Πανέτοιμοι για «τρίποντο»… και Καλές Γιορτές (Pregame)

Πανέτοιμοι να διεκδικήσουν και να πάρουν τη νίκη είναι οι «ερυθρόλευκοι» στον αγώνα που δίνουν σήμερα στις 3μ.μ. στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, απέναντι στην ομάδα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, για τη 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας…

Εξέχουσας σημασίας παιχνίδι
Το παιχνίδι είναι εξέχουσας σημασίας για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς συνδυάζεται χρονικά με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Απόλλωνα Λάρισας και του Διαγόρα Σεβαστής, που θα γίνει στη Φιλιππούπολη κι εκεί τουλάχιστον ένας από τους δυο – αν όχι και οι δυο- θα έχει απώλειες βαθμών, καθιστώντας την ομάδα του Βόλου σε ευνοϊκότερη βαθμολογική θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα.
Ταυτόχρονα, αποτελώντας και το τελευταίο παιχνίδι για το 2016, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το ενδεχόμενο στραβοπατήματος, ενόψει της διακοπής των εορτών και η νίκη φαντάζει μονόδρομος…

Η απουσία Ντα Κόστα
Η απουσία του Φελίπε Ντα Κόστα, σίγουρα μειώνει τις επιλογές του Τίμου Καβακά. Ο πορτογάλος παίκτης του Ολυμπιακού που είχε τραυματιστεί στον τελευταίο αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, μεσοβδόμαδα έδειξε σημάδια βελτίωσης, ωστόσο, επειδή το πρόβλημα του τραυματισμού του επέμεινε, θεωρήθηκε σωστό να μην επιβαρυνθεί και δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή για τον αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.
Το κενό του, θα καλυφθεί πιθανότατα με τη χρησιμοποίηση πίσω από τον πρώτο σκόρερ Φλίγκο, ενός εκ των Σταύρου, Ευθυμιάδη ή Αναστασίου, ανάλογα με το τελικό σχήμα που θα επιλέξει ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Η αποστολή του Ολυμπιακού Β.
Η 19μελής αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου από χτες βρίσκεται σε ξενοδοχείο στην παραλία της Κατερίνης κι απαρτίζεται μόνο από έλληνες, καθώς εκτός από τον Ντα Κόστα απόντες είναι και οι Γκ. Πρίτος και Φ. Πότσι που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς
Έτσι η αποστολή αποτελείται από τους:
Κατσούλη Σάκη, Παλιούρα Κώστα, Στουρνάρα Βαγγέλη, Τέλλο Αθανάσιο, Ζώνα Παναγιώτη, Στασινόπουλο Δημήτρη, Κόκα Ανδρέα, Αγγελή Βαγγέλη, Κωστόπουλο Γιάννη, Ιωαννίδη Βασίλη, Κολημήτρα Άγγελο, Σταύρου Ηλία, Οικονόμου Κώστα, Κόκα Δήμο, Ευθυμιάδη Γρηγόρη, Πατσή Γιώργο, Φλίγκο Κώστα, Αναστασίου Αλέξανδρο, Δωματά Γιάννη.

Ο αντίπαλος
Η ομάδα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας σίγουρα δεν αποτελεί φόβητρο. Βρίσκεται μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 9 βαθμούς, ισοβαθμώντας με άλλες τρεις ομάδες. Μετρά δυο νίκες, επί των Εθν. Φιλιππιάδας (4-0) και Ιστιαίας (1-0) και τις δυο σε παιχνίδια έδρας.
Επίσης έχει τρείς ισοπαλίες με Ρήγα, Θεσπρωτό και μάλιστα με ίδιο σκορ (2-2), αλλά και με Πιερικό (0-0) την προηγούμενη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο.

Η χειρότερη άμυνα, μόλις «διψήφια» η επίθεση
Η ομάδα της Νεοκαισάρειας παρουσιάζεται ιδιαίτερα αδύναμη αμυντικά, καθώς διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (μαζί με τον Ρήγα) με 21 γκολ παθητικό. Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι διακρίνεται για τις επιθετικές της αρετές, καθώς συνολικά έχει πετύχει 10 γκολ, σκοράροντας όμως μόλις σε 5 παιχνίδια.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι γηπεδούχοι
Σε ότι αφορά στο σημερινό παιχνίδι, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τους γηπεδούχους για να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς από τον αντίπαλό τους. Γνωρίζοντας ότι η ομάδα του Βόλου είναι το φαβορί, θα αγωνιστούν χωρίς άγχος, διότι μπορεί να έχουν βαθμολογική πίεση λόγω της δεινής βαθμολογικής θέσης τους, αλλά από την αρχή αυτό το παιχνίδι δεν το συμπεριελάμβαναν σ΄ εκείνα από τα οποία θα απαιτούνταν η κατάκτηση βαθμών.
Για τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας δεν υπάρχουν προβλήματα, με εξαίρεση το Δημήτρη Δημηνά που θα λείψει λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών.

Η αποστολή του Αχιλλέα Νεοκ.
Αποστολή δεν ανακοινώθηκε μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης και όλοι οι παίκτες θα βρεθούν στο γήπεδο του Πιερικού, όπου η νεαρή προπονήτρια θα ανακοινώσει τη βασική ενδεκάδα και τους αναπληρωματικούς, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ενδεικτικό κι αυτό της «στρατηγικής» που ακολουθούν οι γηπεδούχοι, που επιθυμούν να έχουν όλους του παίκτες τους σε ετοιμότητα.

Η… προπονήτρια
Η Ανθούλα Σαββίδου γράφει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας σε επίπεδο Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Η προπονήτρια κλήθηκε από τη διοίκηση του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας ν’ αντικαταστήσει τον Νίκο Θεοδοσιάδη στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος απομακρύνθηκε από το πόστο του μετά την ήττα με 3-0, εντός έδρας, από τον Απόλλωνα Λάρισας.
Η Σαββίδου είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β κι έχει εμπειρία από την κατηγορία, καθώς και πέρυσι ήταν όλη τη χρονιά συνεργάτης του Νίκου Θεοδοσιάδη, ενώ έχει παίξει και ποδόσφαιρο στο παρελθόν για αρκετά χρόνια, στην γυναικεία ομάδα των Πιερίδων Μουσών.
Η Κατερινιώτισσα προπονήτρια έκανε το ντεμπούτο της την 5η αγωνιστική, στο ισόπαλο παιχνίδι του Βελεστίνου κόντρα στον Ρήγα Φεραίο.

Το γήπεδο
Στάδιο Κατερίνης
Χωρητικότητα: 4.956 (καθήμενοι)
Έδρα: Πιερικός

Πληροφορίες: Το Δημοτικό (πρώην “Εθνικό”) Στάδιο της Κατερίνης ονομάζεται επισήμως Α’ ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο). Διαθέτει στίβο γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και δύο κερκίδες, μία μικρότερη ανατολική και μία μεγαλύτερη δυτική.

Από το 2007 έως το 2009 έγιναν κάποια έργα εκσυγχρονισμού του σταδίου, με την τοποθέτηση καθισμάτων στη δυτική κερκίδα (μείωση χωρητικότητας κατά 700 περίπου θέσεις), την εγκατάσταση προβολέων, αλλά και την κατασκευή στεγάστρου.
Το τελευταίο πάντως, παρά τον όμορφο σχεδιασμό του, καλύπτει μόνο το κεντρικό τμήμα της κερκίδας. Στα γενικότερα έργα πρέπει επίσης να σημειωθεί και η κατασκευή βοηθητικών γηπέδων πίσω από τη δυτική κερκίδα.
*Το στάδιο ανήκει στον Δήμο Κατερίνης.

Ο καιρός
Ηλιοφάνεια αλλά κρύο έχει αυτή τη στιγμή στην Κατερίνη, με το θερμόμετρο να αγγίζει μόλις τους 5 βαθμούς. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αντίστοιχες θα είναι οι συνθήκες και την ώρα του αγώνα, δηλαδή θα επικρατεί ηλιοφάνεια με μέγιστη θερμοκρασία τους 8 βαθμούς C.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις