Σ. Ξηροφώτος: Μέσα στο στόχο της ανόδου μέχρι τέλους

Ο προπονητής της Νίκης, Στέφανος Ξηροφώτος, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στάθηκε στην φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλο της Νίκης, ενώ τόνισε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και από την παρουσία τους, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Υποστήριξε πως η ομάδα είναι μέσα στο στόχο της και πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Ήταν ένα ντέρμπι, σ’ ένα γήπεδο γεμάτο, σε μια φανταστική ατμόσφαιρα. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με καθαρές μονομαχίες. Παρότι έληξε 0-0 προσπάθησαν και οι δύο ομάδες, παρότι από τη δική μου ομάδα χάθηκαν περισσότερες ευκαιρίες. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε το δοκάρι, το χαμένο πέναλτι και δύο-τρία τετ α τετ που έδειξε την ικανότητά του και ο αντίπαλος τερματοφύλακας και αποσόβησε τα γκολ. Δεν θέλω όμως να σταθώ εκεί. Εγώ θέλω να πω πως είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, θα τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, γιατί όπως ήρθε το παιχνίδι, ήταν πιθανόν και χωρίς καμία φάση από τον αντίπαλο, να χάσουμε και το παιχνίδι.
Έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν να δουλεύουν και πιστεύω πως στο τέλος θα δικαιωθούμε. Μέχρι το τέλος να είμαστε μέσα στο στόχο, που είναι η διεκδίκηση της ανόδου.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, ο οποίος έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα, ακόμη και όταν χάνονταν οι ευκαιρίες. Η συμπεριφορά των φιλάθλων ήταν συγκινητική. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια και στον διαιτητή, ο ποίος έπαιξε 50-50».
Για το γεγονός ότι η εικόνα της Νίκης δεν ήταν το ίδιο καλή μ’ αυτή του πρώτου μέρους:
«Τα διαστήματα πίεσης που μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε ομάδα στον αντίπαλο δεν είναι μεγάλα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 30 λεπτά, ίσως και παραπάνω, που η πίεση ήταν ασφυκτική. Στο δεύτερο μέρος ισορρόπησε ο Ολυμπιακός, μπορεί να μην έκανε τελική φάση, αλλά ήταν ένα παιχνίδι πιο ισορροπημένο. Φυσικά εμείς κυνηγούσαμε πιο πολύ το γκολ, αλλά παίζει και ο αντίπαλος».
Για το χαμένο πέναλτι κι αν δόθηκε εντολή στον Κορέτα να το εκτελέσει:
«Έχασε το πέναλτι ο Κορέτα. Είχε το θάρρος να πάρει τη μπάλα και να ζητήσει να το εκτελέσει. Στο ποδόσφαιρο δεν μετράει πόσες φορές θα πέσει κάποιος, αλλά πόσες θα σηκωθεί. Ο Κορέτα είναι από τους παίκτες που μας έχει φέρει μέχρι εδώ και ήμαστε μια ομάδα και στα άσχημα και στα καλά».
Για το πόσο σημαντικά είναι τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Μαύρους Αετούς εκτός και Α.Ε. Καραϊσκάκης εντός, τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται πλέον πέντε βαθμούς από την κορυφή:
«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πέντε βαθμοί από την κορυφή μπορεί να είναι πολλοί, αλλά μπορεί να είναι και λίγοι. Εμείς έχουμε ως στόχο να είμαστε μέσα στους διεκδικητές και είμαστε μέσα στο στόχο. Εννοείτε πως δεν είναι εύκολα παιχνίδια. Θέλουν προσπάθεια και θα πρέπει να κοιτάξουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Εμείς την Τετάρτη έχουμε αγώνα Κυπέλλου με την Ιστιαία. Θα δώσω ευκαιρίες και σε νέα παιδιά 17-18 ετών που είναι πολύ καλοί παίκτες. Θα πάρουν την ευκαιρία με το… σπαθί τους. Θέλω και σ’ αυτό το παιχνίδι ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα. Είναι σημαντικό. Κοιτάμε πρώτα το κύπελλο και μετά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις