Ρόσμπεργκ: Πρωταθλητής, γιός πρωταθλητή!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, γιος του Κέκε Ρόσμπεργκ έγραψε ιστορία, κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο 34 χρόνια μετά τον πατέρα του.

“Δυο Ρόσμπεργκ είναι πλέον πρωταθλητές” ήταν η πρώτη δήλωση του Νίκο Ρόσμπεργκ προτού ακόμη κρυώσει το μυαλό και συνειδητοποιήσει τι πέτυχε.

Ο 31χρονος Γερμανός πρωταθλητής έχει ζήσει μια ζωή σαν παραμύθι που σήμερα έφτασε στην κορύφωσή του. Όχι με το γάμο όπως τα συνήθη παραμύθια. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ παντρεύτηκε πρόπερσι την παιδική του φίλη και για πολλά χρόνια συμβία του Βιβιάν Σιμπόλντ και έχουν ήδη ένα κοριτσάκι την Αλάια. Η κορυφαία στιγμή του παραμυθιού είναι η κατάκτηση του τίτλου στην κορωνίδα του motorsport τη F1.

Πιθανόν ο Ρόσμπεργκ όντας γεννημένος και μεγαλωμένος σαν πρίγκιπας να έχει έναν ακόμη λόγο να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να διακριθεί σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό σπορ όπως οι αγώνες πίστας, να ξεχωρίσει, να φτάσει στη F1 και τελικά να πάρει τον τίτλο. Όλη αυτή η διαδρομή αν είναι μια φορά δύσκολη για έναν αστό, είναι ίσως ακόμη περισσότερο δύσκολη για έναν μοσχαναθρεμμένο Μονεγάσκο που γεννήθηκε στα πούπουλα και δεν έχει κανένα λόγο στη ζωή του να πιέσει ή να πιεστεί για τίποτα!

Γιός του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Κέκε Ρόσμπεργκ, ο Νίκο γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1985 στη Γερμανία. Η μητέρα του Σίνα Ρόσμπεργκ είναι γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών στην Ευρώπη. Ο Νίκο μεγάλωσε σαν πραγματικός Πρίγκιπας στο Μονακό ίσως εδώ έγκειται η μεγαλύτερη διαφορά του από το μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του φετινού τίτλου, το Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός κατάγεται από φτωχική οικογένεια και κατόρθωσε να ξεχωρίσει και να φτιάξει καριέρα/περιουσία οδηγώντας. Αντίθετα ο Ρόσμπεργκ μεγάλωσε με πριγκιπικές ανέσεις στο Μονακό. Η ανατροφή του περιελάμβανε πέρα από την ενασχόληση με τον αθλητισμό και δη το μηχανοκίνητο και δασκάλους ξένων γλωσσών. Ο Νίκο εντυπωσιάζει σήμερα με την ευφράδειά του. Προσωπικά τον έχω θαυμάσει πολλές φορές στη μεικτή ζώνη να απαντά σε άψογα, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά σε ερωτήσεις συναδέλφων από τις αντίστοιχες χώρες.

Ο Κέκε Ρόσμπεργκ πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 1982 οδηγώντας για λογαριασμό της Williams στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που διεξάγονταν στο Ceasar’s Palace του Λας Βέγκας. Ο γιος του Νίκο γεννήθηκε τρία χρόνια αργότερα. Ο Κέκε Ρόσμπεργκ είναι Φινλανδός όμως ο γιός του δεν έμαθε ποτέ Φινλανδικά. Ως πατέρας υπεραμύνεται της επιλογής αυτής λέγοντας ότι οι γλώσσες που έμαθε ο Νίκο είναι πιο χρήσιμες στην αθλητική του καριέρα. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό ο γιός του Κέκε Ρόσμπεργκ θρύλου στο motorsport και παγκόσμιου πρωταθλητή F1 να ενδιαφερθεί για τους αγώνες πίστας. Ο Νίκο ξεκίνησε τα καρτ το 1991 σε ηλικία 6 ετών. Στα 15 του χρόνια βρέθηκε μάλιστα στην ίδια ομάδα με το Χάμιλτον.  Το 2002 μεταπήδησε στη Γερμανική Formula BMW όπου στέφθηκε πρωταθλητής. Μετά πήγε στην ομάδα του πατέρα του στην Formula 3 Euro Series και το 2004 έκανε τις πρώτες δοκιμές για λογαριασμό της Williams στη F1. Το 2005 κέρδισε τον τίτλο στο GP2 με την ART Grand Prix.

Την επόμενη χρονιά το 2006 έκανε ντεμπούτο στη F1 με τα χρώματα της Williams. Προφανώς το όνομα Ρόσμπεργκ έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην απόφαση του Φρανκ Ουίλιαμς να συνεργαστεί με το νεαρό Γερμανό. Είναι η εποχή που ο Νίκο Ρόσμπεργκ (σ.σ: μέχρι τότε αγωνίζονταν σα Φινλανδός) αποφασίζει να τρέξει ως Γερμανός. Ακόμη και σήμερα διατηρεί διαβατήριο/εθνικότητα και των δυο χωρών. Ο Ουίλιαμς προχωράει στην συνεργασία έχοντας αξιολογήσει και το ανδραγάθημα του Ντέιμον Χιλ, ο Βρετανός το 1996 πήρε τον παγκόσμιο τίτλο με Williams, όντας γιος παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Γκρέιαμ Χιλ πήρε 2 τίτλους το 1962 και το 1968 με τις BRM και Lotus. Ο Ντέιμον Χιλ ήταν μέχρι σήμερα ο μόνος γιος πρωταθλητή που έχει πάρει τίτλο. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είναι από σήμερα ο δεύτερος στον κόσμο!

Ο Ρόσμπεργκ έφυγε από τη Williams το 2010 και πήγε στη Mercedes για την οποία οδηγεί μέχρι σήμερα. Όντας στην ίδια ομάδα με τον κορυφαίο οδηγό όλων των εποχών, Μίκαελ Σουμάχερ άρχισε να δείχνει απτά δείγματα ταλέντου, ταχύτητας και ωριμότητας. Το 2012 στην Κίνα πήρε την 1η του pole και την 1η του νίκη. Φέτος κέρδισε στους μισούς από τους πρώτους 18 αγώνες. Στους τελευταίους αγώνες και παρά το σερί νικών του Χάμιλτον επέδειξε την απαραίτητα ωριμότητα πήρε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο Ρόσμπεργκ είπε: ” Νιώθω ότι όλη μου τη ζωή αγωνίζομαι εναντίον του Χάμιλτον και πως πάντα έχει το πάνω χέρι. Ελπίζω να μην το νιώσω ξανά αυτό σύντομα. Στο φινάλε που ο Λιούις βράδυνε ένιωθα αφύσικα συναισθήματα. Ήταν μια τρέλα, είχε τόση ένταση, θα μου πάρει λίγο να συνέλθω. Οι τελευταίοι γύροι με τους δυο πίσω μου (Φέτελ, Φερστάπεν) και να ξέρω πως αν με περάσουν τα έχασα όλα, δεν το διασκέδασα. Ο Χάμιλτον είναι τόσο καλός οδηγός, με ικανοποιεί ακόμη περισσότερο που του πήρα τον τίτλο. Για 5 βαθμούς στο φινάλε είναι απίστευτο. Σίγουρα η ψυχική δύναμη είναι το κλειδί για την επιτυχία μου. Οι γονείς μου έπαιξαν σπουδαίο ρόλο. Ο πατέρας πριν από κάθε αγώνα μου στέλνει μήνυμα “τέρμα γκάζι” όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία μου. Οι επόμενες μέρες θα είναι μια τρέλα. Σίγουρα απόψε θα διασκεδάσουμε τρελά”. Τάδε έφη Νίκο Ρόσμπεργκ, παγκόσμιος πρωταθλητής.



Ένα φιλί από την γυναίκα του Βίβιαν στον πρωταθλητή αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Είναι σίγουρο πως απόψε στο Άμπου Ντάμπι θα το γιορτάσει με τη γυναίκα του, την οικογένειά του και καλούς φίλους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις