Ποδοσφαιριστής στην εντατική από μαρκάρισμα αντιπάλου!

Μια ανθρώπινη ζωή ενός νέου ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ενός ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα. Το περιστατικό συνέβη σε παιχνίδι της ΄Β Ερασιτεχνικής μεταξύ της Βαμβακούς και του Α.Ο. Ανθούπολης.

Ο ποδοσφαιριστής Χρήστος Χαλιαμούρδας, εκτός φάσης, χωρίς καμία επαφή με την μπάλα εκείνη τη στιγμή, δέχθηκε μαρκάρισμα του αντιπάλου του στην γραμμή του πλαγίου, όπου μετά το σπρώξιμο έπεσε πάνω στο κιγκλίδωμα περίφραξης του γηπέδου. Αυτή την ώρα βρίσκεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου με κίνδυνο να χάσει το ένα του νεφρό!

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή, η διοίκηση της Ανθούπολης προχώρησε στην παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ως εκπρόσωποι μια ιστορικής ομάδας της πόλης μας, είμαστε σήμερα αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τα όσα διαδραματίστηκαν στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον πρωτοπόρο του ομίλου, την ομάδα της Βαμβακούς.

Η σωματική ακεραιότητα των παικτών ,που ερασιτεχνικά αγωνίζονται για το πάθος τους ,το ποδόσφαιρο, δυστυχώς δεν έτυχε σήμερα της προσοχής του απαράδεκτου διαιτητή κ. Μίχου ο οποίος επέτρεψε στην γηπεδούχο ομάδα ένα πλήρως αντιαθλητικό παιχνίδι ,με κορυφαίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ γεγονός τον σοβαρότατο τραυματισμό ποδοσφαιριστή της Ανθούπολης με ΜΕΡΙΚΗ ΡΗΞΗ ΝΕΦΡΟΥ και εσωτερική αιμορραγία.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μας βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και θα παρακολουθείται για το επόμενο 24ωρο τουλάχιστον.

Αυτό προέκυψε από βίαιο σπρώξιμο χωρίς καμία επαφή και σχέση με την μπάλα του αντιπάλου στην γραμμή του πλαγίου, όπου και ο παίκτης μας μετά το σπρώξιμο συγκρούστηκε με το κιγκλίδωμα της περίφραξης του γηπέδου.

Και φυσικά ο εν λόγω διαιτητής, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες επαφές των γηπεδούχων (αγκωνιές, κλωτσιές, αντιαθλητικά τάκλιν, σκισίματα φανέλας) είπε το γνωστό “παίζεται”.

Με αφορμή το λυπηρό γεγονός αυτό, καταγγέλλουμε την ανεκτικότητα του συγκεκριμένου διαιτητή σε τέτοιου είδους βάναυσες ενέργειες, ελπίζουμε αυτό να τύχει της ανάλογης αντιμετώπισης από τους αρμόδιους, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ξανά πλέον άλλες ανοχές σε τέτοιες συμπεριφορές αλλά κυρίως να ευχηθούμε στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας να πάνε όλα καλά, ταχεία ανάρρωση και σύντομα κοντά μας.

Το ποδόσφαιρο είναι ευχαρίστηση για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και δεν γίνεται άλλο να αποτελεί αρένα πάλης σε έδρες ομάδων με την ανοχή των διαιτητών».

Με τιμή
Α.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

kosmoslarissa.gr