Κρίσιμο παιχνίδι με Βοσνία δίνει η Εθνική

Κρίσιμο για την περαιτέρω πορεία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 είναι το αποψινό με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, το οποίο θα διεξαχθεί στις 21.45 (ΟΤΕ Sprort 1) στο Καραϊσκάκη. Είναι το τέταρτο ματς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για τον 8ο προκριματικό όμιλο.

Νοκ άουτ τέθηκε ο Τάσος Μπακασέτας που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον προσαγωγό. Ο άσος της ΑΕΚ δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και έτσι δεν θα παίξει με τη Βοσνία.
Δεύτερο πλήγμα στη μεσαία γραμμή, μετά και την απουσία του Μανωλά. Ωστόσο, υπολογίζονται οι Θάνος Πέτσος και Γιάννης Μανιάτης.
Ο Μίχαελ Σκίμπε φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν βασικοί, με στόχο το τρίποντο που θα διατηρήσει την γαλανόλευκη στην κορυφή του ομίλου. Ο Γερμανός θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε διάταξη 4-2-3-1 και, όπως όλα δείχνουν, έχουν «κλειδώσει» οι παίκτες που θα το αποτελούν.
Λογικά, λοιπόν, κάτω από την εστία θα είναι ο Καρνέζης, με τον Τοροσίδη σε ρόλο δεξιού μπακ, τον Τζαβέλλα αριστερά και τους Παπασταθόπουλο-Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας.
Ο Μανιάτης και ο Σάμαρης θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Μάνταλο στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, τον Σταφυλίδη στο αριστερό και τον Φορτούνη σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος θα παίξει στην κορυφή.
Ο Σκίμπε είχε ουσιαστικά ένα δίλημμα: Σκεφτόταν να βάλει μπακ τον Σταφυλίδη, να αφήσει έξω τον Τζαβέλλα και να «χωρέσει» στην τριάδα της επίθεσης (πίσω από τον Μητρογκόλ) τον Γιαννιώτα. Κάτι που μάλιστα δοκίμασε και στην προπόνηση της Παρασκευής… Ωστόσο, τελικώς, προτίμησε να έχει στην ενδεκάδα και τον Τζαβέλλα (σε θέση αριστερού μπακ) και τον Σταφυλίδη μπροστά του, προκειμένου να έχει καλύτερη ισορροπία όλη η πλευρά (αμφότεροι είναι αριστεροπόδαροι). Άλλωστε, θεωρείται πιο «ασφαλής» επιλογή να τοποθετηθεί ο άσος του ΠΑΟΚ σε ρόλο μπακ, δεδομένου πως ο παίκτης της Άουγκσμπουργκ έχει περισσότερες επιθετικές αρετές και ως χαφ θα έχει την ευκαιρία να τις ξεδιπλώσει ακόμα καλύτερα.
H FIFA όρισε τον Γιόνας Έρικσον να διευθύνει την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Βοσνία. Βοηθοί του θα είναι ο Ματίας Κλασένιους και Ντάνιελ Βάρνμαρκ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αντρέας Έκμπεργκ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις