Προκρίθηκε στα πέναλτι η ΑΕ Καραϊσκάκης

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι η ΑΕ Καραϊσκάκης με γκολ στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας αλλά και εν συνεχεία της παράτασης, πήγε στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση επί της ομάδας του Ελευθεροχωρίου. Στο α’ ημίχρονο η αρτινή ομάδα ήταν καλύτερη και απείλησε πρώτη στο 7′, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μαζιώτη, ο Μποτωνάκης με κεφαλιά είδε τη μπάλα να χτυπάει στα σώματα και στη συνέχεια ο Τσάκαλος από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 8′ ο Οντβόνγκ έκανε τη διείσδυση από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα, ο Τσάκαλος την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του για να καταλήξει στον Σκοπελίτη στο 1ο δοκάρι ο οποίος με σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 1-0. Στο 15′ ο Σκοπελίτης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Νάκο αλλά ο διαιτητής του αγώνα Στεφάνου έδειξε παίζεται. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν ουσιαστικά από το πουθενά, με τον Γόρδιο στο 34΄ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στην ΑΕ Καραϊσκάκης, με τον Σκοπελίτη να εκτελεί φάουλ, τον Καραγιαννίδη να κάνει την κεφαλιά προς τα πίσω, τον τερματοφύλακα να αποκρούει, τον επερχόμενο Αβραμίδη να σουτάρει αλλά ο Μανωλικίδης μπλόκαρε αυτή τη φορά. Στο 58′ ο Βελέτης έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Καψάλη, ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε άουτ. Στο 62′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καψάλης στην προσπάθεια του να γυρίσει με το κεφάλι στον Σιαράβα δεν έβαλε αρκετή δύναμη, με αποτέλεσμα ο Γιαννούλας να βγει τετ-α-τετ αλλά ο Σιαράβας είπε “όχι”. Στη συνέχεια της φάση ο Μπαλτιμάς με κεφαλιά μετά από σέντρα είδε πάλι τον Σιαράβα να αποκρούει. Δύο λεπτά αργότερα ο Σκοπελίτης μετά από προσπάθεια του Βελέτη μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε ένα πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μανωλικίδη. Στο 68′ σε μία αντεπίθεση τον Μαύρων Αετών ο Ηλίας ανέκοψε με φάουλ την προσπάθεια του αντιπάλου του, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Από εκεί και μετά τα ηνία του αγώνα τα πήραν οι φιλοξενούμενοι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Στο 71′ ο Ιωάννου από θέση τετ-α-τετ σούταρε ψηλά άουτ, στο 86′ ο Μπαλτιμάς μπούκαρε και έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο Σιαράβας, ο Γόρδιος πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Μποτωνάκης ανέκοψε την πορεία της μπάλας που είχε κατεύθυνση προς την ανυπεράσπιστη εστία καθώς ο Σιαράβας είχε εξουδετερωθεί. Στο 90′ σουτ του Γόρδιου από πλάγια δεξιά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σιαράβας, στο 91′ ο Καραστέργιος στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά μετά από κόρνερ είδε τη μπάλα να περνά παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος άουτ. Τελικά το γκολ που έψαχναν οι Μαύροι Αετοί ήρθε στο 92′, όταν ο Τσιγάρας με ωραία μπαλιά έβγαλε μόνο του απέναντι στον Σιαράβα τον Ιωάννου, ο οποίος πρόλαβε την έξοδό του και πέτυχε το 1-2. Όμως αμέσως μετά, από έξυπνη ενέργεια του Καψάλη ο Τσιγάρας τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο Γυφτοκώστας από την άσπρη βούλα του πέναλτι δεν αστόχησε κάνοντας το 2-2, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο α’ ημίχρονο της παράτασης ο Βερβέρας στο 93′ με ωραίο σουτ ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Σιαράβα, για να απαντήσει ο Καραϊσκάκης στο 99′ με κεφαλιά του Ευαγγέλου μετά από σέντρα του Βελέτη. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Βέρβερα στο 101΄, ο οποίος από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής είδε τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 103′ σε μια περίεργη φάση ο Ιωάννου σε κενή εστία ουσιαστικά καθώς ο Σιαράβας είχε βγει από την εστία του να απομακρύνει, είδε τον Σιαράβα με καταπληκτικό τάκλιν να αποσοβεί το σουτ.

Στο β’ ημίχρονο της παράτασης όποια καλή φάση γινόταν ήταν γκολ και για τις δύο ομάδες. Στο 110΄ ο Γόρδιος με μακρινό σουτ νίκησε τον Σιαράβα για το 2-3, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ιωάννου από θέση τετ-α-τετ έκανε το 2-4. Και ενώ όλοι πίστευαν ότι η πρόκριση πλέον έχει κριθεί, η αρτινή ομάδα έκανε τεράστια ανατροπή και έστειλε το ματς στα πέναλτι αν και έπαιζε με δέκα παίκτες. Στο 113′ ο Γούλας σέντραρε όμορφα και ο Καραστέργιος (αυτογκόλ) με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-4. Στο 114′ ο Γούλας έβγαλε ωραία χαμηλή μπαλιά, ο Γυφτοκώστας σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Όμως στο 120′ ο Γυρφτοκώστας σέντραρε, ο Καψάλης σούταρε με τη μία με το αριστερό, ο Μανωλικίδης απόκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο επερχόμενος Ευαγγέλου δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-4!

Στη διαδικασία των πέναλτι η αρτινή ομάδα με τον Σιαράβα να πιάνει δύο πέναλτι, βγήκε κερδισμένη με 4-3 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου στο 2ο όμιλο ή αλλιώς στη φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει σε δύο εβδομάδες από σήμερα τον Απόλλων Λάρισας εκτός έδρας. Αναλυτικά τα πέναλτι:

Ευαγγέλου 1-0
Γόρδιος απέκρουσε ο Σιαράβας
Σκοπελίτης 2-0
Φλιούκας 2-1
Μαζιώτης 3-1
Μπαλτιμάς 3-2
Καραγιαννίδης 4-2
Ιωάννου 4-3
Γυφτοκώτσας απέκρουσε ο Μανωλικίδης
Αετόπουλος απέκρουσε ο Σιαράβας
Διαιτητής: Στεφάνου (Θεσπρωτίας) Βοηθοί: Τσόγκας (Πρέβεζας) – Φραγκούλης (Πρέβεζας)

ΑΕ Καραϊσκάκης (Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Καψάλης, Αβραμίδης (72′ Καραγιαννίδης), Μποτωνάκης, Ηλίας, Τσάκαλος (72′ Ευαγγέλου), Βελέτης, Γούλας, Σκοπελίτης, Μαζιώτης, Οντβόνγκ (63′ Γυφτοκώστας)

Μάυροι Αετοί Ελευθεροχωρίου (Παπαδόπουλος): Μανωλικίδης, Νάκου, Καραστέργιος, Μουρίκης, Τσιγάρας, Φλιούκας, Μπαλτιμάς, Γιαννούλας (63′ Ιωάννου), Ευθυμίου (54′ Βερβέρας), Γόρδιος, Ψύρρας (51′ Αετόπουλος)

artagoal.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις