Βαγγόπουλος: «Αναμενόμενη η πορεία μας»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Μιχάλης Βαγγόπουλος. Ο προπονητής του Διαγόρα Στεφανοβικείου μίλησε για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του, για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα, το ντέρμπι κορυφής με τον Γ.Σ. Αλμυρού, για τη διαιτησία και την υγεία που αποπνέει ο σύλλογος που υπηρετεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Βαγγόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο.

Απομαγνητοφώνηση – Επιμέλεια: goalpost.gr

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Νομίζω, η απόφαση της ΕΠΣΘ να κάνει έναν όμιλο στην Α’ τοπική κατηγορία ήταν πάρα πολύ σωστή. Είχα προβλέψει ότι λόγω του ανταγωνισμού στην κατηγορία, θα υπάρχουν ανακατατάξεις, γιατί κανένα αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. Πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Βέβαια θα έχουμε πιο σαφή εικόνα για το πρωτάθλημα μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου».

Για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα αλλά και τελευταία χρόνια:

«Τα τρία τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα η πορεία της είναι ανοδική. Αυτή η ομάδα αποπνέει υγεία. Υπάρχει μία διοίκηση, νέα, με ενθουσιασμό, που ενδιαφέρεται για τα πάντα. Όταν υπάρχει τέτοια διοίκηση όλα τα υπόλοιπα λύνονται. Τα βήματά μας είναι σταθερά και προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε το καλύτερο. Έτσι και φέτος βάζουμε το παραπάνω λιθαράκι και η πορεία μας είναι για μένα αναμενόμενη. Ο δικός μας στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Άλλοι έχουν αυτοχριστεί πρωταθλητές. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί όσο το δυνατό περισσότερο».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας:

«Το όπλο του Διαγόρα κάθε χρόνο, όσο είμαι στον πάγκο της ομάδας, ήταν η αμυντική του λειτουργία. Δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ, τόσο στα προηγούμενα χρόνια όσο και φέτος. Τώρα λόγω και της ποιότητας που διαθέτουμε επιθετικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα δημιουργικά. Μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει. Υπάρχουν δύο,ας πω άσχημα αποτελέσματα, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και η ισοπαλία την Κυριακή. Υπάρχει μία πικρία για τον αποκλεισμό γιατί νομίζω πως μπορούσαμε να προχωρήσουμε περισσότερο, αλλά νομίζω ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει και με όλες τις κινήσεις που γίνονται, η ομάδα θα συνεχίσει μέχρι το τέλος να παρουσιάζεται έτσι. Και να συμπληρώσω κάτι πολύ σημαντικό, ότι στην κατηγορία αυτή οι ομάδες που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ, θα έχουν πρόβλημα στον χρόνο.

Βλέπω ομάδες να στηρίζονται σε 11-12 ποδοσφαιριστές και μετά δεν υπάρχει τίποτα, όπως για παράδειγμα το δυσάρεστο περιστατικό που τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, στον οποίον εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα στο ποδόσφαιρο και βλέπω πως η ομάδα έμεινε χωρίς τερματοφύλακα. Το ρόστερ του Ηρακλή είναι, για να πρωταγωνιστεί. Δυστυχώς, λόγω της απώλειας φαίνεται πως θα μείνει πίσω στη βαθμολογία, τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα αποτελέσματα. Εμείς αυτό το πρόβλημα το έχουμε ξεπεράσει, γιατί αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της περιόδου. Όμως τα παιδιά που ήταν πίσω σε ετοιμότητα ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω. Αυτό δείχνει πως όταν έχεις ένα γεμάτο ρόστερ, θα πας έτσι μέχρι το τέλος».

«Εντυπωσιακή η διαιτησία στο ματς με την ΑΕ Διμηνίου»

«Όπως και οι ομάδες έχουν καλή και και κακή μέρα, έτσι και οι διαιτητές έχουν καλή και κακή μέρα. Δε γίνεται τίποτα εσκεμμένο. Απλώς υπάρχουν κάποιες στιγμές που κι εμείς βγαίνουμε από τα ρούχα μας, γιατί και οι αποφάσεις είναι απαράδεκτες. Θα αναφέρω ένα περιστατικό και δε θέλω να καταλογίσω στον διαιτητή τίποτα, έτσι κι αλλιώς έχει τελειώσει το παιχνίδι. Έχουν γίνει έξι αλλαγές στο παιχνίδι και υπάρχουν και καθυστερήσεις, γιατί κάποιοι παίκτες πέφτουν στο έδαφος, ο χρόνος που πρέπει να κρατηθεί είναι τουλάχιστον 4-5 λεπτά και ο διαιτητής παίζει πραγματικό χρόνο ενάμιση, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή έχει κάνει λάθος ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Σ’ αυτό το σημείο στάθηκα. Ο διαιτητής έκανε λάθος, δεν το θεωρώ εσκεμμένο όμως.

Την ισοπαλία με την ΑΕ Διμηνίου δεν την είχαμε στο πρόγραμμα, αλλά μπορώ να πω ότι το Διμήνι θα κάνει κι άλλες ζημιές. Είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα κι έχει καλούς, νεαρούς παίκτες. Η διαιτησία ήταν όντως εντυπωσιακή. Δεν το περίμενα από αυτόν τον διαιτητή να διαιτητεύει τόσο καλά και οπωσδήποτε είναι ταλέντο».

Για τις δυνατότητες των παικτών του Διαγόρα:

«Σίγουρα έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο, αρκεί να το πιστέψουν και οι ίδιοι και να δουλέψουν περισσότερο. Για να φύγεις από την Α’ Τοπική κατηγορία και να πας να παίξεις στην επόμενη, πρέπει να ξεχωρίζεις. Δεν πρέπει να ψάξεις εσύ τους άλλους, θα σε ψάξουν αυτοί. Με το ζόρι δε γίνεται τίποτα. Σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, όμως θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, να κάνουν περισσότερες θυσίες».

Για τον πρώτο σκόρερ του Διαγόρα και του πρωταθλήματος, Μάνο Πάσχο:

«Το παιδί αυτό δεν μπορώ να πω ότι έχει αδικηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος αντιμετωπίζει το πρόβλημα του στρατιωτικού και φανταστείτε ότι είναι πρώτος σκόρερ, κάνοντας ελλιπείς προπονήσεις. Σίγουρα, αν ήταν σε όλες τις προπονήσεις μαζί μας, θα ήταν πολύ καλύτερος. Εγώ πιστεύω στη δουλειά, πιστεύω πως ο ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύει κι όταν δουλεύεις, αμείβεσαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου».

Για την ακαδημία του Διαγόρα:

«Η ακαδημία φέτος λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Απαριθμεί γύρω στα 50 παιδιά και κάποια απ’ αυτά έχουν κληθεί και στις Μικτές. Τα πιο πολλά παιδιά είναι σε μικρή ηλικία και δεν μπορούν να μπουν ακόμη στην πρώτη ομάδα. Με δουλειά θα βγουν κι από κει ποδοσφαιριστές. Τα περισσότερα είναι από το Στεφανοβίκειο, αλλά υπάρχουν και κάποια από τις γύρω περιοχές. Φέτος η ακαδημία δουλεύει με δύο προπονητές, την Κατερίνα Τσιρδάνη, η οποία είναι γνώστρια, έχει βαρύ βιογραφικό και βλέπω ότι δουλεύει πάρα πολύ καλά, και στο μεγαλύτερο τμήμα τον Σπύρο Καραπλιάγκο, που ξεκινάει την προπονητική μεταφέροντας τις εμπειρίες του ως ποδοσφαιριστής».

Για την είσοδο των γυναικών στον προπονητικό χώρο του ποδοσφαίρου (με αφορμή την ενασχόληση της Κατερίνας Τσιρδάνη με την ακαδημία του Διαγόρα):

«Είναι σίγουρα μία ευχάριστη νότα αυτό. Να ξέρετε πως οι γυναίκες είναι πιο δυναμικές κι όταν ασχολούνται με κάτι είναι ικανές και δεν το αφήνουν στην τύχη».

Για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα

«Το προβάδισμα το έχουν οι ομάδες που έχουν πιο βαριά φανέλα και μεγαλύτερη ιστορία. Αυτές φαίνονται ποιες είναι, ο Πύρασος και ο Αλμυρός. Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και επειδή θα γίνονται ανακατατάξεις, εύχομαι για το πρωτάθλημα να πάμε μέχρι το τέλος και να κριθεί ο πρωταθλητής στο τέλος. Δεν θα είναι καλό μία ομάδα να ‘’σκοτώσει’’ το πρωτάθλημα και πρέπει όλες να προσπαθήσουν να είναι ψηλά στη βαθμολογία και να γίνει ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό. Επειδή σας άκουγα που μιλούσατε για τον Άρη προηγουμένως, πιστεύω ότι με την ανάλογη ενίσχυση τον Ιανουάριο και ο Άρης θα ανάμεσα στους διεκδικητές, γιατί είναι μία αξιόλογη ομάδα. Οι ομάδες που θα προχωρήσουν είναι αυτές που θα έχουν συνέχεια. Δηλαδή δεν κάνεις ένα αποτέλεσμα μία Κυριακή, το ξεχνάς και το κάνεις μετά από 4-5 αγωνιστικές. Αυτές που έχουν σταθερότητα στα αποτελέσματα, αυτές θα είναι που θα σταθούν μέχρι το τέλος κοντά στους πρωτοπόρους».

Για το ντέρμπι κορυφής με τον Γ.Σ. Αλμυρού την Κυριακή εκτός έδρας:

«Εμείς δεν αυτοχριστήκαμε διεκδικητές του τίτλου. Είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία αυτή που κάνουμε και την πρωτιά, που έχουμε τώρα προσωρινά, γιατί για τον αντίπαλο υπολείπεται ένα παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλο σεβασμό τον αντίπαλο, τον ξέρουμε, όπως ξέρει κι αυτός εμάς. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσει ο καλύτερος και οι ομάδες να προσφέρουν θέαμα, γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Πολλές φορές και εμείς οι προπονητές ‘’κλεινόμαστε’’ σε τακτικές που δεν επιτρέπουν στον κόσμο να δει ποδόσφαιρο και να παίξουν πιο απελευθερωμένα οι ποδοσφαιριστές. Για μένα το θέαμα είναι το πρώτο στο ερασιτεχνικό. Αλλά πολλές φορές αυτό δε γίνεται ή λόγω των κακών γηπέδων ή και πολλές φορές λόγω των τακτικών που ακολουθούν οι προπονητές».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις