Κατηγορούνται για φοροδιαφυγή Μουρίνιο, Ρονάλντο και Εζίλ

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών έχουν μπει Ζοσέ Μουρίνιο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μεσούτ Εζίλ, καθώς φέρονται να χρησιμοποίησαν διάφορα τεχνάσματα για να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση των εισοδημάτων τους.

Ο Πορτογάλος προπονητής κατηγορείται πως μετέφερε περίπου 12 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας στις Παρθένους Νήσους, που αποτελούν φορολογικό παράδεισο. Τα επιβαρυντικά για τον προπονητή της Μαν. Γιουνάιτεντ στοιχεία αφορούν στη θητεία του στην Τσέλσι από το 2004 μέχρι το 2007 και στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2010 μέχρι το 2013. Όσο για τον Ρονάλντο, η ολλανδική «NRC» αναφέρει πως ο Ρονάλντο μετέφερε 63,5 εκατ. ευρώ στις Παρθένους Νήσους στο τέλος του 2014, ενώ κάποια έσοδα από χορηγούς του μεταφέρθηκαν σε ιρλανδικές εταιρείες μόλις έντεκα μέρες πριν εφαρμοστεί ένας επιβαρυντικός για τα υψηλά εισοδήματα νόμος στην Ισπανία.
Τα στοιχεία προέκυψαν από την ιστοσελίδα Football Leaks, μετά το «χακάρισμα» σε λογαριασμούς ατζέντηδων νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Όπως αναφέρουν οι Sunday Times, ο Μουρίνιο και ο Ρονάλντο χρησιμοποίησαν τραπεζικούς λογαριασμούς και off shore εταιρείες σε Ιρλανδία, Ελβετία και Νέα Ζηλανδία για να αποφύγουν τη φορολόγηση μεγάλων ποσών από τα εισοδήματά τους. Ο μάνατζερ των δυο Πορτογάλων, Ζόρζε Μέντες, αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία από την πλευρά των δύο πελατών του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις