Δεύτερος ο Ολυμπιακός, υποκλίθηκε ξανά στον ΑΠΟΕΛ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά από τον ΑΠΟΕΛ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και μοιραία τερμάτισε δεύτερος. Κατώτεροι των περιστάσεων οι πρωταθλητές Ελλάδος, έχασαν 2-0 (19′, 83′) και θα περιοριστούν στο γκρουπ των αδύναμων στην κλήρωση της Δευτέρας.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεκινήσει δυναμικά το ματς, όμως ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε γρήγορα το ματς και στο 19′ ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα φθηνό αυτογκόλ από τον Ντα Κόστα, σε μία φάση που τα έκαναν όλα λάθος, αφού προηγήθηκε άστοχη έξοδος του Λεάλι και εν συνεχεία υπήρξε κακή συνεννόηση μεταξύ Ντα Κόστα και Βιάνα. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο προσπάθησε να συνέλθει και στο 40′ ο Βιάνα με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν, στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία των φιλοξενούμενων.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός επιχείρησε να ασκήσει πίεση, δίχως ωστόσο επιτυχία. Είχε ένα καλό σουτ του Φορτούνη στο 55′, που εξουδετέρωσε ο Βάτερμαν, ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ελιουνούσι στο 66′ και στο 71′ μία σέντρα σουτ του Ανδρούτσου, που επίσης έβγαλε ο γκολκίπερ των Κυπρίων.
Ο ΑΠΟΕΛ ωστόσο διαχειριζόταν άψογα το προβάδισμά του και ουσιαστικά έψαχνε μία κόντρα επίθεση για να σφραγίσει την επικράτησή του και τη βρήκε στο 83′ όταν μετά από άριστο συνδυασμό των Γιαννιώτα, Μοράις, ο Ντε Καμάργκο έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία.
Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, ωστόσο ο Ολυμπιακός έψαξε ένα γκολ. Στο 87′ είχε διπλή ευκαιρία με τον Ντα Κόστα, τόσο με κεφαλιά όσο και με σουτ. Και στις δύο περιπτώσεις ο Βάτερμαν ενήργησε αποτελεσματικά, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 93′ ο Σεμπά πλάσαρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Μερκής έσωσε με το κεφάλι προς της γραμμής.
Η τελική κατάταξη του 2ου ομίλου
ΑΠΟΕΛ 12
Ολυμπιακός 8
Γ. Μπόις 8
Αστάνα 5
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Κρίστενσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Μπερτόγλιο (67′ Ορλάντι), Αλωνεύτης, Εφραίμ (59′ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο).
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια (76′ Μανθάτης), Ρομαό, Μαρτίνς (66′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (76′ Τσόρι), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις