Η Βολιώτισσα Καρακατσάνη πρώτη στα 10χλμ στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Εκεί δεν έλειψαν οι βολιώτικες συμμετοχές με κορυφαία αυτής της Αναστασίας Καρακατσάνη. Η νεαρή αθλήτρια με καταγωγή από τη Ν. Ιωνία για πέμπτη φορά στην καριέρα της κατάφερε να μπει πρώτη στο επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο, επικρατώντας

στην κούρσα των 10χλμ. των 35.23 με την αθλήτρια του μαραθωνίου Λίλι Λούικ να ακολουθεί με 36.23 και την Ελένη Λεβεντάκη τρίτη με 36.35.
«Ήταν σχετικά δύσκολος αγώνας καθώς είχε συμμετοχή από αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήθελα να κερδίσω για 5η φορά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που είναι η οικογένεια μου και κυρίως τον προπονητή και την οικογένεια μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια.
Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Χρήστος Μπουντούλης, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 31.48μ. Ο αθλητής του Παναγιώτη Χαραμή, με ένα δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα της κούρσας, σημείωσε 31.47 και άφησε δεύτερο τον Δήμο Μαγγίνα (31.48) και τρίτο τον Ιάσωνα Ιωαννίδη (31.52).
Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο Έλληνας που έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο 34χρονος δρομέας από την Χίο, μπήκε στο Καλλιμάρμαρο έχοντας καλύψει την απόσταση των 42.195 χιλιόμετρων σε 2:24:56, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους θεατές, ενώ ο ίδιος πανηγύρισε την επιτυχία του αγκαλιά με τον γιο του. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά που τερματίζει πρώτος -από ελληνικής πλευράς- στον Μαραθώνιο της Αθήνας,, γεγονός που τον καθιστά ρέκορντμαν, αφού ξεπέρασε τις τρεις σερί νίκες του Νίκου Πολιά.
Το πρώτο χρονικά από όλα τα event της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού ήταν τα 5.000 μέτρα, στα οποία νικητής ήταν ο Χρήστος Καλλίας, που τερμάτισε σε χρόνο 14.47.04, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής, ενώ παράλληλα έγινε και ο πρώτος δρομέας που έτρεξε την απόσταση κάτω από τα 15.00. Επιπλέον, έκανε δύο τις νίκες του, αφού ήταν πρώτος και πριν από ένα χρόνο.
Στους άνδρες νίκησε ο Κενυάτης Λόμπουαν και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Αρουσέι, ενώ η Ρεμπούλη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο Καλλιμάρμαρο. Αξιοσημείωτο ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 αθλητές από 105 χώρες σε όλες τις διαδρομές. Άνδρες γυναίκες, παιδιά, μικροί, μεγάλοι ακόμη και… σκύλοι έλαβαν μέρος στη γιορτή του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις