Καβακάς: Το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Ολυμπιακός

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Τίμος Καβακάς, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η ομάδα του όχι μόνο θα πρωταγωνιστήσει μέχρι τέλους, αλλά θα πάρει το πρωτάθλημα. Αναφέρθηκε στα σημεία που θα πρέπει να βελτιώσει η ομάδα στο παιχνίδι της, ενώ μίλησε και για το ντέρμπι που ακολουθεί με τη Νίκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:

 

«Θα ξεκινήσω από την τελευταία φράση του συναδέλφου που είπε ότι ο Ολυμπιακός θα πρωταγωνιστήσει μέχρι τέλους. Εγώ θα πω, πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάρει το πρωτάθλημα και αυτό σας το λέω με βεβαιότητα. Γιατί έχει την καλύτερη ομάδα, το καλύτερο υλικό και την καλύτερη διοίκηση στην κατηγορία αυτή τη στιγμή. Με συνθήκες Σούπερ Λιγκ, με τους πάντες να είναι πληρωμένοι. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θέλανε μια τόνωση ψυχολογίας τη δεδομένη στιγμή και πέρασαν μια δύσκολη εβδομάδα.. Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, σίγουρα ήμασταν εμείς. Θεωρώ ότι οι τελικές μας ήταν πάνω από 15. Έκανε και ο Διαγόρας ευκαιρίες δυο-τρεις, καθώς δώσαμε εμείς το δικαίωμα. Γνωρίζαμε τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και θεωρώ ότι ως Ολυμπιακός Βόλου δεν θα πρέπει να δίνουμε δικαιώματα. Να μπαίνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ήμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Βρήκαμε μια οργανωμένη ομάδα στο μισό γήπεδο, που παγκοσμίως είναι το δυσκολότερο κομμάτι να διασπάσεις μία πολυπρόσωπη άμυνα και εκεί όταν εμείς φτάνουμε με ευκολία τη μπάλα στο επιθετικό τρίτο, χρειαζόμαστε το συνδυαστικό παιχνίδι και μια καλή τελική πάσα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, καθώς υστερήσαμε στην τελική προσπάθεια. Όταν από μισό μέτρο στέλνουμε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα θεωρώ ότι παίζουν πολλά ρόλο εκείνη τη στιγμή. Η πίεση, το άγχος και θα πρέπει να τα αποβάλουμε. Η ομάδα θα ανέβει κατηγορία, αλλά είναι η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη πίεση. Κι όσο θα κοντεύουμε προς το στόχο, η πίεση θα γίνεται και μεγαλύτερη. Όμως, εμείς επειδή έχουμε ποδοσφαιριστές με εμπειρία, μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό.
Τελευταίο κομμάτι άφησα τον κόσμο, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να γνωρίζετε ότι εγώ δεν είμαι προπονητής που κάνει δημόσιες σχέσεις με τους δημοσιογράφους. Είμαι προπονητής που δουλεύει στο γήπεδο. Και ο καλύτερος καθρέπτης για μένα θα είναι ο καθρέπτης της ομάδας. Που πιστεύω ότι μέσα σε δύο μέρες η εικόνα της ομάδας άλλαξε. Γιατί την έχω δει την ομάδα σε δύο παιχνίδια και σε βίντεο και με τον Απόλλωνα Λάρισας. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες και παρουσίασαν αυτή την εικόνα στη μιάμιση μέρα, την οποία δουλέψαμε μαζί.
Συγχαρητήρια στον Διαγόρα, η οποία είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα, μπορεί να μην έχει το όνομα και την ιστορία, έχει τη φιλοδοξία και δεν έχει το άγχος, που είναι πολύ βασικός παράγοντας».

Για το τι θα πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του:
«Χρειαζόμασταν σήμερα έναν ακόμη επιθετικό, τον οποίο δεν είχαμε. Δεν θα σταθώ σε καμία απουσία. Η ομάδα θα πρέπει να δουλεύει συνδυαστικά και μέσα από συνδυαστικό παιχνίδι να βγάζει το ταλέντο της. Έχουμε ποδοσφαιριστές, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια, να κάνουμε καλές γιορτές και από εκεί και πέρα η διοίκηση και εγώ ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για τον Ολυμπιακό, για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια.
Θα πρέπει να βελτιώσουμε το μεσοεπιθετικό μας συνδυαστικό παιχνίδι και όταν θα συναντούμε τέτοιες ομάδες, με πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα, θα πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε στις πλευρές, πράγμα που δεν το κάναμε».

Για το αν οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες θα επηρεάσουν ψυχολογικά την ομάδα εν όψει του ντέρμπι με τη Νίκη:
«Χάθηκαν βαθμοί σε δύο παιχνίδια από δύο χαμένα πέναλτι. Και στο προηγούμενο παιχνίδι και σ’ αυτό. Εγώ δεν θα σταθώ σε κανένα χαμένο πέναλτι. Ακόμη και να κερδίζαμε το σημερινό παιχνίδι, γνωρίζαμε, ότι το επόμενο παιχνίδι είναι ιδιαίτερης σημασίας και το προετοιμάζουμε στο μυαλό μας μόλις μπήκαμε στα αποδυτήρια, εγώ προσωπικά. Ξέρω τι σημαίνει για την ομάδα μας το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Μπορεί να ήρθα τώρα στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, γνωρίζω πως όταν προσπαθούν να σε χαμηλώσουν για να σε φτάνουν, πρέπει να δώσεις απαντήσεις. Κι αυτό είναι στους ποδοσφαιριστές μου. Εγώ δεν ήμουν στην ομάδα. Απ’ ότι έχω ακούσει, έχουν πει πολλά.
Θα δουλέψουμε με ηρεμία γιατί εμείς θα πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, για να κερδίσουμε και να πατήσουμε πάλι την κορυφή. Αν εμείς που ήμαστε δύο πόντους πίσω και μεμψιμοιρούμε, καήκαμε».

Κ. Παπαδόπουλος: Δουλέψαμε σκληρά για το θετικό αποτέλεσμα
Ο προπονητής του Διαγόρα Σεβαστής, Κώστας Παπαδόπουλος, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως η ομάδα του δούλεψε παρά πολύ όλη την εβδομάδα για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό. Δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών του, οι οποίοι γνώριζαν τον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων». Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Διαγόρα:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία και θα ανταποδώσουμε στο δεύτερο γύρο. Αγωνιστικά να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα στο γήπεδο σήμερα. Σίγουρα το 0-0 σαν θέαμα να μην άρεσε στους φιλάθλους, αλλά πιστεύω πως υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα σκληρά γι’ αυτόν τον αγώνα, ξέραμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, τις αδυναμίες και ήρθαμε στο Βόλο να πάρουμε το «διπλό», που θέλαμε πάρα πολύ. Δεν υποβαθμίζω καθόλου την ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι μια ιστορική ομάδα και θα πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος. Θα ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις