«Η εκβίαση είναι αυτόφωρο αδίκημα»

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, μίλησε για την υπόθεση της προσφυγής του Ανδρέα Μαλάτου κατά της ΕΠΟ και το αν θα καταθέσει μήνυση κατά της διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας, για την οποία κατήγγειλε ότι συνεχίζει να παρανομεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5 FM»:

Αρχικά ανέφερε: «Αν υπάρξει παραβατική συμπεριφορά όλα είναι πιθανά. Ο κ. Μαλάτος έκανε προσφυγή νομίζοντας ότι η συγκεκριμένη διοίκηση δεν είναι νόμιμη. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καμιά σχέση με την κίνηση αυτή, είναι καθαρά πρωτοβουλία του κ. Μαλάτου. Αλλά κυριολεκτικά βγήκα από τα ρούχα μου, όταν έμαθα χθες βράδυ ότι αντί να υπάρξει μια αντιδικία στο δικαστήριο, να υποστηρίξουν τόσο η ΠΕΟ όσο και ο κ. Μαλάτος τις θέσεις τους, πληροφορήθηκα ότι σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Δρόσος και είπε ότι αν δεν διαγράψει το σωματείο τον κ. Μαλάτο, θα διαγραφεί το σωματείο. Αποτέλεσμα αυτού, το σωματείο να διαγράψει τον κ. Μαλάτο. Το θέμα είναι ότι ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή άδικο ο κ. Μαλάτος, είχε 100% το δικαίωμα να κάνει αυτή την κίνηση. Και 100% το έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ είναι ποινικά κολάσιμο, είναι εκβίαση. Είναι εκβιαστής ο κ. Δρόσος και δεν το ξέρουν αυτοί που παριστάνουν τους καθηγητάδες γιατί είναι άσχετοι από νομικά.

Ο νόμος Κοντονή του 2015 είπε ότι ισχύει το καταστατικό της ΕΠΟ υπό την προϋπόθεση ότι είναι εναρμονισμένο με την ελληνική νομοθεσία, η οποία είναι υπεράνω των καταστατικών της Ομοσπονδίας. Δεν υπερισχύει το καταστατικό της ΕΠΟ όπως ήταν με το αυτοδιοίκητο, που το κατήργησε ο Κ. Κοντονής. Κατά συνέπεια, η νομοθεσία λέει ότι ο αστικός κώδικας περί σωματείων ισχύει για όλους. Δεν υπερισχύει το καταστατικό του Κουρίδη και του Γκαγκάτση, αλλά ο νόμος. Αυτός λέει ότι αν έχεις ένα θέμα με την ΕΠΟ, που είναι σωματείο, έχεις δικαίωμα να προσβάλεις στο αστικό δικαστήριο, όπως έκανε ο κ. Μαλάτος στο πρωτοδικείο, και ο δικαστής θα κρίνει. Μπορεί να απορρίψει την προσφυγή, αλλά έχει δικαίωμα να πάει στο δικαστήριο. Αφήνω το οξύμωρο ότι χρειάζεσαι 3000 ευρώ για την προσφυγή στην ΕΠΟ, τον άνθρωπο τον απειλήσανε, τον εκβιάσανε. Αν βγει κάποιος, μπορεί να είμαι κι εγώ γιατί έχω βγει από τα ρούχα μου, και καταθέσει μήνυση, θα πάει το «100» να τους μαζέψει».

Για το αν θα καταθέσει μήνυση: «Δεν ξέρω τι θα κάνω, βρίσκομαι σε ένα επίπεδο εξαλλοσύνης για τα πεπραγμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εκβίαση είναι αυτόφωρο αδίκημα. Και σύμφωνα με όσα μου λένε οι νομικοί μου είναι διαρκές και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να βγει και ένταλμα σύλληψης. Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε; Γι αυτό ήρθαν αυτοί οι μυαλοπώληδες να μας σώσουν; Αυτούς έβαλε ο Κουτσοκούμνης; Το ερώτημά μου είναι τι κάνουν οι Υπουργοί. Ο κ. Βασιλειάδης και ο προηγούμενος ο κ. Κοντονής, που μπήκε και Υπουργός Δικαιοσύνης, και βλέπουν αυτήν την επιτροπή να παρανομεί ασύστολα. Το άρθρο 131 του νόμου 2725, λέει ότι απαγορεύεται η τροποποίηση του κανονισμού μεσούσης της περιόδου. Έχουμε Δεκέμβριο και τροποποίησαν τον κανονισμό της διαιτησίας. Είπαν ότι από πέντε, τα μέλη της επιτροπής θα είναι από ένα ως τρία. Που το βρήκαν αυτό το δικαίωμα; Πώς τροποποιούν τον κανονισμό; Δεν το ξέρουν αυτό οι δύο Υπουργοί; Αν δεν το ξέρουν, να πάνε σπίτι τους.

Επίσης υπάρχει και το θέμα της εκλογής του εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κάθε Ένωση έχει τρεις ψήφους. Μα εγώ ήδη έχω προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο και ο νόμος λέει για εκλέκτορες. Πώς αυτοί κάνουν αυτό το πράγμα και χωρίς να φοβούνται ότι οι συνταγματικοί επόπτες θα τους παρακολουθούν. Είναι τρέλα όλα αυτά. Και βγαίνει ο κ. Θεοδωρίδης να καμαρώσει τα έργα του. Είναι χάλι το ποδόσφαιρο, με το «100» και τα αυτόφωρα. Λες και μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα όπως το ’40 και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις