Τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα παρουσίασε το πόλο της Νίκης (photos & videos)

Τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα παρουσίασε η διοίκηση του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, σε εκδήλωση που τελέστηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη. Παράλληλα, τέθηκαν οι στόχοι της νέας χρονιάς και απευθύνθηκε έκκληση στον κόσμο της ομάδας να στηρίξει τη νέα προσπάθεια ώστε η ομάδα του συλλόγου που αγωνίζεται στην πιο υψηλή κατηγορία να συνεχίσει να κρατά ψηλά την σημαία της Νίκης.

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Τον λόγο πήρε πρώτος ο έφορος του τμήματος, κ. Κώστας Τσαρνάς, που καλωσόρισε τους νέους παίκτες της ομάδας κι έθεσε τους στόχους της νέας χρονιάς: «Μία νέα χρονιά αρχίζει, σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο φέτος, σ’ αυτό της Α2. Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, στο οποίο οι αγώνες γίνονται εντός κι εκτός έδρας, κάτι που θεωρώ πως είναι καλό για το άθλημα. Είμαστε, πιστεύω, σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο, κάτι που θα διαπιστώσετε κι εσείς στους αγώνες και θα το δείξουν και τα αποτελέσματα.

Την ομάδα την ενισχύσαμε όσο μπορούσαμε. Αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, παίκτες και προπονητής θα δουλέψουν για να υπάρξει η κατάλληλη ομοιογένεια. Εμείς από την πλευρά μας ότι ήταν δυνατό να κάνουμε για την ομάδα, το κάναμε. Ευχαριστώ τα παιδιά και τους γονείς τους που μας εμπιστεύτηκαν και ήρθαν στην ομάδα μας, παρά το γεγονός πως είχαν προτάσεις και από άλλες ομάδες ακόμη και από υψηλότερο επίπεδο. Αυτό μας τιμά πάρα πολύ. Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για το γεγονός πως παρά το γεγονός ότι παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο για τον Σύλλογο, δεν έχουμε καμία βοήθεια».

Ο Πέτρος Μπλάνας, από τους πρωτεργάτες του οικοδομήματος του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης και ταμίας του Ερασιτέχνη, πήρε στη συνέχεια τον λόγο και απεύθυνε έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα:

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν το τμήμα. Δεν θα βγούμε να ζητιανέψουμε. Θα παλέψουμε με τις δυνάμεις μας. Ας καταλάβουν όμως ότι η Νίκη μπορεί να γίνει πρώτη δύναμη. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ‘’κούκλες’’. Θα δείτε σε λίγο αθλητές, άλλος από τη Χίο, άλλος από τη Ζάκυνθο, από τη Λάρισα, από τη Λαμία. Εγώ βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών της ομάδας ότι θα πάμε καλά. Θα ήθελα να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχηγό της ομάδας τον Μακρή, ο οποίος είναι κάθε μέρα εκεί και βοηθάει. Η Νίκη είναι μεγάλη και θα παραμείνει μεγάλη. Καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί. Δεν θα έχουμε εισιτήρια στους αγώνες. Ευτυχώς έχουμε και τον Κώστα Τσαρνά».

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Σκοτινιώτης, καλωσόρισε και παρουσίασε τα νέα αποκτήματα της Νίκης:

«Φέτος έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει ώστε να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να κρατήσει για ακόμη μία χρονιά την σημαία της Νίκης ψηλά. Συνεχίζουμε το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει πριν από τρία χρόνια, που προέβλεπε την προώθηση παιδιών των ακαδημιών μας στην πρώτη ομάδα πλαισιωμένα από αθλητές όπως αυτοί που ήρθανε ώστε να παραχθεί έργο. Μελλοντικός στόχος είναι η ομάδα να αποτελείται από παιδιά των ακαδημιών της Νίκης. Καλωσορίζω όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ σήμερα, να τους ευχηθώ υγεία και είμαι σίγουρος πως θα δώσουν το 100% έτσι ώστε η ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της. Στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία, να παίξει ωραίο πόλο και σιγά σιγά να ανεβάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας στην αντρική ομάδα. Επίσης φετινός στόχος γενικότερα του τμήματος είναι να πρωταγωνιστήσει στα ηλικιακά πρωταθλήματα της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα».

 

Τα νέα αποκτήματα της αντρικής ομάδας πόλο της Νίκης:

1. Νικόλαος Παπαδημητρίου

2. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου

3. Κατσιγιάννης Γεώργιος

4. Πισσίας Δημήτρης

5. Σταύρος Γιαβαρίδης

Επανέρχονται:

1. Ζήσιμος Δελακάς

2. Παρασκευάς Βασίλης

3. Στέφανος Τάσσιος

*Επιπρόσθετα γίνεται προσπάθεια απόκτησης του Άγγελου Μαρτζούχου.

**Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο αρχηγός της ομάδας Λάμπρος Μακρής όπως και ο Χρυσόστομος Δανιήλ που θα φορέσει για 4η χρονιά το σκουφάκι της Νίκης Βόλου.

Τέλος ο κ. Σκοτεινιώτης τόνισε την ανάγκη στήριξης αυτής της προσπάθειας, συμμετέχοντας στην λαχειοφόρο αγορά που διοργανώνει το τμήμα αντί της έκδοσης εισιτηρίων σε κάθε εντός έδρας αγώνα:

 

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια του πόλο της Νίκης μία ομάδα επιχειρηματιών μας στηρίζει οικονομικά και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα αυτούς τους ανθρώπους. Θεωρώ υποχρέωση του κάθε Νικιώτη και της κάθε Νικιώτισσας φέτος να ενισχύσει την ομάδα μας. Αν και από την Ομοσπονδία μας ζητήθηκε να έχουμε σε όλους τους αγώνες εισιτήριο, εμείς επιλέξαμε να μην έχουμε εισιτήριο. Ο τρόπος που μπορεί ο κόσμος της ομάδας να ενισχύσει το τμήμα είναι αγοράζοντας ένα κουπόνι λαχειοφόρου που έχουμε εκδώσει αξίας 5 ευρώ. Νομίζω πως το ποσό είναι πολύ μικρό, βάσει του επιπέδου που αγωνίζεται φέτος η ομάδα και της προσπάθειας που έχει καταβάλλει η διοίκηση για να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Θέλουμε την παρουσία του κόσμου στο κολυμβητήριο. Ταυτόχρονα όσοι αγοράσουν το κουπόνι της λαχειοφόρου μπαίνουν στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα ταξίδι αξίας 300 ευρώ από το FourWays. Νιώθω ότι δεν ζητιανεύουμε και πιστεύω πως ο κόσμος της Νίκης θα ανταποκριθεί. Τα εισιτήρια-κουπόνια θα διατίθενται σε πολλά σημεία που θα ανακοινωθούν. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά σημεία: στο κολυμβητήριο, στον κ. Μπλάνα, στο Φαρμακείο του κ. Τσαρνά, στα γραφεία του Ερασιτέχνη, στα γραφεία των οργανωμένων. Επίσης υπάρχει ο σύλλογος φίλων υδατοσφαίρισης Νίκης Βόλου που σύντομα επισημοποιείται. Θεωρώ πως διαθέτουμε το καλύτερο προπονητικό τιμ στον Βόλο. Ξεκινώντας από τον Δημήτρη Μπλάνα, τον Γιώργο Αδαμάσογλου και καταλήγοντας στον Δημήτρη Κόφφα.

Όλα αυτά δείχνουν πως έχουμε μεγαλώσει πολύ ως ομάδα. Η συμμετοχή είναι αυτή που μας μεγαλώνει ως ομάδα. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως στις 23 Νοεμβρίου, η ‘’Αλληλεγγύη’’ θα έχει κινητή μονάδα αιμοδοσίας έξω από το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας. 17:30-19:30 όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει. Είναι μία δράση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το τμήμα πόλο της Νίκης. Μας ενδιαφέρει και το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας»

Στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας πόλο της Νίκης, Δημήτρης Μπλάνας, έθεσε τους στόχους της φετινής προσπάθειας στην Α2 εθνική κατηγορία, καλωσόρισε τους νέους παίκτες και ευχαρίστησε τους παλιούς που έφτασαν την ομάδα σ’ αυτό το επίπεδο:

«Πριν μιλήσουμε για τις προσθήκες και τους στόχους της ομάδας, θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που ήταν μέχρι και την περσινή χρονιά, οι οποίοι αποχωρήσανε κυρίως για επαγγελματικούς λόγους και λόγω της διαφορετικής μορφής του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα τους χρωστάει καθώς βοήθησαν πάρα πολύ το δύσκολο έργο που είχαμε να διεκπεραιώσουμε. Ήρθαν σε χρονιές που δεν υπήρχαμε στο χάρτη και μας βάλανε στο χάρτη. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Όλες οι μεταγραφικές προσθήκες που κάναμε ήταν στοχευμένες ώστε να υπάρχει η συνέχεια της ομάδας κι όχι να κυνηγήσουμε αυταπάτες και όνειρα. Ο στόχος της ομάδας είναι ένας. Να παραμείνουμε στην κατηγορία και η ομάδα να αρχίσει να σταθεροποιείται στον χώρο. Παράλληλα να τρέχουμε και τα ηλικιακά.

Το νέο πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και δυναμικό, λόγω της μορφής που πήρε. Έχει μεγάλη διάρκεια κι έχει πολλές απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Αυτό κάνει δύσκολη την προσαρμογή παιδιών ηλικίας 15 και 16 χρονών. Γι’ αυτό οι μεταγραφές και οι κινήσεις που έκανε η ομάδα είχαν στόχο να την δυναμώσουν, να ρίξουν το μέσο όρο της ηλικίας αλλά και να προσθέσουμε εμπειρία από παιδιά που έχουν αγωνιστεί σ’ αυτό ή και σε υψηλότερο επίπεδο. Έτσι θα βοηθηθούν και οι νεότεροι.

Είναι η 2η φορά που ανεβαίνουμε στην κατηγορία και οφείλουμε να τα δώσουμε όλα ώστε να καταφέρουμε να παραμείνουμε. Είναι δύσκολος ο στόχος αλλά πιστεύω στην ομάδα μου. Καλωσορίζω όλα τα παιδιά που ήρθανε στην ομάδα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά»

Ένας από τους πρωτεργάτες δημιουργίας του τμήματος πόλο της Νίκης Βόλου ήταν ο Νίκος Αδαμάσογλου, του οποίου το δέσιμο με την ομάδα φαίνεται χαρακτηριστικά στα λόγια του κατά την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας:

 

Το περιστατικό που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στην εκδήλωση παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της Νίκης ήταν το τηλεφώνημα από Θεσσαλονίκη στον Πέτρο Μπλάνα, ο οποίος είναι η ψυχή του τμήματος.

Το τηλεφώνημα του Ιβάν στον Μπλάνα και η προτίμηση στον Βαγγέλα…

Ο Πέτρος Μπλάνας δέχεται τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος των νεών παικτών. Η αναφορά του για τηλεφώνημα από Θεσσαλονίκη, δίνει πάσα στον Ζάττα για να πετάξει την ατάκα, που “γκρέμισε” τα γραφεία. Η συνέχεια στο βίντεο:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις