Βόμβες Παπαθανασάκη: «Ζήτησαν να πάρουν τον Ηρακλή και να τον μπλέξουν με στοιχήματα»

Προτάσεις από άτομα που ήθελαν να πάρουν τον Ηρακλή και να τον μπλέξουν με χειραγωγημένους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε ο Σπύρος Παπαθανασάκης, όπως τόνισε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

«Είναι αλήθεια ότι έχουν στείλει κόσμο για να αγοράσουν την ομάδα και να παίζει σε τέτοια παιχνίδια με στοιχήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής ο οποίος πρόσθεσε: «Εγώ είμαι καθαρός και δεν κάνω τέτοια. Εγώ τους απέφυγα».

Ο κ.Παπαθανασάκης ανέφερε πως μέχρι τώρα κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί σοβαρά για να αγοράσει τον Ηρακλή και επισημάνει ότι εάν βρεθεί κάποιος και αναλάβει τα χρέη εκείνος θα αποχωρήσει.

Επίσης, έθεσε στόχο για τον “γηραιό” να παραμείνει στην κατηγορία και να πάρει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο και δήλωσε σίγουρος ότι η ομάδα θα πάει καλύτερα στη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη «Δίκη στο ΣΚΑΪ».

-γιατί ζει στην Αθήνα:

«Στη Θεσσαλονίκη πηγαίνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πήγα πριν περίπου 15 ημέρες. Μένω στην Αθήνα γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα με τους οπαδούς. Θεώρησα ότι ήταν καλύτερο να έρθω στην Αθήνα και να μείνω εδώ για να μπορέσει να κάνει η ομάδα να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα».

-εάν δέχθηκε προτάσεις για αγορά του Ηρακλή, από άτομα που ήθελαν να μπλέξουν την ομάδα:

«Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το στοίχημα. Η ομάδα μας είναι καθαρή και δεν κερδίζουμε παιχνίδια από το στοίχημα. Είμαστε τελευταίοι. Έχουμε καθαρό προπονητή και δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι έχουν στείλει κόσμο να πάρει την ομάδα και να το κάνουν αυτό. Δεν θέλω η ομάδα να πάει σε τέτοια χέρια. Θέλω να αφήσω την ομάδα καθαρή».

-Εάν έχει σταματήσει να βάζει λεφτά:

«Η ομάδα προχωράει γιατί ακόμη βάζω χρήματα. Με τον κ.Καγούλη που βοηθάει. Ξερω ότι έχει ένα γραφείο που κάνει μάνατζμεντ. Και έχει αναλάβει τώρα να τρέχει την ομάδα. Εγώ΄ακόμη βάζω χρήματα. Έχω βάλει αρκετά χρήματα. Ναι, εκατομμύρια είναι. Είμαι στην ομάδα περίπου 2,5 χρόνια».

Για την κόντρα με τους οπαδούς:
«Έχουν μπει πολλά στο μυαλό μου. Κατά λαθος μπλέχτηκα. Γιατί μου είπαν να βοηθήσω για να μην χάσουν καποιοι τη δουλειά τους. Και πολλοί το κάνουν αυτό. Δεν ξέρω τι συνέβη. Ξέρω ότι όταν η ομάδα έπεσε λιγάκι αντί να κάτσουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε την ομάδα να ανέβει, άρχισε η κόντρα. Μου λένε: «Έτσι είναι η Ελλάδα»».

-πώς ήρθε στην Ελλάδα:
«Εγώ δεν ήξερα πως είναι η Θεσσαλονίκη. Τωρα την αγαπω. Πήγα για να δοκιμαστεί ένας ανιψιός μου. Με βρήκαν από τον Ηρακλή, ένα άτομο που γνώριζε τον αδερφό μου, που πέθανε από καρκινο, και μου ζήτησαν να βοηθήσω την ομάδα».

-εάν υπάρχει αγοραστής:
«Μέχρι τώρα δεν έχει έρθει κανείς που να θέλει να βάλει χρήματα και να έχει πλάνο. Στην αρχή λένε άλλα, και μετά καταλήγουν ότι δεν έχουν χρήματα και θα λένε ότι ”θα πάρουμε τα λεφτά από τον κόσμο”».

-για τις απειλές που δέχθηκε:
«Είχα πατέρα Κρητικό. Δεν φεύγω από την ομάδα εάν δεν ξέρω ότι μείνει σε καλά χέρια. Εάν με καθαρίσουνε τότε…»

-για τον Μοντεκάλβο:
«Δεν ήταν σοβαρός αυτός. Ήθελε να βγαίνει φωτογραφίες μόνο. Εγώ θυμάμαι ότι αμέσως είπα στείλτε 500.000 ευρώ. Όλοι τότε μου φώναζαν ότι δεν ξέρω τι παίρνω και τι χρέη έχει. Δεν ήξερα τι θα γινόταν με τον κόσμο».

-γιατί θέλησε να κρατήσει κλειστό του γήπεδο στο ματς με τον ΠΑΣ:
«Είπα να κλείσουμε το γήπεδο για να μπορέσουν οι παίκτες να παίζουν ήρεμοι, χωρίς να ακούν να βρίζουν την μάνα και άλλα. Να μπορέσουν να είναι συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είναι και οι οπαδοί σωστοί και να βοηθήσουν. Δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε. Εγώ δεν φοβάμαι στόχος είναι η ομάδα να μείνει στη Λίγκα και να πάρουμε την αδειοδότηση και να σταματήσει το μίσος και η βία. Είπα να κλείσουμε το γήπεδο με αυτά που έχουμε ακούσει, που θέλανε να σκοτώσουν τον υπεύθυνο Τύπου. Δεν μπορούσαν να γίνονται τέτοια πράγματα. Εγώ αύριο θα έχω ένα μεγάλο πρόστιμο. Τι περιμένουν; Να πεθάνει κανένας για να βάλουν μυαλό; Θέλουν ψήφους και το κάνουν αυτό. Δεν γίνεται να παίζουμε με ανοιχτό γήπεδο και να βρίζουν, είναι ωραία αυτά που γίνονται;».

-πόσα είναι τα χρέη:
«Δεν είναι αυτό που ακούγεται. Είναι φουσκωμένο από κάποιους, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό».

-εάν αληθεύει ότι ζητά 5 εκατ. Να φύγει:
«Υπάρχουν χρέη. Εγώ θέλω να πάρει κάποιος τα χρέη. Εάν έρθει κάποιος που είναι σοβαρός και θέλει να τον αγοράσει τον Ηρακλή αναλαμβάνοντας τα χρέη να έρθει. Θα του ανοίξω τα βιβλία».

-το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει στον Ηρακλή:
«Ένας άνθρωπος μου είπε να βοηθήσω, και έπρεπε να τον ακούσω. Και όλοι νόμιζαν ότι τον άκουγα και του έκαψαν το αυτοκίνητο. Ο κ.Συντελίδης. Δεν τον άκουγα όμως. Έπρεπε να τον είχα ακούσει. Επίσης, ήρθα και δεν ήξερα».

-για τη βαθμολογική θέση και πως σκοπεύει να βοηθήσει τον Ηρακλή:
«Θέλω να σωθεί η ομάδα και να πάρει αδειοδότηση. Η ομάδα είναι καλύτερη από ό,τι δείχνει η βαθμολογία. Ο προπονητής και ο κ.Καγούλης έχουν βρει παίκτες. Θα τους φέρουμε τον Ιανουάριο. Πιστεύω ότι σε 40 ημέρες η ομάδα δεν θα είναι εκεί σε αυτή τη θέση».

-ποια είναι η δουλειά του:
«Τώρα είμαι πρόεδρος του Ηρακλή. Έχω κάνει πολλές δουλειές. Εργολάβος, με φωτοβολταϊκά. Έχω εδώ και 40 χρόνια ένα ίδρυμα που πηγαίνουν παιδιά χωρίς γονείς. Δεν ζω από τον Ηρακλή τώρα. Εγώ τώρα μονό βάζω».

-για τις φήμες έκαναν λόγο για μέρος των χρημάτων να προέρχεται από άτομο που έχει ληστέψει τράπεζα:
«Γι αυτό και δεν μιλάω εκεί πάνω. Γιατί κανένας δεν μ αφήνει ήσυχο».

-εάν θέλει να πάρει χρήματα για να αποχωρήσει από τον Ηρακλή:
«Ας μην πάρω ένα ευρώ από αυτά που έβαλα. Ο Καγιουλής ήταν ο μονός που στάθηκε σαν άντρας και είπε θα βάλω όσα χρήματα μπορώ και θα πάμε μπροστά. Οκτώ μήνες με χτυπούν εκεί επάνω (σσ. εννοεί τη Θεσσαλονίκη). Λένε ψέματα. Και συνεχώς ψέματα. Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα στέκεται η ομάδα.
Εγώ ήρθα να βοηθήσω με αγάπη. Εγώ νομίζετε ότι θέλετε να είμαι εδώ και να ακούω να βρίζουν την μάνα μου; Δεν ήρθα να κάνω μπιζνες. Εάν είχα έρθει θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Εγώ ήρθα να βοηθήσω. Εάν βοηθούσαν και οι οπαδοί θα ήταν όλα αλλιώς. Εάν θέλουν να κάνουν τα δικά τους τότε ποιος θα έρθει να την πάρει την ομάδα;»

-ποια η επόμενη κίνηση του:
«Θα προσπαθήσω η ομάδα να παραμείνει και να πάρει την άδεια. Όταν έλεγαν να «φύγει ο Καναδός» θα μπορούσα να το είχα κάνει. Αυτοί δεν κατάλαβαν όμως ότι η ομάδα θα πήγαινε στη Γ’ Εθνική. Εγώ μπορώ να πάω στον Καναδά όποτε θέλω. Εγώ όμως μένω γιατί αγαπώ τον Ηρακλή. Ο κεφάλας αυτός μιλάει και λέει μπούρδες».

-γιατί δεν αφήνει τη διοίκηση στον Ερασιτέχνη:
«Η οικογένεια του Ηρακλή, έβαλε κάποιον να με πάρει τηλέφωνο. Θέλω να δουλεψω αλλά θέλω όλοι να είμαστε μαζί. Αυτή την εβδομάδα θα είμαι Θεσσαλονίκη. Εάν θέλουν να έρθουν να με συναντήσουν. Δεν θέλω να αφήσω τον Ηρακλή να πέσει. Θέλω να πάω στον Καναδά. Η γυναίκα μου έχει καρκίνο. Λέτε να μην θέλω να πάω στον Καναδά; Δεν μπορώ όμως να αφήσω έτσι τον Ηρακλή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις