«Χρήματα για να γλιτώσει η Football League και όχι οι ομάδες»

Στην ΈΡΤ Σερρών μίλησε ο αντιπρόεδρος της λίγκας και τεχνικός διευθυντής του Αχαρναϊκού Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι τα χρήματα από την χορηγία της Stoiximan, θα πάνε για «να γλιτώσει η Football League, όχι για να γλιτώσουν οι ομάδες», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται η ΕΡΤ να καλύψει αγώνες του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ακούμε ευχάριστά νέα, βρέθηκαν χορηγίες;

«Όχι ακόμα, δεν έχουμε κλείσει. Είμαστε σε διαδικασία, είμαστε σε καλό δρόμο. Βρέθηκε ένα σεβαστό ποσό για να γλιτώσει η Football League, όχι για να γλιτώσουν οι ομάδες».

Υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ και τη Stoiximan;

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Είμαστε επιφυλακτικοί να το δούμε».

Αυτά που γράφονται για ένα εκ. ευρώ ισχύουν;

«Δεν ισχύει ακόμα τίποτα. Αυτά είναι διαπραγματεύσιμα όλα. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τη βιωσιμότητα της Football League. Δεν θα πάρουν οι ομάδες λεφτά. Είναι όλα για τη βιωσιμότητα της Football League. Να γίνει εξυγίανση και να μπορεί του χρόνου η Football League να λειτουργήσει με ένα καθαρό και πολύ καλό πρόσωπο. Να μην έχουμε τα φετινά φαινόμενα που υπάρχουν απλήρωτοι υπάλληλοι, απλήρωτες δόσεις, να τρέχουν έξοδα.

Έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο και παρακαλέσαμε λυτούς και δεμένους, ώστε να βρούμε κάποια λεφτά να λειτουργήσει η Football League. Είμαστε οριακά. Και πάλι θα δώσουμε αγώνα. Πρέπει να γίνουμε βιώσιμοι. Είναι ευκαιρία τώρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν το κάνουμε τώρα δεν θα γίνει ποτέ».

Και οι ομάδες από πού θα πάρουν χρήματα;

«Το ξέρουν οι ομάδες και έχουν συναινέσει οι περισσότεροι πρόεδροι ότι πρέπει να μπορέσει να λειτουργήσει η διοργανώτρια. Όταν ξεκινήσαμε και μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία το ήξεραν όλοι. Οι ομάδες θα επωμιστούν τα έξοδά τους και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να γίνει βιώσιμη η Football League».

Με την ΕΡΤ πότε θα οριστικοποιηθεί;

«Μπορεί και σήμερα να έχουμε κάτι οριστικό. Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο να δείξει δύο παιχνίδια. Δεν ξέρω ποιο κανάλι ακόμα, αν είναι η ΕΡΤ 3 ή κάποιο άλλο. Το κρατικό κανάλι μόνο που μπήκε να μπει στη διαδικασία να μας βοηθήσει είναι πολύ σημαντικό. Παρότι ιδιωτικά κανάλια δεν υπήρξε καμία διάθεση. Ίσως ξέρουν περισσότερα, είναι άλλα συμφέροντα.

Με την πλατόρμα που δείχνει διαδικτυακά τα παιχνίδια τι γίνεται;

«Όχι, δεν θα συνεχίσει. Και η συμφωνία αυτή που είχαμε κάνει ήταν ανά παιχνίδι».

Ομάδες όπως ο Πανθρακικός έχουν χορηγό άλλη στοιχηματική εταιρεία. Τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις μετά τη συμφωνία με τη Stoiximan;

«Η Stoiximan έχει πάρει την ονομασία του πρωταθλήματος. Ο Πανθρακικός δεν ξέρουμε με ποια εταιρεία έχει κλείσει. Θα το δούμε».

Τι γίνεται με το πρωτάθλημα Νέων;

«Είμαστε στη διαδικασία να δούμε πότε θα ξεκινήσει. Αν κάνουμε δύο ή τέσσερις ομίλους. Θα το δούμε, πρέπει να το εγκρίνει και η ΕΠΟ. Πιστεύω ότι σε 10-15 μέρες θα μπορέσει να ξεκινήσει. Είναι υποχρεωτικό να ξεκινήσει».

Είστε αισιόδοξος;

«Είμαστε οριακά. Αν δεν το κάνουμε τώρα, δεν υπάρχει γυρισμός. Είμαστε αισιόδοξοι, γι’ αυτό και είμαστε εδώ».

Θα γίνουν αρχαιρεσίες για πρόεδρο και αντιπρόεδρο;

«Πιστεύω με τον νέο χρόνο να έχουμε καινούριο πρόεδρο. Πιστεύω κάποιος θα βρεθεί. Μακάρι να βρεθεί ιδιοκτήτης ομάδας».

Είστε σε αναζήτηση κι άλλων χορηγών;

«Ό,τι βρούμε θα είναι καλό για τη λίγκα. Να πάρουν κάτι και οι ομάδες. Προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς για να πάρουν κάτι και οι ομάδες».

Με τις ομάδες που έχουν προσφυγές και απειλούνται με αφαίρεση βαθμών;

«Έχουμε μιλήσει με τον ΠΣΑΠ. Καταλαβαίνουν ότι είναι δύσκολοι οι καιροί. Να κάνουν υπομονή και οι παίκτες να πάρουν κάποια λεφτά. Αν δεν δείξουν κατανόηση δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις