«Το χρέος βαραίνει τη Super League»

Στα χρέη της Football League αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος της λίγκας, Αντώνης Βουγίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Metrosport» για τα χρέη της Football League

«Εχουμε κάνει ήδη ένσταση στην Εφορία και επίκειται νέο ραντεβού την Τρίτη (22/11). Είναι πάγια τακτική της Εφορίας να προτείνει προκαταβολή 20% του ποσού (σ.σ. περίπου 150.000 ευρώ) και 60 δόσεις για να γίνει ρύθμιση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν έσοδα αυτή τη στιγμή. Συν τοις άλλοις, το θέμα μας είναι αλλού, όπως ενημερώσαμε ήδη τον Εφορο», δήλωσε ο Βουγίδης.

Για τον διακανονισμό, σημείωσε: «Το χρέος βαραίνει τη Super League. Οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο πηγαίνουν στη Super League. Ενημερώσαμε τον Εφορο. Περιμένουμε απάντηση στη νέα συνάντηση της Τρίτης. Είναι ευθεία η διάταξη, πάντως, το λέει ξεκάθαρα ο νόμος. Οτι δημιουργήθηκε από την ενιαία ΕΠΑΕ, οφείλεται από τη Super League, χωρίς άλλη διατύπωση».

Για τα σενάρια επιστροφής του Στέλιου Σφακιανάκη στην προεδρία της Football League: «Τον ενημέρωσα για την κατάσταση του χρέους που έχει δημιουργηθεί στο ΙΚΑ επί θητείας του και ότι θα πρέπει να το τακτοποιήσει. Δεν του ζήτησα ποτέ να αναλάβει ξανά την προεδρία. Εντελώς το αντίθετο συνέβη. Πώς είναι δυνατόν να λέγονται και να γράφονται αυτά; Του είπα πώς έχουν δημιουργηθεί οφειλές από τον ίδιο και ότι θα πρέπει να φροντίσει να τακτοποιηθούν. ‘Θα έχεις προσωπική ευθύνη’, του μετέφερα. Δεν έχουμε ροή ως Λίγκα, δεν έχουμε έσοδα. Επομένως, η Εφορία θα τα ζητήσει από τον ίδιο. Θα πάνε προσωπικά. Σε τρεις μήνες θητείας του, έχει προκύψει χρέος 60.000 ευρώ στο ΙΚΑ!».

Για την κατάσταση της κατηγορίας: «Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχουν λειτουργικά έσοδα. Το ποιος είναι πρόεδρος, τι να το κάνεις; Δεν πιστεύω ότι είναι το μείζον πρόβλημα. Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούν άμεσες λύσεις στην Ενωση για τα οικονομικά θέματα. Δημιουργήθηκε τεράστιο χάσμα μεταξύ της Super League και της Football League. Ούτε τηλεοπτική στέγη, ούτε χορηγίες, ούτε ΟΠΑΠ, ούτε συνδρομή από τη Super League, για τί επαγγελματικό Πρωτάθλημα μιλάμε; Δεν έδωσαν δραχμή