Σπουδαία νίκη για Αμβρακία

Σπουδαία νίκη για την Αμβρακία στους Κωστακιούς, απέναντι σε μια ομάδα την οποία ξανακέρδισε φέτος για το Κύπελλο, και που πλησίασε στη βαθμολογία, ξεκολλώντας από την τελευταία θέση μετά από καιρό. Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν αγωνιστικό χώρο βαρύ, και ακατάλληλο για στρωτό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, καθώς και το παιχνίδι κέντρου. Οι δυο καλύτερες φάσεις ανήκαν στην Αμβρακία, με την πρώτη μάλιστα να είναι και το γκολ, στο 15ο λεπτό, όταν ο Μπαλαδήμας εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Παππά από τα αριστερά, και με πλασέ στη γωνία έγραψε το 1-0. Η δεύτερη αξιόλογη φάση ήρθε στο ημίωρο όταν ο Παππάς έφυγε στην κόντρα, όμως πλάσαρε άστοχα, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στο δεύτερο μισό, οι δυο ομάδες μπήκαν εξίσου δυνατά, με το ψηλό παιχνίδι να έχει την τιμητική του. Στο 50ο λεπτό, σε φάση στα καρέ της Αμβρακίας, η μπάλα στρώθηκε στο Μανίκα, κι αυτός με διαγώνιο σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Ο ίδιος παίχτης απείλησε και πέντε λετπά αργότερα, όμως το σουτ του έφυγε λίγο έξω. Στο 57ο λεπτό, δυνατό σουτ του κορυφαίου της Αμβρακίας, Μπαλαδήμα, έδιωξε εντυπωσιακά ο Σαρρής, κάτι που δεν κατάφερε και στο 71ο λεπτό, όταν ο Μπαλαδήμας το νίκησε για δεύτερη φορά, με διπλή προσπάθεια, από σέντρα του Βασίλα, γράφοντας το 2-1, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο 79ο λεπτό, ο Παπαρούνης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη-κόκκινη αφήνοντας την Αμβρακία με δέκα ποδοσφαιριστές για τον υπολειπόμενο χρόνο, και στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, με τους ανθρώπους του Αχιλλέα να διαμαρτύρονται. Στο 84ο λεπτό, η μπάλα πέρασε βασανιστικά παράλληλα με την εστία του Βαρέλη χωρίς όμως να καταλήξει στα δίχτυα, και στο 86ο λεπτό, η Αμβρακία έμεινε με 9 παίχτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Νταλάκα. Αυτο δεν την πτόησε και κράτησε το υπέρ της σκορ, ανεβάζοντας μάλιστα το δείκτη, στις καθυστερήσεις, με το Βασίλα να πετυχαίνει ένας σπάνιας ομορφιάς γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, στέλνοντας την μπάλα, από πλάγια θέση στο απέναντι “Γ” του Σαρρή και γράφοντας το τελικό 3-1. Πολύ σημαντική νίκη για την Αμβρακία, σε ένα ματς από αυτά, που αν θέλει να κρατηθεί στην κατηγορία, θα πρέπει να τα παίρνει, όπως και έκανε.

Διαιτητής : Μπαϊλης Νίκος Βοηθοί : Κωνσταντίνου Ηλίας – Γκαρτζονίκας Ηλίας

Αμβρακία Κωστακιών (Μπαλάφας) : Βαρέλης, Τάσσος, Μπεζεβέγκης, Πέτσας, Παπαρούνης, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης (56′ Σιδηρόπουλος), Παπανίκου (66′ Βασίλας), Νταλάκας, Μπαλαδήμας (83′ Νικολαϊδης)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Σαββίδου) : Σαρρής, Λαζαρίνης, Δερμίσης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος (80′ Δαδάκος), Πετρουζέλης, Καμπερίδης, Παγωνίδης (49′ Σιδηρόπουλος), Δημηνάς, Νάκας, Μανίκας

artagoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις