Πάνω από 1000 Ρώσοι αθλητές μπλεγμένοι στο σκάνδαλο ντόπινγκ!

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης ανεξάρτητης επιτροπής της WADA φέρνει σοκαριστικά ντοκουμέντα στην επιφάνεια για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από Ρώσους αθλητές και σύστημα συγκάλυψης που υπήρχε από το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ντόπινγκ αναφέρει πως «… πάνω από 1.000 αθλητές της Ρωσίας εμπλέκονται σε υποθέσεις χρήσης απαγορευμένων ουσιών ή προσπάθειες συγκάλυψης. Αυτοί δεν ενεργούσαν αυτοβούλως, αλλά στο πλαίσιο μιας ολόκληρης οργανωμένης υποδομής. Αυτή η συστηματική συγκάλυψη και χειραγώγηση των υπηρεσιών αντιντόπινγκ εξελίχθηκε και χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, την Πανεπιστημιάδα του 2013, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2013 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014».

Παρότι δεν υπάρχουν (ακόμη) αδιάσειστα στοιχεία, υπάρχουν βάσιμες υποψίες, πιθανώς και ενδείξεις, πως όλα αυτά γίνονταν από την προστασία της κυβέρνησης. «Η εικόνα είναι ξεκάθαρη, αλλά όχι ολοκληρωμένη. Είχαμε πρόσβαση μόνο σε ένα μικρό μέρος των στοιχείων που θέλαμε να εξετάσουμε», προσθέτει η έκθεση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις