«Αν θέλει η πόλη θα το αποδείξει με την ΑΜΚ»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στην οποία έγινε ένας απολογισμός της διοίκησης από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι και σήμερα. Τόσο διοικητικός, όσο και οικονομικός. Αναφέρθηκαν τα ποσά που πρέπει οι ιθύνοντες τις ΠΑΕ να καταβάλουν κάθε μήνα για να μπορεί να λειτουργήσει η ΠΑΕ και τονίστηκε πως για να συνεχίσει να υπάρχει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει η πόλη και οι φίλαθλοι της ομάδας να στηρίξουν οικονομικά το έργο της διοίκησης, η οποία μέχρι τώρα έχει βάλει – και συνεχίζει να βάζει – βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Γιώργο Βαρούτσικο, ο οποίος πρώτος πήρε το λόγο, η ΠΑΕ προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς θα εκδοθούν 7.500 μετοχές προς 33 ευρώ η κάθε μετοχή. Ο κ. Βαρούσικος ζήτησε την έμπρακτη στήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αγοράζοντας έστω και μία μετοχή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το σημερινό κάλεσμα είναι για να ανακοινώσουμε τα πεπραγμένα της ομάδας, έξι μήνες μετά από τότε που αναλάβαμε τον Ολυμπιακό. Τότε γνωρίζαμε όλοι ότι το οικονομικό ρίσκο είναι μεγάλο, αλλά η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι τεράστια και αποφασίσαμε να αναλάβουμε τις τύχες της ομάδας. Θεωρούσαμε ότι θα ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες του Βόλου, αλλά η βοήθειά τους ήταν ελάχιστη. Η προηγούμενη διοίκηση είχε ρυθμίσει κάποιες από τις πληρωμές των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου για τη νέα περίοδο, θεωρώντας πως η ομάδα θα είχε προβιβαστεί στη Σούπερ Λιγκ.
Από το πουθενά μέσα στο καλοκαίρι διατάχθηκε από τον εισαγγελέα έρευνα σε όλες τις ΠΑΕ για να διαπιστωθούν τυχόν φορολογικές ή ασφαλιστικές παραβάσεις. Η έρευνα αφορά την περίοδο 2004-2014. Στον Ολυμπιακό διαπιστώθηκαν κάποιες παραβάσεις, όπου το πρόστιμο μαζί με τις προσαυξήσεις ήταν 265.000 ευρώ, με συνέπεια να χαθεί η ρύθμιση Ορφανού. Ξαφνικά η ΠΑΕ βρέθηκε να χρωστάει στο ΙΚΑ ένα ποσό κοντά στις 365.000 ευρώ , το οποίο όμως ρυθμίσαμε. Λίγο αργότερα ήρθαν 8 προσφυγές, οι οποίες έφταναν τις 170.000 εκ των οποίων μέχρι και σήμερα έχει αποπληρωθεί το 40%. Το μεγαλύτερο ποσό αφορούσε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δουλέψει. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τα χρέη προς το ΙΚΑ, φτάνουμε κοντά στις 530.000 ευρώ. Για την περίπτωση του Τικάο, κληθήκαμε να πληρώσουμε άλλα 50.000 ευρώ το CAS. Τις προηγούμενες μέρες στο ΙΚΑ και στην εφορία καταβάλαμε το ποσό των 50.000, ώστε να μπούμε στη ρύθμιση τον 72 δόσεων, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Κάποιες μεταγραφές δεν μας βγήκαν.
Η εικόνα της ομάδας ήταν κακή. Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι και βρεθήκαμε κοντά στο να αποχωρήσουμε, αλλά η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό, μας ώθησε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Προσλάβαμε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και κάναμε μεταγραφές παικτών που μπορούν να προσφέρουν άμεσα. Αποφασίσαμε να αναλάβουμε τον Ολυμπιακό για να φτάσει η ομάδα εκεί που της αρμόζει. Έχουμε το όραμα να γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου ξανά μια μεγάλη δύναμη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε τη στήριξη των επιχειρηματιών της πόλης μας και των απλών φιλάθλων. Μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου. Γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε να προβούμε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Θα εκδώσουμε 7.500 μετοχές. Ζητάμε από κάθε Ολυμπιακό να βοηθήσει με την αγορά μετοχών, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Διότι μόνο αν είμαστε όλοι μαζί έχουμε πιθανότητες να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα οράματά μας. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να προχωρήσουμε. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Τώρα είναι η στιγμή…»

Γ. Τόρης: Είναι εφικτό να πωληθούν 7500 μετοχές
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Τόρης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για το πώς θα επιτευχθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Κάναμε κινήσεις με δικά μας χρήματα για τις μεταγραφές. Θεωρούμε ότι οι 7.500 μετοχές είναι εφικτό να πωληθούν στην πόλη του Βόλου. Η τιμή της μετοχής είναι 33 ευρώ και από αυτά τα λεφτά, το 12% θα πάει στον Ερασιτέχνη. Αν θέλει η πόλη του Βόλου να φτάσει η ομάδα του Ολυμπιακού ψηλά, θα το αποδείξει με την ΑΜΚ. Δεν περιμένουμε και δεν ζητάμε κάτι από την δημοτική αρχή του Βόλου. Έχει μεγάλο έργο μπροστά της. Αν θελήσει η δημοτική αρχή να βοηθήσει σε προσωπικό επίπεδο, αυτό είναι άλλο θέμα. Η υπέρβαση έχει γίνει από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε μέσα ακόμα και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Όλοι πίστευαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ομάδα θα διαλυόταν, αλλά εμείς κάναμε την υπέρβαση και δείξαμε έμπρακτα την αγάπη μας για αυτή την ομάδα. Πρωταρχικός στόχος είναι να είναι έτοιμο το ρόστερ μέχρι το Σάββατο».
Για τις νομικές υποθέσεις που «τρέχουν» στην ΠΑΕ: «Την επόμενη εβδομάδα, θα μιλήσουμε με γραφείο νομικών στην Αθήνα να δούμε αν μπορούμε να κερδίσουμε κάποιες άλλες υποθέσεις. Η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή έχει 130.000 ευρώ έξοδα το μήνα. Χρειαζόμαστε 650.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια του κόσμου. Το χρέος αυξήθηκε από τους ελέγχους του κράτους».
Για το πόσες μεταγραφές θα γίνουν ακόμη: «Νομίζω απομένουν ακόμη δύο μεταγραφές σύμφωνα με τις εισηγήσεις του προπονητή. Αυτός εισηγείται πόσους παίκτες θα αποκτήσουμε και σε ποιες θέσεις και αυτό φροντίζουμε να κάνουμε».
Και ο κ. Τόρης κατέληξε: «Στόχος μας είναι η σωστή και υγιής λειτουργίας της ομάδα. Μετά θα εξετάσουμε οποιαδήποτε θέματα σχετικά με υποθέσεις που μπορούμε να διεκδικήσουμε. Πιστεύαμε πέρσι θα βγαίναμε Σούπερ Λιγκ. Η ΑΜΚ δίνει χρήματα στην ΠΑΕ, είναι έσοδα, είναι μια βοήθεια που μας δίνει μια ανάσα. Βοηθάει ακόμη και με την αδειοδότηση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις