το δικαστήριο κρίνει ότι το ελληνικό δημόσιο έχει δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής, δηλαδή να είναι αντίδικος με όλους εμάς τους κατηγορούμενους, τότε θα δώσει το δικαίωμα στην πλευρά των νομικών των κατηγορουμένων αν έχουν να υποβάλλουν αιτήματα αναβολής. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει καν εκεί. Κανένας δεν έχει καταθέσει ακόμα αίτημα αναβολής. Η μόνη πλευρά του κ. Κομπότη οι συνήγοροι κατέθεσαν αίτηση ακυρότητας της δίκης , με την έννοια ότι δεν κλίθηκε νόμιμα. Αυτό το αίτημα εξετάζεται. Αφού λοιπόν εξεταστούν το θέμα ακυρότητας της δίκης και αν το ελληνικό δημόσιο έχει δικαίωμα να παραστεί – γιατί εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου – είναι επικοινωνιακό το τρικ που κάνουν για να που ότι ενδιαφέρονται. Για να παραστεί το ελληνικό δημόσιο πρέπει να έχει πάθει ζημιά. Από πού έπαθε;»

-Μαρέδης: «Σας ζητά 1.000.000€»

-Μπέος: «Το ξεκαθαρίσαμε αυτό. Φιλάκια θέλουνε θα τους τα δώσω. Ένα εκατομμύριο σε φιλάκια».

-Μαρέδης: «Σε ευρώ τα ζητάνε».

-Μπέος: «Φιλάκια θα πάρουν ούτως ή άλλως».

-Μαρέδης: «Επειδή λέει ζημιώθηκε ο ΟΠΑΠ».

-Μπέος: «Μα δεν είναι δικός τους ο ΟΠΑΠ. Κι όταν ήταν δημόσιος δεν ήταν δικός τους. Ήταν ανώνυμη εταιρεία. Κατείχε το 29% του πλειοψηφικού πακέτου. Άρα δεν ήταν καν ιδιοκτήτης. Και δεύτερον στην προανάκριση δεν δήλωσαν καν πολιτική αγωγή επίσημα η εταιρεία που λέγεται ΟΠΑΠ ΑΕ γιατί δεν έχει υποστεί καμιά ζημία. Αυτές είναι οι δηλώσεις επίσημα του διευθύνοντα συμβούλου».

-Μαρέδης: «Δηλαδή το 1.000.000 που ζητάνε λέτε ότι είναι αυθαίρετο;»

-Μπέος: «Αέρας είναι, όπως είναι κι άλλα πράγματα. Μπορεί να ζητήσει ότι θέλει το θέμα είναι τι θα αποφασίσει το δικαστήριο. Κι εγώ μπορώ να ζητήσω ότι θέλω. Ελεύθερο είναι το Σύνταγμα μας δίνει αυτό το δικαίωμα να λέμε ότι θέλουμε δεν πληρώνουμε φόρο».

-Μαρέδης: «Θα κρατήσει αρκετά αυτή η δίκη».

-Μπέος: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πλειοψηφίας των δικηγόρων που είναι σε αυτή τη δίκη, είναι και από τους καλύτερους ποινικολόγους της Ελλάδας και με τεράστια εμπειρία, λένε ότι θα μας πιάσουν δυο Πρωτοχρονιές. Δηλαδή γύρω στους 15 με 16 μήνες τουλάχιστον. Είναι λογικό. Είναι 85 κατηγορούμενοι, πάνω από 130 μάρτυρες και περίπου 120 δικηγόροι. Επειδή υπάρχει μόνο μια συγκεκριμένη αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει αυτά τα άτομα και σ’ αυτή την αίθουσα είναι η Siemens, το Ταχυδρομείο, η Χρυσή Αυγή και άλλες μεγάλες δίκες θα δούμε τι ελεύθερες ημερομηνίες θα έχει. Μπορεί να κάνει δύο συνεδριάσεις τον μήνα. Δεν ανησυχώ καθόλου. Όμως να ξέρετε είμαι ίσως ο μοναδικός κατηγορούμενος που θα ήθελα αυτό το δικαστήριο να έχει τελειώσει χθες. Γιατί στην ουσία εκτίω ποινή χωρίς να έχω δικαστεί. Μου στερούν το δικαίωμα να είμαι Δήμαρχος μετά από μια νόμιμη διαδικασία αυτή των εκλογών».

«Θέμα χρόνου να αθωωθώ»

«Είμαι πεπεισμένος και το δηλώνω ότι η αθωότητά μου είναι θέμα χρόνου είτε στον πρώτο βαθμό είτε στον δεύτερο, είτε στον Άρειο Πάγο. Είναι τρία στάδια, αλλά το ότι θα αθωωθώ πανηγυρικά είναι δεδομένο».

Για τον νέο υφυπουργό αθλητισμού τον κ. Βασιλειάδη: «Αδιάφορος. Δεν με νοιάζει. Τον είδα προχθές στο γήπεδο καθόμασταν μαζί στη Νέα Σμύρνη στο Πανιώνιος – ΠΑΟΚ. Είχε πάει εκεί, συμπτωματικά συναντηθήκαμε. Ανταλλάξαμε μερικές απόψεις, νέος άνθρωπος από τον Πειραιά, κάποιοι αμέσως τον συνδύασαν. Λέω αφήστε να τον δείτε πρώτα τον άνθρωπο. Εγώ δεν έχω αυτή την άποψη. Εξάλλου οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο έχουν δρομολογηθεί».

Για την διακοπή πρωταθλήματος: «Σίγουρα ο λόγος είναι σοβαρός. Λυπάμαι που έγινε αυτό το περιστατικό (για την φωτιά στο σπίτι του κ. Μπίκα), αλλά μέσα από αυτό το περιστατικό και ακόμη ένα προ είκοσι ημερών που πήγαν και προπηλάκισαν έναν άλλον διαιτητή στο σπίτι του απ’ έξω μπροστά στα παιδιά του, απομυθοποιείται τελείως όλο αυτό δηλαδή οι ισχυρισμοί, η λάσπη και οι κατηγορίες που έριξαν στο πρόσωπό μου. Πραγματικά χαίρομαι που παραδέχεστε ότι σήμερα υπάρχει στο ποδόσφαιρο εγκληματική οργάνωση. Άρα υπάρχει συνέχεια. Άρα δεν ήμουν εγώ αυτός που έλεγχε και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Μπέος όχι δεν ήταν αρχηγός, ούτε καν μέλος. Να το ξεκαθαρίσουμε. Ορθώς για εμένα διεκόπη το πρωτάθλημα. Έπρεπε όμως να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, έπρεπε να πάρουν αποφάσεις και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και αγγίζει τις μεσαίες τάξεις και κάτω. Ένα κοινωνικό αγαθό. Δυστυχώς το έχουν στερήσει από τον κόσμο. Δεν γνωρίζουν όμως τι πρέπει να κάνουν, τι αποφάσεις πρέπει να πάρουν. Ο κ. Κοντονής προς τιμήν του πήγε κάτι να κάνει, δρομολόγησε μια κατάσταση, όμως απέχει πολύ από το ξεκαθάρισμα αυτής της συμμορίας».

Για τον Κούγια

«Τώρα βγαίνει ένας άλλος κλόουν ένας νάνος που λέγεται Κούγιας και λέει κάτι αηδίες».

-Μαρέδης: «Δεν τα είχατε βρει με τον Κούγια;»

– Μπέος: «Εγώ με τον Κούγια δεν πρόκειται να τα βρω ποτέ στη ζωή μου. Αυτός είπε ότι έκανε λάθος. Εγώ δεν είπα ποτέ τίποτα. Εμένα οι απόψεις μου για τον Κούγια δεν αλλάζουν. Αν ήταν αυτοκίνητο δεν θα βρίσκαμε ανταλλακτικό. Μοναδικός στο είδος του».

-Μαρέδης: «Θέλω ένα σχόλιο για τους δύο προέδρους – παράγοντες των τοπικών ομάδων τον κ. Μποτσιβάλη και τον κ. Τζήμα και τις ομάδες πως πάνε»

-Μπέος: «Καταρχήν δεν είναι παράγοντες και οι δυο. Βρήκαν πόρτα ανοιχτή και μπήκαν μέσα. Η άποψή μου είναι αυτή. Αλλά τους εύχομαι και τους δυο καλή επιτυχία. Δεύτερον οφείλω να ομολογήσω ότι η ομάδα που εύχομαι κι ελπίζω να πάει καλά είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Δεν το συζητάμε, θέλω να βγει πρώτος και να ανέβει κατηγορία. Δεν τον παρακολουθώ στο γήπεδο. Δεν πηγαίνω καθόλου και δεν πρόκειται να πάω καθόλου στο γήπεδο γιατί έχω έρθει σε σύγκρουση με μια μερίδα – μειοψηφία – φιλάθλων που αποδείχθηκαν αχάριστοι. Αν η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα όλοι αυτοί θα είχαν πάει ισόβια. Έναν άνθρωπο που έβγαλε αυτή την ομάδα Ευρώπη, την πήρε από το πιο χαμηλό σκαλοπάτι της ανυποληψίας, χρωστάγανε σε όποιον μίλαγε ελληνικά, γνώρισε δόξες, την έβγαλε στην Ευρώπη, ήρθε σε σύγκρουση, έκανε τέλος πάντων πέντε πράγματα και βρεθήκανε 5-10 ή αν θέλετε 50-100, να κάνουν αυτά που κάνανε. Εγώ δεν έχω καμία θέση εκεί, παρακολουθώ από μακριά τις εξελίξεις, εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και συγχρόνως και για τη Νίκη. Η Νίκη όμως ζει με ψευδαισθήσεις. Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος».

Για τον κ. Τζήμα

«Δεν τον γνωρίζω καθόλου τον άνθρωπο. Θεωρώ όμως πως ο κ. Τζήμας εκμεταλλεύτηκε μία αδυναμία των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και μπλέχτηκε με τα διοικητικά της Νίκης. Πιστεύω πως δεν έχει γνώση του αντικειμένου και απόρησα πως επιτρέψανε οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου, παράγοντες όπως είναι ο κ. Βούλγαρης, όπως είναι ο κ. Ξάνθης που αγαπούσαν την ομάδα τους, είχαν μία συγκεκριμένη δυνατότητα, όμως αγαπούσαν την ομάδα τους. Χειρότερα από τον κ. Τζήμα δεν πρόκειται να την πηγαίνανε. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, επειδή όμως λέει πράγματα που για μένα είναι ασύλληπτα κι επειδή δεν μ’ αρέσει να κοροϊδεύουν τον κόσμο και θεωρώ πως κοροϊδεύει τον κόσμο της Νίκης Βόλου».

-Είστε υπέρ της μίας ομάδας στον Βόλο;

«Είμαι υπέρ της μίας ομάδας στον Βόλο. Δεν μιλάω για συγχώνευση αλλά για μία ομάδα από την αρχή. Μπορεί να είναι και πολύ κοντά. Αν και εφόσον αθωωθώ από την περιπέτειά μου ο Αχιλλέας Μπέος θα επιστρέψει για να δημιουργήσει μία πανίσχυρη ομάδα στην Ελλάδα ξεκινώντας από τον Βόλο. Αυτή η ομάδα θα λέγεται Βόλος. Ολυμπιακός και Νίκη έχουν τη δική τους ιστορία και θα παραμείνουν να παίζουν όπου θέλουν. Μακάρι να παίζουν κι αυτοί στην Α’ Εθνική. Αυτό το όραμα, το όνειρο, υπάρχει πολύς κόσμος που το αγκαλιάζει και πολλοί επιχειρηματίες που θα επενδύσουν. Θα συμμετέχω σ’ αυτό το επιχειρηματικό σχήμα που θα οδηγήσει τον Βόλο σε μεγάλα πράγματα. Γιατί αυτά που βλέπουμε τώρα είναι μιζέρια και κακομοιριά. Είναι ντροπή. Δεν αξίζει στον Βόλο τέτοια τύχη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις