Νίκη κορυφής για τον Πύρασο…

Πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη για τον Πύρασο, αυτή που έτυχε στο ΕΑΚ επί του Σαρακηνού με 1-0, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Η ομάδα της Αγχιάλου βρίσκεται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 21 πόντους ισοβαθμώντας με τον ΓΣ Αλμυρού, ο οποίος όμως έχει δυο αγώνες λιγότερους. Στην αναμέτρηση οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και το γκολ που έκρινε το νικητή σημειώθηκε στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή τους, όπου θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το παιχνίδι…
Από την πλευρά του ο Σαρακηνός που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, δεν ευστόχησε στις δικές του ευκαιρίες, κυρίως στ

ο πρώτο μέρος και μοιραία βρέθηκε να κυνηγά το σκορ. Στο β’ ημίχρονο ξεκίνησε μουδιασμένα δίνοντας στον Πύρασο τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά από το 50′ και μετά, μετέφερε την πίεση στην πλευρά του Πυράσου, χωρίς ωστόσο να κάνει την κλασική ευκαιρία, καθώς οι παίκτες του Στ. Αρσένου έχοντας κλείσει τους διαδρόμους ανταπεξήλθαν σχετικά εύκολα. Ταυτόχρονα, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν μια καλή αντεπίθεση για να τελειώσουν το παιχνίδι και είχαν την ευκαιρία τους στη φάση του δοκαριού, που πέρασε τελικά ανεκμετάλλευτη, με αποτέλεσμα το 0-1 να είναι και τα τελικό σκορ.
Η πρώτη καλή στιγμή στο 16′ για το Σαρακηνό, σε σουτ του Σαμαρά από πάσα του Βαλωτή που έστειλε τη μπάλα να «γλύψει» το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιλίγκου.
Στο 34′ μεγάλη ευκαιρία όταν από δεξιά ο Νιαώτης έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σαμαράς λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έπιασε απευθείας το σουτ, χωρίς η μπάλα να χτυπήσει στο έδαφος, αλλά την έστειλε ψηλά πάνω από την εστία του Τσιλίγκου.
Το γκολ που έκρινε το νικητή σημειώθηκε στο 44′ όταν οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διώξουν σωστά, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Αλέξανδρο Σιώμο, ο οποίος είχε πάρει θέση μέσα στην περιοχή και με πλασέ δίπλα από το κάθετο δοκάρι πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του.
Στο πρώτο πεντάλεπτο του β’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεζαν το Σαρακηνό, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο οι προσπάθειές τους περιορίζονταν σε μακρινά σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή τα οποία δεν ανησυχούσαν το Γράντα.
Από εκεί και πέρα ο Σαρακηνός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Εκεί όμως οι παίκτες του Πυράσου έδιωχναν με ευκολία τη μπάλα στα πλάγια, χωρίς ουσιαστικά να κινδυνεύσουν. Αντίθετα, η κλασικότεροι ευκαιρία του ημιχρόνου σημειώθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 70′, όταν λίγο μπροστά από το χώρο του κέντρου και δεξιά, ο Ρουκάς έκανε ένα γέμισμα στην απέναντι πλευρά και λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Σφάκας έπιασε στον αέρα σουτ «κεραυνό» με τη μπάλα να σταματά στη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Γράντα, που δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Δημητριάδης, Ιωάννου, Τσαγγαράς, (59′ Τσεκούρας), Σουλιώτης, , Σούδης (71′ Μπαρμπούτας), Σαμαράς, Καλαμάτας, Βαλωτής, Νιαώτης (79′ Ντουκώλης), Φραγκογιάννης
ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Μπασδάνης, Μπέικος (64′ Μπούτλας), Σιώμος, Κατής (81’Στεργίου), Σφάκας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις