Πρώτος και αήττητος ο Ολυμπιακός Β., 59-54 τον Ηρακλή

Μεγάλη νίκη με σκορ 59-54 πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου επί του Ηρακλή στο κλειστό του ΕΑΚ και διατηρήθηκε πρώτος και αήττητος στην κορυφή του βορείου ομίλου της Α2 γυναικών. Ο Ολυμπιακός, αν και αγωνίστηκε χωρίς την πρώτη σκόρερ Εύη Κυριατζίδου, κατάφερε κι έφτασε σε μια νίκη «χρυσάφι». Οι παίκτριές του κατέθεσαν και τη …ψυχή τους στο γήπεδο, αν και μόλις στο 4′ η Ταντουρόφσκα χρεώθηκε με 3ο φάουλ, ενώ την ακολούθησε στο πάγκο αμέσως μετά…

…και η Ζήτη, επίσης με τρία φάουλ.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε χάρις στην εξαιρετική του άμυνα (στο πρώτο μέρος δέχτηκε μόλις 26 πόντους και στο δεύτερο 28) καθώς και στο πάθος που έβγαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ηρακλής από την άλλη πλευρά παρουσιάστηκε νευρικός και άστοχος σε πολύ κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Οι «ερυθρόλευκες» ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή μέρα τις Σουλτάνη, και Ζέρβα, ενώ η Άννα Ταντουρόφσκα ήταν η πρωταγωνίστρια στην τρίτη κρίσιμη περίοδο.
Οι δύο αντίπαλοι, ειδικά στο πρώτο μέρος εναλλάσσονταν στο σκορ. Ο Ολυπιακός, με ηγέτιδα τη Σουλτάνη πέρασε μπροστά στο 16′ με 25-18, για ν’ απαντήσει αμέσως μετά ο Ηρακλής και μ’ ένα 0-6 να πλησιάσει στο 18′ σε 25-24. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις γηπεδούχες προηγούμενες με 30-26.
Στο β’ μέρος και ειδικά στην Τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός Β. ήταν σαφώς καλύτερος κι έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας πρώτο και αήττητο.
Δεκάλεπτα: 15-16, 30-26, 47-46, 59-54

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης-Μπορίνος): Νούλα, Διαμαντοπούλου, Παγκαλίδου, Ταντουρόφσκα 14 (2), Σουλτάνη 22 (1), Τότση, Αγαγιώτη, Ζέρβα 14, Ζήτη 2, Κοτσιάφτη 7, Αγκάνη, Δημητριάδου.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Συρόπουλος): Τσουμπερλή, Ελευθεριάδου 7, Κωτούλα 7, Γιαννούδη 4, Τσακίρη, Τσαμπούρη 18 (2), Μαργαρίτη 10, Κομνηνού, Γεροστεργίου 4, Τζιότζιου, Λογδανίδου 4, Καρακούλα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις