Μεγάλο ενδιαφέρον για το 1ο Volos Santa Run (photos)

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2016 διεξάγονται οι τελευταίοι αγώνες δρόμου του έτους με τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου να συνεχίζουν να δίνουν παντού το παρόν, ενώ ο σύλλογος θα αποχαιρετήσει τη χρονιά με εντυπωσιακό φινάλε και τη διοργάνωση του 1ου Volos Santa Run σε συνεργασία με την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΔΥΒ

Σε ακόμη έναν αγώνα πραγματοποίησε λοιπόν μαζική αποστολή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου αυτή τη Κυριακή. Ο Ημιμαραθώνιος Τύρναβος – Λάρισα πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχόμενη χρονιά, και για ισάριθμη φορά ο σύλλογος έτρεξε τη διαδρομή που ενώνει τις πόλεις του γειτονικού νομού.
23 ήταν τα μέλη του ΣΔΥΒ που μετείχαν, και πολλές οι διακρίσεις. Χαρακτηριστικό ότι στη κατηγορία 30-39 ετών και οι 3 πρώτες θέσεις πήγαν σε δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, στους Αλέξη Παπαλεξίου (4ος γενικής κατάταξης), Αχιλλέα Γιαννούλα (6ος), Ζήση Τσουρέλη. Πρώτος επίσης στη κατηγορία του τερμάτισε ο Γιώργος Καλαντζής, και δεύτεροι οι Αργύρης Βουρλογιάννης, Ηλίας Πατσαρούχας. Η Τζώρτζια Ιωάννου-Κουλουριώτη βραβεύτηκε ως η μεγαλύτερη ηλικιακά συμμετέχουσα.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΣΔΥ Βόλου στον Ημιμαραθώνιο 21,1 χιλιομέτρων Τύρναβος – Λάρισα ήταν οι εξής:

Παπαλεξίου Αλέξης
Γιαννούλας Αχιλλέας
Τσουρέλης Ζήσης
Καλαντζής Γιώργος
Βουρλογιάννης Αργύρης
Παλάντζας Κώστας
Πατρώνης Ορέστης
Πατσαρούχας Ηλίας
Γάκης Δημήτρης
Οικονόμου Δημήτρης
Κουλουριώτης Φίλιππος
Μπράτσος Κώστας
Νικολάου Ντάφης
Μελαχροινάκης Γιάννης
Καναράς Γιάννης
Χαλκιάς Βασίλης
Μιχαηλίδης Γιώργος
Νικολάου Στάθης
Τουλιάς Τέλης
Τζήμου Αλεξία
Κοτσίλιος Δημήτρης
Μανταλιανού Άσπα
Ιωάννου-Κουλουριώτη Τζώρτζια
Τους αθλητές συνόδευσαν κατά τη διαδρομή η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου και ο Γιώργος Μάνος.

Άλλοι 6 δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν την ίδια ημέρα στον 5ο Φιλίππειο Δρόμο Βεργίνα – Βέροια 14,5 χιλιομέτρων που έγινε με μεγάλη επιτυχία και 808 συμμετοχές. Η εκκίνηση δόθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπου οι αθλητές ξεναγήθηκαν. Οι συμμετοχές του συλλόγου:
Δημητριάδης Αμβρόσιος
Σημαντήρας Γιάννης
Κοσμίδης Μάκης
Μελίδης Ανέστης
Μπρατάνη Κωνσταντίνα
Τασιώνη Βάσω

Ο 11ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας έγινε τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στον Όλυμπο σε νέα διαδρομή και απόσταση 24 χιλιομέτρων. Το παρόν έδωσε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Γιάννης Μπατζάκας.

Αυτή τη Κυριακή ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει νέα ομαδική αποστολή, στον 13ο Ημιμαραθώνιο Ράξας Τρικάλων και τον παράλληλο δρόμο 7 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές είναι δωρεάν, και τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου που θέλουν να εγγραφούν μπορούν να το δηλώσουν στα μέλη του συλλόγου ως το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου. Η επίσκεψη στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα μετά τον αγώνα θα ολοκληρώσει την εκδρομή.

Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον για το 1ο Volos Santa Run.

Και από άλλες πόλεις εκδηλώνεται το ενδιαφέρον πολιτών για συμμετοχή στο 1ο Volos Santa Run. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μετέχουν στον πρωτότυπο μη ανταγωνιστικό φιλανθρωπικό αγώνα, αλλά να δούνε από κοντά πως έχει γίνει αυτές τις ημέρες ο Βόλος ενόψει των εορτών, βλέποντας αυτά που προβάλουν τα κανάλια πανελλαδικά. Γιατί όχι, δεν αποκλείεται κάποιες οικογένειες να το συνδυάσουν με 4ήμερη διαμονή κάνοντας Πρωτοχρονιά στον Βόλο και το Πήλιο.

Μετά το τέλος του Volos Santa Run οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα μπορούνε να πάρουν μέρος στις άλλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στον Άγιο Νικόλαο όπου είναι ο τερματισμός, και σε όλο τον Βόλο. Τις ημέρες των εορτών οι εκδηλώσεις στον Βόλο θα έχουν κορυφωθεί, και το 1ο Volos Santa Run θα αποτελέσει μέρος των εκδηλώσεων αυτών!

Πολλά σωματεία της περιοχής δηλώνουν επίσης τη συμμετοχή τους στο 1ο Volos Santa Run. Ανάμεσά τους, και το Σωματείο Κινητικά Αναπηρων Μαγνησίας Ιππόκαμπος.

Το 1ο Volos Santa Run θα γίνει τη Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα. Επιλέχθηκε η πιο γιορτινή, όμορφη και η πιο απλή διαδρομή απόστασης μόλις ενός χιλιομέτρου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, από ενός μέχρι 101 ετών, μόνοι, με τους φίλους τους, ή με όλη την οικογένειά τους! Η διαδρομή του 1ου Volos Santa Run θα είναι από το χωριό του Άη Βασίλη (λίγο μετά το Δημαρχείο) προς την Ερμού, με τερματισμό στη φάτνη στον Άγιο Νικόλαο. Το περπάτημα-τρέξιμο θα είναι μη ανταγωνιστικό, και βέβαια δεν θα κρατηθούν αποτελέσματα, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο γιορτινό γεγονός. Όλοι θα περπατο-τρέξουμε μαζί!

Η συμμετοχή στο 1ο Volos Santa Run είναι δωρεάν. Θα υπάρχει ειδικός κουμπαράς από τον Δήμο Βόλου για να δώσουν οι πολίτες ό,τι επιθυμούν ώστε να συγκεντρωθεί ποσό που θα δωθεί στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν δεν έχετε στολή Άη Βασίλη δεν πειράζει. Βάλτε ένα κόκκινο σκουφάκι και ελάτε.

Στις 30 Δεκεμβρίου θα γιορτάσουμε όλοι στο 1ο Volos Santa Run!

Η εκδήλωση δημιούργησε χώρο και στο facebook, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούνε να παρακολουθούν τα νέα και να συζητάνε, στη διεύθυνση https://www.facebook.com/events/1130812130305978/