Άρεσε ο Ολυμπιακός Β. με Βέροια παρά την ήττα με 1-0

Με γκολ του Άρσε στο 6′, με απευθείας χτύπημα φάουλ, η Βέροια πήρε τη νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους δύο προπονητές, Παναγιώτη Τζαναβάρα (Ολυμπιακού), και Θωμά Γράφα (Βέροιας), να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα, εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων των ομάδων στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται.

Η Βέροια ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να υπερέχει στην επανάληψη και να δικαιούται το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο δεν ήρθε, παρά τις προσπάθειες των «ερυθρολεύκων».

Πως έπαιξαν οι ομάδες
Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Στασινόπουλος και το αριστερό ο Ανδρέας Κόκας. Οι Τέλος και Κωστόπουλος ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Πότσι και Οικονόμου, με τον Δωματά να ξεκινά στην αριστερή πλευρά και τον Μπρίτος στη δεξιά (στα μέσα του ημιχρόνου οι δύο παίκτες άλλαξαν πλευρές). Ο Ντα Κόστα αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.
Από πλευράς Βέροιας ο προπονητής Θωμάς Γράφας παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Καντιμοίρη, με τους Μαλόν και Ασίγκμπα να αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Καλί και Σισοκό ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Μπαλάφας και Άρσε, ο Σισίνιο κινούνταν στην αριστερή πτέρυγα, ο Χαροντάκης στη δεξιά, με τον Λινάρδο να παίζει πίσω τον Βίτι, που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» της Βέροιας στην επίθεση.

Ανοιχτό παιχνίδι, λίγες φάσεις
Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναπτυχθούν επιθετικά και να βρουν χώρους για να φτάσουν στο γκολ, χωρίς πάντως να υπάρχουν κλασικές ευκαιρίες μπροστά και στις δύο εστίες. Η Βέροια ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, με απευθείας χτύπημα φάουλ του Άρσε στο 6′, όταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κατσούλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Η Βέροια είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αναπτυχθεί από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά που αγωνιζόταν ο Δωματάς. Οι Ντα Κόστα και Οικονόμου σε ορισμένες περιπτώσει προσπάθησαν να βγάλουν μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, όμως οι Σισοκό και Καλί είχαν καλή παρουσία στο κέντρο της άμυνας, διώχνοντας όλους τους κινδύνους που πήγαιναν να δημιουργηθούν για την εστία του Καντιμοίρη.
Στο διάστημα 10′-25′ παίχθηκε παιχνίδι κέντρου, χωρίς κάποιες αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, παρότι το παιχνίδι ήταν γρήγορο και είχε ρυθμό.
Στο 27′ Ο Ντα Κόστα εκτέλεσε φάουλ με τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 30′ σε νέα εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου μέσου του Ολυμπιακού, ο Κωστόπουλος έπιασε την κεφαλιά, δίχως να ανησυχήσει ο Καντιμοίρης, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της Βέροιας.
Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 38′, όταν ο Φλίγκος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε, με τον Καντιμοίρη να αποκρούει σωτήρια και να κρατά το 1-0 για την ομάδα του.
Η Βέροια δεν είχε την τελική πάσα για να απειλήσει το τέρμα του Κατσούλη, ωστόσο στο 45′ λίγο έλειψε να γίνει το 0-2. Ο Σισίνιο με κάθετη πάσα βρήκε τον Βίτι μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο επιθετικός της Βέροιας με ψηλοκρεμαστό σουτ δεν μπόρεσε να βρει το στόχο, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη.

Καλύτερος στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές, δοκιμάζοντας όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους. Το παιχνίδι, παρά τις αλλαγές, συνέχισε να έχει ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως οι καλές επιθετικές προσπάθειες ήταν μετρημένες και από τις δύο ομάδες.
Στο 49′ ο Οικονόμου με κάθετη πάσα βρήκε τον Σταύρου μέσα στην περιοχή, με τον μέσο του Ολυμπιακού να μη μπορεί να νικήσει τον Καντιμοίρη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.
Στο επόμενο λεπτό, στο 50′, δυνατό σουτ του Μπαλάφα η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός μετά το 50′ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν καλύτερος και πιο επιθετικός από τη Βέροια και στο 57′ ο Δωματάς έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μπήκε με δύναμη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε στην κλειστή γωνία του Καντιμοίρη, ο οποίος απέκρουσε και έσωσε την εστία του.
Αμέσως μετά είχαμε μία αψιμαχία ανάμεσα στον Σισίνιο και στον Δωματά, προς στιγμήν πήγε να δημιουργηθεί σύρραξη, όμως οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν την κατάσταση και το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από τρία λεπτά, με τον Σισίνιο να γίνεται αλλαγή από τον Θωμά Γράφα και τη θέση του πήρε ο Μαυρίας.
Στο 76′ Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σταύρου έπιασε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Καντιμοίρη να αποκρούει τη μπάλα σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλύτερος και να ασκεί πίεση στην άμυνα της Βέροιας, με πολλά εκτελεσμένα φάουλ και κόρνερ, δίχως όμως να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 83′ οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, καθώς σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, ο Ευθυμιάδης με γυριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της Βέροιας. Στο 89′ δυνατό σουτ του Σταύρου δεν κατέληξε στα δίχτυα, με τον Καντιμοίρη να αποκρούει σε κόρνερ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης (61′ Παλιούρας), Στασινόπουλος (46′ Ιωαννίδης), Κόκας, Τέλλος (77′ Γκίτζιας), Κωστόπουλος (89′ Πατσής), Πότσι (46′ Κολημήτρας), Οικονόμου (64′ Δ. Κόκας), Δωματάς (85′ Αγγελής), Μπρίτος (46′ Ευθυμιάδης), Ντα Κόστα (46′ Σταύρου), Φλίγκος (46′ Αναστασίου)
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Ασίγκμπα, Καλί (46′ Μελίσσης), Σισοκό (46′ Μαραγκός), Μπαλάφας, Άρσε (46′ Σαρπόνγκ), Σισίνιο (60′ Μαυρίας), Χαροντάκης (46′ Μίλιεβιτς), Λινάρδος, Βίτι (46′ Κωνσταντινίδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις