Πρωτοφανής απόφαση: έσβησαν κόκκινη κάρτα ποδοσφαιριστή!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στη Football League. Η αθλητική δικαστής (και Πρωτοδίκης Αθηνών) Μαρίνα Μπόζνου αποφάσισε να σβήσει την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο αμυντικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Στέργιος Δημόπουλος, έπειτα από μελέτη του DVD της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Ετυμηγορία που δημιουργεί δεδικασμένο και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, αφού η αθλητική δικαιοσύνη χρησιμοποιούσε έως τώρα οπτικοακουστικό υλικό μόνο για να επιβάλει επιπρόσθετες ποινές (αν, για παράδειγμα, ένας παίκτης χτυπήσει αντίπαλο και η πράξη του δεν υποπέσει στην αντίληψη των διαιτητών) και όχι για να σβήνει κάρτες.

Το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της Football League λειτούργησε, όμως, διαφορετικά. Και αποφάσισε να ακυρώσει πρακτικά το φύλλο αγώνα, κρίνοντας λανθασμένη την αποβολή που είχε υποδείξει στο επίμαχο παιχνίδι ο διαιτητής Γρατσάνης (ο οποίος μάλιστα έχει πάρει προαγωγή και έχει οριστεί να διευθύνει το προσεχές ματς Παναιτωλικός-Ηρακλής).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αθλητική δικαστής δέχτηκε την προσφυγή της Αναγέννησης Καρδίτσας για την τιμωρία του παίκτη της και έκρινε ότι ο Δημόπουλος δεν ενεπλάκη στη σύρραξη για τη μη τήρηση του fair play και, κατά συνέπεια, κακώς ο ρέφερι του έδειξε κόκκινη.

Η πρωτοφανής απόφαση αναφέρει τα εξής: «Από την επισκόπηση του DVD του αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, κατόπιν αιτήματος του ποδοσφαιριστή της 1ης ως άνω Π.Α.Ε., ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Στέργιου (σχετ. το από 8-12-2016 υπόμνημα αυτού και το συνημμένο σ’ αυτό DVD), προέκυψε περίπτωση σφάλματος τιμώρησης στο πρόσωπο αυτού και επομένως, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 10§6εδ.τελ. του Π.Κ., σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 15§8εδ.γ’ του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων, δεν εκκινείται κατά αυτού η πειθαρχική διαδικασία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις