Ναι κύριε προπονητή!

Ναι για σένα λέω…..τον κοινό προπονητή πού θέλεις να κατακτήσεις τα πάντα …θυσιάζοντας τα πάντα!! Εσύ πού υπάρχεις παντού σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε αθλητική οικογένεια ,μέσα στον καθένα μας και προσπαθείς να επιβιώσεις όχι με τις αξίες και τη δουλειά σου, αλλά με τρόπους «πλάγιους» ξέρεις πολύ καλά εσύ!

 

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΣΙΜΕΡΗΣ

…Κοίτα κύριε προπονητή!
Δεν φταίς εσύ,δεν έγινες μόνος σου,άλλοι σε δημιούργησαν και σε έκαναν τον τέλειο προπονητή!! Όταν ήσουν μικρός, σε έβαζαν να παίζεις όχι με τους συνομήλικους σου, αλλά με μικρότερους για να τους κερδίζεις εύκολα!!
Τι ειρωνεία ….και σε σήκωναν στα χέρια ενώ όλοι ξέρατε ότι ποδοπατήσατε τα όνειρα των άλλων παιδιών.Τι σημασία έχει; Εσύ κέρδισες!!! Τους ξεπέρασες όμως!!! Εσύ πήγες σε σχολές, πλήρωσες, θυσίασες πολλά πράγματα και έγινες σούπερ κύριος προπονητής!!!
Βρήκες σύγχρονους τρόπους να κερδίζεις ψεύτικα και να συνεχίζεις να καταρακώνεις τις ψυχές αθώων παιδιών!!Ποιές ψυχολογίες και παιδαγωγικές μεθόδους!!!!
Ο κύριος προπονητής να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να ασχολούνται με αυτόν!!! Όμως κύριε προπονητή,δεν γνωρίζεις ότι είσαι ευτελής!!
Φοβάσαι και να το μάθεις. Κρύβεις αυτή σου την ανεπάρκεια πίσω από αυταπάτες που σε οδηγούν σε λάθος δρόμους και σε περιθωριοποιούν!!! Δεν είχες νομίζω ποτέ σου όνειρα.
Ετσι δεν μπορείς να κάνεις και τους άλλους να ονειρευτούν και να ταξιδέψουν μαζί σου στο συντροφικό μονοπάτι της δημιουργίας!!
Γιατί δημιουργώ σημαίνει ότι δεν φοβάμαι την αποτυχία Δημιουργώ σημαίνει προσπαθώ συνεχώς να πιάσω το άπιαστο…..δηλαδή την τελειότητα!!!
Ποτέ σου δεν πέταξες στηριζόμενος στα δικά σου φτερά,κερδίζοντας τους ουρανούς της καταξίωσης.Εκανες σημαία τα σχέδια των άλλων που σε χρησιμοποίησαν και σου ετοίμασαν τα κέρινα φτερά της εφήμερης πτήσης αλλά και της τραγικής πτώσης!!
Σε φοβάμαι κύριε προπονητή!!!Τρέμω στην ίδέα ότι από εσένα εξαρτάται η επόμενη γενιά προπονητών!!!Φοβάμαι επειδή η μόνη σου σκέψη είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου και τη ζωή σου. Πρέπει να θεραπευτείς όμως!!! Να αποτινάξεις την ρετσινιά του κυρίου προπονητή!!!
Πρέπει να παλέψεις,να βρείς τη δύναμη να ανατρέψεις την πορεία σου.Να γίνεις εμπνευστής,δημιουργός και ελευθερωτής του εαυτού σου!! Πρόσεχε!!!! Εχεις χάσει ότι καλύτερο υπάρχει μέσα σου.
Το εξαφανίζεις και αν δείς ότι κάποιοι άλλοι φίλοι,συνάδελφοί,γνωστοί προσπαθούνε να σε προστατεύσουν,εσύ μπαίνεις στο καβούκι σου!!!
Είσαι μικρός κύριε προπονητή και θέλεις να παραμείνεις μικρός!!! Μα …..κοίτα γύρω σου !!
Δες με τα μάτια της δημιουργικότητας,νιώσε την ευτυχία της προσμονής και κοίταξε κατάματα το μέλλον.
Γίνε εμπνευστής ονείρων στις ψυχές των αθλητών σου! Δώσε ταυτότητα και βάλε την σφραγίδα σου στα θέλω των παιδιών, που περιμένουν από εσένα τα εφόδια για να μπορούν με τις όποιες δυσκολίες να ονειρεύονται το μέλλον τους!!
Υ.Γ Κακό δεν είναι να αναγνωρίσουμε τον κύριο προπονητή, ακόμα και σε εμάς τους ίδιους. Αλλωστε πολλά από τα λάθη του κυρίου προπονητή τα έχουμε διαπράξει σχεδόν όλοι μας. Δεν είναι όμως ηθικό να μην κάνουμε τίποτα,, ώστε να τον βελτιώσουμε!

* Ο Σωτήρης Πετσιμέρης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής ποδοσφαίρου στην σχολή ποδοσφαίρου της Αγ. Άννας με πλούσιο βιογραφικό και θητεία σε πολλές ομάδες σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες, όπως και στον Ολυμπιακό Βόλου 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις