Τ. Καβακάς: «Τιμή και χαρά για μένα ο Ολυμπιακός»

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Τίμος Καβακάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» δήλωσε χαρούμενος που θα εργαστεί σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, σε συνθήκες επαγγελματικές και εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι, θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στη Football League. Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου προπονητή του Ολυμπιακού:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να δουλέψω για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο παρελθόν υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να έρθω στην ομάδα, στο τέλος όμως δεν υπήρξε συμφωνία συνεργασίας, για διάφορους λόγους. Είναι ευκαιρία για μένα, στη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να έρχομαι σε μία ομάδα με ιστορία και με μεγάλη οργάνωση, όπως είναι ο Ολυμπιακός.
Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος είναι ο στόχος. Σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου η ομάδα θέλει να πρωταγωνιστεί. Ειδικά φέτος, η κατάκτηση της ανόδου είναι μονόδρομος. Θα πρέπει, όμως, να μη μείνουμε στα λόγια και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και κατακτώντας το πρωτάθλημα».
Για το γεγονός ότι μέσα σε δέκα μέρες ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο κομβικής σημασίας παιχνίδια με Διαγόρα Σεβαστής και Νίκη: «Τα παιχνίδια δεν θα τα πάρω εγώ, αλλά η ομάδα. Πιστεύω πάρα πολύ στους ποδοσφαιριστές που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Γνωρίζω την ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς έχω συνεργαστεί με αρκετούς ποδοσφαιριστές, σε διάφορους συλλόγους στο πρόσφατο παρελθόν. Αν πω, ότι την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Διαγόρα η ομάδα θα παρουσιάσει κάτι από τη δική μου αγωνιστική φιλοσοφία, θα είναι ψέμα. Γιατί το χρονικό διάστημα των τριών ημερών είναι πολύ μικρό. Εκτιμώ πάρα πολύ τον Παναγιώτη Τζαναβάρα και το τεχνικό τιμ που δούλεψε στον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσω να περάσω στην ομάδα δύο-τρία στοιχεία, που θέλω ως προπονητής, έστω και αυτές τις λίγες μέρες που μεσολαβούν μέχρι το ματς με τον Διαγόρα. Πιστεύω πάρα πολύ στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Για μένα όλα τα παιχνίδια είναι κομβικά, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει το δικαίωμα να στραβοπατήσει. Όταν είσαι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη ιστορία, μακράν από τις υπόλοιπες ομάδες, η λέξη αποτυχία δεν υπάρξει στο λεξιλόγιο αυτής της ομάδας.
Θα είναι, ωστόσο, δύσκολο το πρωτάθλημα. Έχω δουλέψει ξανά σε δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής – που πήραν και οι δύο το πρωτάθλημα – και θεωρώ πως είναι δύσκολο, γιατί παίζεται τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος στο Βόλο έχει μάθει να βλέπει άλλα πράγματα. Οι φίλαθλοι έχουν ποδοσφαιρική κρίση… Η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος της».
Για το αν ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να συνδυάσει νικηφόρα αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο: «Μας ενδιαφέρουν και τα δύο. Και το καλό ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα. Όταν μια ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει πλάνο στο παιχνίδι της, το αποτέλεσμα θα έρθει, όπως και η επίτευξη του στόχου. Όταν δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο εκεί είναι το πρόβλημα. Θα κερδίσει κάποια παιχνίδια, αλλά μέχρι εκεί».
Για τη φιλοσοφία του ως προπονητής: «Είναι μία μεγάλη κουβέντα, η οποία γίνεται συχνά, ακόμη και στις πολύ καλές σχολές που πραγματοποιούνται μέσω της ΕΠΟ. Φιλοσοφία μου είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα διαθέτει αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, θα παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, θα κερδίζει τα παιχνίδια, θα υπάρχει συνοχή στις γραμμές. Είναι πολλά πράγματα, ότι δηλαδή απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι πράγματα, ωστόσο, που ένας προπονητής για να τα περάσει χρειάζεται το χρόνο του. Εμείς έχουμε τα εργαλεία, τους καλούς ποδοσφαιριστές και οπωσδήποτε αυτό θα βοηθήσει εμένα στη δουλειά μου. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Οι άνθρωποι που διοικούν τον Ολυμπιακό, με περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο και διαπίστωσα πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά καλές. Η ομάδα παίζει σ’ ένα πολύ καλό γήπεδο, υπάρχουν οι βοηθητικές εγκαταστάσεις για τις προπονήσεις και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα, το ίδιο και ο κόσμος και πιστεύω πως ήμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στον Ολυμπιακό, αν δούμε την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και είπα, πως είναι μια ευκαιρία για μένα να δουλέψω με μία τόσο μεγάλη ομάδα και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις