Γεωργατζής: Από τις πιο ποιοτικές ομάδες ο Ρήγας

Η νίκη στο ματς με τον Τηλυκράτη έφερε ξανά τα χαμόγελα στην «οικογένεια» του Ρήγα Φεραίου. Η ομάδα του Βελεστίνου έφτασε τους 14 βαθμούς και βρίσκεται σταθερά στην 8η θέση του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Φυσικά θα επιδιώξει ανάλογη συνέχεια έχοντας μπροστά της ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό που θα δώσει την ερχόμενη Κυριακή στο Κίτρος της Πιερίας με αντίπαλο την τοπική Πύδνα.

Τόσο για το ματς αυτό, όσο και για τη μέχρι τώρα πορεία του Ρήγα μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ο Ντίνος Γεωργατζής. Αναλυτικά τα όσα είπε ο 21χρονος μέσος:
Για τη νίκη στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη: «Φτάσαμε δίκαια στην επιτυχία κόντρα στον Τηλυκράτη, αφού παρουσιαστήκαμε πιο δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο από τους αντιπάλους μας. Το θέλαμε περισσότερο για δύο σημαντικούς λόγους και το δείξαμε. Από τη μία επιθυμούσαμε το «τρίποντο» για βαθμολογικούς λόγους και από την άλλη για να ανέβει και η ψυχολογία μας διότι προερχόμασταν από την ήττα στην Ιστιαία.
Ειδικά στο α’ ημίχρονο ήμασταν πολύ ανώτεροι. Πετύχαμε δύο γκολ και είχαμε τις ευκαιρίες για περισσότερα, αφού «καθηλώσαμε» τον αντίπαλο. Στο β’ μέρος δεν διαθέταμε την ίδια ορμητικότητα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό διότι κάπου θα έπρεπε να αντιδράσει και ο Τηλυκράτης. Ωστόσο, δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα και κρατήσαμε εύκολα και δίκαια το προβάδισμά μας».
Για το ότι η ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της μετά από έξι αγωνιστικές: «Δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού μας και στο πως στηθήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα μας βοήθησε η επιστροφή του Γκάγκα διότι είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και «καθάρισε» πολλές φάσεις, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι παραμείναμε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα».
Για το λόγο που ο Ρήγας εμφανίζεται πιο δυνατός όταν αντιμετωπίζει ποιοτικές ομάδες: «Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι και εμείς διαθέτουμε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας. Όταν, λοιπόν, παίζουμε με ανάλογο αντίπαλο αυτό μας διευκολύνει διότι παίζει και εκείνος ανοιχτά και έτσι βρίσκουμε περισσότερους χώρους.
Αντίθετα, ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας κλείνονται στα μετόπισθεν και πέφτουμε στην παγίδα τους. Σε τέτοιου είδους ματς θεωρούμαστε το φαβορί και αυτό μας δημιουργεί επιπλέον πίεση. Φυσικά, απέναντι σε καλές ομάδες είναι λογικό να έχουμε και μεγαλύτερο κίνητρο, αν και πρέπει από μόνοι μας να βρούμε το αντίστοιχο κίνητρο και για τα παιχνίδια με τους θεωρητικά υποδεέστερους σε δυναμικότητα συλλόγους».
Για το αν η συγκομιδή των 14 βαθμών σε 10 αγωνιστικές είναι ικανοποιητική: «Θεωρητικά πρόκειται για ικανοποιητική συγκομιδή. Όμως δεν αποτελεί και τον «καθρέπτη» της αγωνιστικής μας αξίας. Θα μπορούσαμε να είμαστε ψηλότερα στη βαθμολογία και να είχαμε 18 βαθμούς αντί για 14. Στέκομαι σε δύο παιχνίδια που αντί να κερδίσουμε φέραμε ισοπαλίες. Με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας πετάξαμε μόνοι μας δύο βαθμούς, ενώ με τον Εθνικό Φιλιππιάδας μας τους έκλεψαν, καθώς ισοφαριστήκαμε με ανύπαρκτο πέναλτι».
Για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής στην έδρα της Πύδνας Κίτρους: «Η αποστολή μας θα είναι δύσκολη απέναντι σε μία ομάδα με έμπειρο ρόστερ που θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Μάλιστα ο βαθμός δυσκολίας γίνεται μεγαλύτερος διότι θα παραταχθούμε με σημαντικές απουσίες, όπως του Σπαθή και του Κιπτίου. Ωστόσο, έχουμε παίκτες για να καλύψουν τα κενά αυτά και είμαι βέβαιος πως όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το θετικό αποτέλεσμα.
Μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε πάει καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια μας, σε αντίθεση με πέρυσι που τελειώσαμε το πρωτάθλημα με οκτώ «διπλά». Πιστεύω ότι μόλις πετύχουμε μία νίκη μακριά από το «σπίτι» μας μετά θα απελευθερωθούμε και θα έλθουν και άλλες εκτός έδρας επιτυχίες».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις