Άλλοι 12 «ντοπέ» από τους Αγώνες του Λονδίνου!

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές που μετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.

Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από τη διοργάνωση στο Λονδίνο, αλλά τα μετάλλια που κατακτήθηκαν εκεί ακόμη αλλάζουν χέρια. Τη Δευτέρα, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι 12 ακόμη αθλητές που μετείχαν σε εκείνους τους Ολυμπιακούς αγώνες βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, κατά την επανεξέταση των δειγμάτων τους. Οι επτά από αυτούς, είχαν ανέβει στο βάθρο.

Όμως, από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι εκείνη του Ολεξάντρ Ντίγκολ, κι ας μην κατέκτησε μετάλλιο στο Λονδίνο. Το 2012, ο Ουκρανός σφυροβόλος είχε πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες για πρώτη φορά στη ζωή του, στα 46 του χρόνια. Κι όμως, όπως αποδείχθηκε, η σοφία δεν έρχεται με την ηλικία. Σήμερα, στα 50 του, ανακοινώθηκε ότι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διοργάνωση. Για την ιστορία, είχε πάρει μόλις την 34η θέση. Αλλά και αυτή θα τη χάσει.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η Γιούλια Ζαρίποβα χάνει το χρυσό μετάλλιο που ήδη… της έχει αφαιρεθεί. Η Ρωσίδα είχε κερδίσει τα 3.000 μ. στιπλ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Ομως, στη συνέχεια, όταν προέκυψαν αποδείξεις ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών το 2011, ακυρώθηκαν όλα τα αποτελέσματά της από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Ιούλιο του 2013. Ετσι, έχασε και το Ολυμπιακό μετάλλιο που είχε πάρει στο Λονδίνο. Τώρα, προέκυψε ότι ήταν ντοπαρισμένη και σε εκείνους τους αγώνες, αφού το δείγμα της ήταν θετικό στην επανεξέταση. Και… ξαναχάνει το μετάλλιο.

Ακόμη, οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο το 2012, αλλά ανακοινώθηκε σήμερα ότι είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι η Μολδαβή Κριστίνα Ιόβου (3η στα 53 κ.), ο Ρώσος Αλεξάντρ Ιβάνοφ (2ος στα 94 κ.), η Αρμένισα Χριπσίμε Κουρσουντιάν (3η στα 75 κ.), η Λευκορωσίδα Ιρίνα Κουλέσα (3η στα 75 κ.), η Ρωσίδα Ναταλίγια Ζαμπολότναγια (2η στα 75 κ.) και ο Μολδαβός Ανατόλι Κιρίκου (3ος στα 94 κ.). Ολοι τους είναι αθλητές της άρσης βαρών.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις