Ήττα για Νίκη, νίκη για ΑΕΒΔ στο γυναικείο πρωτάθλημα

Με έναν πόντο διαφορά έχασε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ γυναικών από τον Αίολο Τρικάλων, με 47-48. Τα κορίτσια του Νίκου Γαλανάκη, αν και βρέθηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να βγουν μπροστά στην 1η περίοδο. Στη δεύτερη και τρίτη περίοδο βρέθηκαν πίσω πάλι στο σκορ, αλλά δεν το βαλαν κάτω. Πάλεψαν και βρέθηκαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα να είναι ισόπαλες 44-44.

Τα κορίτσια έδειξαν συνεργασία και αποφασιστικότητα, ωστόσο έχασαν με ένα πόντο 47-48. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε η Κερασία Σκοτεινιώτη, η οποία υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα. Επίσης από τον αγώνα απουσίαζαν οι Έλσα Ντέγκα λόγω σπουδών, η Θωμά Στεφανία κι Αλεξίου Εβελίνα λόγω τραυματισμού.
Μάλιστα, στον χθεσινό αγώνα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους η Αμαλία Πλατανιώτη από τις νεανίδες και η Ελένη Θεοδώρου από τις κορασίδες.
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 22-27, 28-36, 47-48
ΝΙΚΗ (Γαλανακάκης) Μπακρατσά 2, Γεροκώστα 3 (1), Παρασχάκη 23, Θεοδώρου, Αλεξίου, Πλατανιώτη, Κοπάνου 2, Μπράχου 10, Κατσιοπούλου 5 (1), Χρήστου, Στρίγκου 2, Σκοτεινιώτη
Μετά το τέλος του αγώνα τα τμήματα γυναικών και οι υποδομές επεφύλαξαν τούρτα έκπληξη στον προπονητή Νίκο Γαλανάκη για τα γενέθλιά του, που αν και δε συνοδεύτηκε με νίκη, επιβεβαιώνεται το μότο της ομάδας «μια ομάδα, μια οικογένεια».
Η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ της Νίκης ευχαριστεί τους φιλάθλους κι όσους βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας κι ενθάρρυναν την ομάδα, καθώς και τα τμήματα υποδομής.

Νίκη για την ΑΕΒ Διμηνίου

Η ΑΕΒ Διμηνίου πέρασε νικηφόρα από τους Τιτάνες Παλαμά κερδίζοντας με 35-54 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής…

Νίκη Β.-Αίολος Τρικάλων 47-48

Ολυμπιάδα Λάρισας-Απόλλων Καρδίτσας 30-75

Τιτάνες Παλαμά-ΑΕΒ Διμηνίου 35-54

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις