Αλλάζει πλεύση η κυβέρνηση, παραμένει η αστυνομία στα γήπεδα

Σε επανεξέταση του αθλητικού νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση θα προχωρήσει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ένα από τα θέματα που ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής είχε αποφασίσει να νομοθετήσει είναι αυτό της παρουσίας των αστυνομικών στα γήπεδα.

Ο Κοντονής όπως επανειλημμένα είχε δηλώσει ήταν κατά της παρουσίας των αστυνομικών στα γήπεδα και ήθελε να βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις εκτός γηπέδων και η τάξη εντός αυτών να ανατεθεί εξ ολοκλήρου σε άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας.
Ωστόσο η νέα πολιτική ηγεσία έχει άλλη άποψη και όπως φέρεται να έχει συζητήσει ο Βασιλειάδης με συνεργάτες του η απουσία της αστυνομίας από τα γήπεδα, χωρίς να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για αυτό, εγκυμονεί κινδύνους για περιστατικά βίας.
Για αυτό, το θέμα της παραμονής της αστυνομίας στα γήπεδα δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον μέχρι να συμφωνήσει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με την προϋπόθεση ότι οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας να είναι πιστοποιημένοι από την ΕΠΟ και το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις