Μοιραίος ο Φλίγκος, ισοπαλία 1-1 για Ολυμπιακό Β. με Καραϊσκάκη (photos)

Μετά από εννέα αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να απέσπασαν ένα βαθμό στην Άρτα στο παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης (1-1), ωστόσο, ο Διαγόρας μετά τη νίκη που σημείωσε στο ντέρμπι της Πιερίας με τον Πιερικό (4-1), είναι αυτός που απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 17′ με γκολ του Λώττα, ισοφάρισε στο 38′ με σουτ του Φλίγκου, με τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων» να είναι ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού στο β’ μέρος, καθώς έχασε πέναλτι στο 54′ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70′.

 

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, ενώ οι Στουρνάρας και Ιωαννίδης ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τέλλος και Κωστόπουλος. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Κολημήτρας, ως ανασταλτικός μέσος και Οικονόμου. Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Δωματάς (αριστερά) και Ευθυμιάδης (δεξιά), με τον Σταύρου να κινείται πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.
Ο Φαμπρίτσιο Πότσι ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του και έμεινε εκτός 18αδας, ενώ ο Ντα Κόστα κάθισε στον πάγκο και δεν ξεκίνησε στο παιχνίδι.

Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, πέρα από τα δύο γκολ που σημειώθηκαν, ένα από κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, με τον Καραϊσκάκη να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μέχρι εκεί. Οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, καθώς ο «Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό το Γιάννη».
Οι γηπεδούχοι στην μοναδική καλή επιθετική προσπάθεια στο πρώτο μέρος κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Ήταν το 17ο λεπτό, όταν ο Παπανίκου από τα δεξιά έκανε την προσπάθεια, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, η άμυνα των «ερυθρολεύκων» αδράνησε και ο Λώττας με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τον Καραϊσκάκη.
Το γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» επηρέασαν την ψυχολογία τους, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι, έριξε στο 31′ στο ματς τον Ντα Κόστα στη θέση του Στουρνάρα. Ο Πορτογάλος μέσος αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, ως επιτελικός μέσος, με τον Σταύρου να περνά στο δεξί άκρο της άμυνας, εκεί όπου αγωνιζόταν ο Σουρνάρας.
Ο Ολυμπιακός στο 38′ στη μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος έφτασε στην ισοφάριση από μια στημένη φάση. Ο Ντα Κόστα εκτέλεσε φάουλ, ο Ανδρούτσος απέκρουσε με γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Φλίγκο, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Μοιραίος ο Φλίγκος για τον Ολυμπιακό
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και αφού πρώτα στο 48′ μετά από μπαλιά του Ντα Κόστα ο Δωματάς έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυνόμενοι των γηπεδούχων, στο 53′ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι. Ο Κολημήτρας με ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Δωματά, ο μεσοεοπιθετικός του Ολυμπιακού ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ανδρούτσο, με τον κ. Ζούγρα να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Φλίγκος ένα λεπτό αργότερα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως ο Ανδρούτσος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του.
Μετά το χαμένο πέναλτι του Ολυμπιακού, οι παίκτες της Α.Ε. Καραϊσκάκης είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κέρδισαν αρκετά φάουλ και κόρνερ. Στο 64′ ο Λώττας καθυστέρησε να σουτάρει, με αποτέλεσμα να κερδίσει το κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό σουτ του Οντβόνγκ μέσα από την περιοχή (αμαρκάριστος), μετά από σέντρα του Λώττα, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 70′ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κώστα Φλίγκου. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» αντίκρισε την κάρτα, καθώς όπως θεώρησε ο διαιτητής Ζούγρας, πήγε να τον ξεγελάσει και να πάρει το πέναλτι, πέφτοντας μέσα στην περιοχή.
Έτσι, ο Φλίγκος πέρα από το χαμένο πέναλτι, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, για τα τελευταία 20 λεπτά. Ο Τζαναβάρας έριξε στο παιχνίδι τον Αναστασίου στη θέση του Ευθυμιάδη.
Με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός ήταν δύσκολο, στο διάστημα που απέμενε μέχρι τη λήξη του αγώνα, να φτάσει σε δεύτερο γκολ, καθώς πρώτιστα φρόντισε να μην δεχθεί δεύτερο τέρμα και αν του παρουσιαζόταν η ευκαιρία να κυνηγήσει το γκολ.
Επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποια καλή στιγμή, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, χωρίς όμως να χάσουν κάποια κλασική ευκαιρία.
Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ζούγρα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Κόκκινη: 70′ Φλίγκος (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Ανδρούτσος, Κόλινς, Παπανίκου-Φλίγκος, Κολημήτρας
Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τσιαμπάσης, Μπαλιάγκας (Κοζάνης)
Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ανδρούτσος, Παπανίκου, Μποτωνάκης, Βελέτης, Σκοπελίτης (66′ Γούλας), Κόλινς, Χαρτσιάς, Ντατίδης, Γυφτοκώστας, Λώττας (83′ Λώττας), Οντβόνγκ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας (31′ Ντα Κόστα), Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Κολημήτρας, Οικονόμου, Δωματάς (91′ Γκίτζιας), Σταύρου, Ευθυμιάδης (75′ Αναστασίου), Φλίγκος

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις