Νίκη χρυσάφι για Απόλλων, 2-0 τον Καραϊσκάκη

Μια πολύ σπουδαία και σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα (4/12) ο Απόλλων Λάρισας που επικράτησε με 2-0 της ΑΕ Καραϊσκάκης για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη πέτυχε ακόμα μια νίκη στην προσπάθεια της για την άνοδο στην Football League και σήμερα παραλίγο να βρισκόταν και μόνη στην κορυφή καθώς το βολιώτικο ντέρμπι ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ενώ ο Διαγόρας Σεβαστής παρότι έχανε 0-2 από το Ελευθεροχώρι έκανε την ανατροπή και παραμένει στην 1η θέση.

Μια αναμέτρηση στην οποία οι δυο ομάδες μπήκαν προσεκτικά ήταν σφιχτό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο πρώτο εικοσάλεπτο, την ΑΕ Καραϊσκάκης να ανεβάζει στροφές και να έχει δοκάρι, ενώ στην επανάληψη ο μεν Απόλλωνας προσπάθησε για το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι και η ομάδα της Άρτας για την ισοφάριση.

Τελικώς η μπίλια έκατσε στους Λαρισαίους που επικράτησαν με 2-0 και παρέμειναν στην 2η θέση με 27 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Σεβαστή, τρείς περισσότερους από τον Ολυμπιακό Βόλου και τέσσερις από την Νίκη.

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5′ είχε την πρώτη απειλή όταν ο Σουλίδης έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, αλλά είδε τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει την μπάλα.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη πήρε κεφάλι στο σκορ στο 19′ όταν από ωραία σέντρα του Σαχινίδη, ο Καμπλιώνης έπιασε ένα καταπληκτικό βολ πλανέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αρτινής ομάδας για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην συνέχεια και έψαξαν το 1-1 χάνοντας δυο ευκαιρίες. Αρχικά στο 35′ ο Χαρτσιάς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Φιρινίδη έκανε το σουτ, όμως η μπάλα από διπλή κόντρα έφυγε άουτ, ενώ στο 40′ από λάθος του Χολέβα στην άμυνα το εκμεταλλεύτηκε ο Λώττας που σέντραρε για τον Ευαγγέλου και ο τελευταίος με σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη η ΑΕ Καραϊσκάκης κυνήγησε το 1-1, ενώ ο Απόλλωνας το 2-0 με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και στο 62′ το μακρινό σουτ του Σάββα πέρασε άουτ.

Στο 79′ ο Πέντα από πλευράς Απόλλωνα έκανε το σουτ, ο Ανδρούτσος απέκρουσε ασταθώς και στην εξέλιξη της φάσης ο Διβανές έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά την έστειλε άουτ. Στο 85′ το σουτ του Συράκου πέρασε άουτ, παρότι ο παίκτης του Απόλλωνα βρέθηκε μόνος στην περιοχή, ενώ δυο λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη κλείδωσε την νίκη και τους 3 βαθμούς.

Σκόρερ ο Διβανές ο οποίος πήρε την μπάλα από την ωραία σέντρα και εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του Ανδρούτσου πέτυχε εύκολα το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Διαιτησία: Σκουλάς (Περιβολάρης, Τσιφλάκος)

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγρόδημος, Καμπέρης (76′ Συράκος), Πέντα, Σαχινίδης, Σουλίδης (67′ Διβανές), Καμπλιώνης (85′ Ιορδανίδης).

ΑΕ Καραϊσκάκης (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου (72′ Μαζιώτης), Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλινς, Χαρτσιάς (76′ Γούλας), Ντατίδης (83′ Οντβόγκ), Γυφτοκώστας, Λώττας, Ευαγγέλου.

athleticlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις