Στις καθυστερήσεις… το «ραντεβού» με τη νίκη για ΓΣΑ

Μεγάλη νίκη για τον Αλμυρό που επικράτησε στο Βασδέκειο επί του Ηρακλή με 3-2, στην πιο σημαντική αναμέτρηση της αγωνιστικής για την Α’ ΕΠΣΘ. Δυο τέρματα στην έναρξη του αγώνα για τους φιλοξενούμενους, απάντησαν με δυο γκολ στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι. Τελικά ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με αυτογκόλ…

Πραγματικό ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση που έγινε το πρωί στο Βασδέκειο, με τον Ηρακλή να υποδέχεται τον ΓΣ Αλμυρού, σε μια αναμέτρηση που έμοιαζε να είναι συνέχεια των περσινών αναμετρήσεων για τη διαδικασία των πλει-οφ. Άλλωστε, από τότε είχε να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο γήπεδο ως έδρα του Ηρακλή. Τελικά σ’ ένα φινάλε που έσπαζε καρδιές, ο ΓΣ Αλμυρού φάνηκε πιο τυχερός και κόντρα στη ροή του αγώνα, πήρε μια πολύτιμη νίκη που τον διατηρεί επικεφαλείς στη βαθμολογία, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν γρήγορα, πριν να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα στο 7΄με σουτ του Αραμπατζή από το ύψος της περιοχής, άνοιξαν το σκορ και πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια της αναμέτρησης.
Οι παίκτες του Θ. Θεοδώρου έχοντας το μομέντουμ, δεν σταμάτησαν εκεί και συνεχίζοντας να πιέζουν, πολύ γρήγορα κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 11΄, σε μια φάση που η έλλειψη «πραγματικού» τερματοφύλακα έπαιξε το ρόλο της.
Συγκεκριμένα, ο Νασιακόπουλος έκανε το σουτ και κι από λάθος εκτίμηση ο Σινάνης είδε τη μπάλα να καταλήγει μέσα στην εστία του, περνώντας αυτή κάτω από τα πόδια του. Έτσι διαμορφώθηκε το 0-2.
Στο 22΄ είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενουμένων, οι οποίοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Π. Κοντοβά στα όρια της περιοχής, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδειξε τίποτα.
Στο 31΄οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία, όταν ο Ασλάνογλου έκανε ψιλοκρεμαστό πλάσε και η μπάλα βρήκε στο επάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, πριν καταλήξει άουτ, έτσι το 0-2 ήταν το σκορ του α’ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κ. Κοκκινάκη μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν από ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους, κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και τελικά στο 65′ είχαμε τη μείωση του σκορ σε 2-1. Ήταν ένα κερδισμένο φάουλ από αριστερά, κοντά στη γωνία της μεγάλης περιοχής, που εκτέλεσε ο Μαυρίδης με εκπληκτικό τρόπο καθώς πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στο δεξί «παραθυράκι» του Χαλάτση, που έμεινε απλός θεατής.
Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία από το γκολ, συνέχισαν να πιέζουν και στο 77′ είχαμε την ισοφάριση. Ήταν προσπάθεια που έγινε από αριστερά με πρωταγωνιστή τον Γ. Κοντβά που έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου κανείς από τους παίκτες του Αλμυρού δεν έδιωξε, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Φέζο, εντελώς μόνος, να τη στείλει στα δίχτυα.
Από εκείνο το σημείο και τη συνέχεια το παιχνίδι πήρε φωτιά. Το πάθος κορυφώθηκε, είχαμε πολύ δυνατές μονομαχίες κι ένταση. Στο 80′ νέες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για χέρι του Μοράλες εντός περιοχής, φάση στην οποία ζήτησαν πέναλτι, το οποίο σωστά δεν δόθηκε, καθώς το χέρι ήταν κοντά στο σώμα του αμυντικού του Ηρακλή και η φάση έγινε σχεδόν εξ επαφής.
Στο 82′ ο προπονητής των φιλοξενουμένων αποβλήθηκε λόγω πολύ έντονων διαμαρτυριών προς το διαιτητή Θεοχάρη, που είχαν αφορμή ένα πλάγιο στο χώρο του κέντρου.
Στο 91′ ο Ηρακλής δεν κατάφερε να επιτύχει την πλήρη ανατροπή σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά σε σουτ του Μαυρίδη που υποχρέωσε τον Χαλάτση σε εκπληκτική εκτίναξη κι αμέσως μετά σε διαγώνιο σουτ του Λιάρου, που έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή.
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης (94′), επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου και μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο για τους γηπεδούχους.
Ήταν μια φάση που εξελίχθηκε από αριστερά, όπως επιτίθονταν ο Αλμυρός και μέσα στην περιοχή, από όπου έγινε ένα γύρισμα παράλληλα με την εστία του Ηρακλή και πολύ κοντά σ’ αυτή. Η μπάλα βρήκε αρχικά στον Μοράλες και στη συνέχεια στο Ντούρο, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα αυτή να πάρει πορεία προς τα δίχτυα και να γίνει το τελικό 2-3.
Αμέσως μετά, είχαμε τη λήξη της αναμέτρησης μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων και έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, προς τον α΄ βοηθό κ. Τασιόπουλο, καθώς ισχυρίζονταν ότι η φάση του τρίτου γκολ ξεκίνησε από περίπτωση οφ- σάιντ παίκτη του Αλμυρού.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Σινάνης, Ντούρο, Γ. Κοντοβάς (92′ Τζιώλας), Γιαουπλάρι, Μοράλες, Μαυρίδης, Ασλάνογλου, Τρελόπουλος, Φέζο (83′ Κιπτίου), Λιάκος (62′ Λιάρος), Γιαμαλής.
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Καψιώτης, Τσάτσιος, Πλαβός, Κυριάκος, Θωμαΐδης (91′ Δημουλάς), Κρανάς, Νασιακόπουλος, Αραμπατζής (65′ Ν. Βούλγαρης), Κωτσιαρίδης, Π. Κοντοβάς.

FASA_ΖΩΖΑΝΑ.jpg

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις