Καλά Χριστούγεννα… στο 92’

Έστω και με κάκιστη εμφάνιση ο Ολυμπιακός Β. κέρδισε στο Α’ΔΑΚ Κατερίνης τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 1-0, πήρε το υπερπολύτιμο τρίποντο και μπορεί πλέον να κάνει Καλά Χριστούγεννα. Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον την πολυτέλεια να περιμένουν με άνεση το αυριανό ντέρμπι Απόλλωνα Λάρισας- Διαγόρα Σεβαστής για να δουν την τελική βαθμολογική τους θέση, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων…

Πάντως έστω και για λίγες ώρες, βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο, με 30 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την ομάδα της Λάρισας.

Οι πρωταγωνιστές

Για να συμβούν όλα αυτά έπρεπε να φτάσουμε στο 92΄ και να υπάρξουν δυο πρωταγωνιστές. Ο τερματοφύλακας Κατσούλης που κέρδισε πέναλτι κι ο Κώστας Οικονόμου που το εκτέλεσε εύστοχα, σ’ ένα απόγευμα που όλες οι εκτελέσεις του με «στημένες» μπάλες ήταν πάρα πολύ κακές, εκτός από μια…

Το α’ ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακό και για τις  δυο ομάδες και δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι δεν υπήρξε ούτε μια αξιοσημείωτη φάση. Οι δυο αντίπαλοι  ταλαιπώρησαν τη μπάλα με αργό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου και πολύ άστοχες εκτελέσεις ακόμα κι από στημένες μπάλες. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους και οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές (κάποιες λίγες φορές κι αυτό) να βρουν το Δωματά, σε ένα παιχνίδι εκνευριστικά προβλέψιμο κι «άχρωμο»

Τα ανεκμετάλλευτα «στημένα»

Πέρα από τον κακό ρυθμό, έντονα πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους της ομάδας και το γεγονός, ότι ακόμα και οι εκτελέσεις σε στημένες μπάλες (φάουλ-κόρνερ), ήταν πολύ κακές και δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να απειλήσουν με ένα τρόπο που πάντα βοηθά, όταν ο αντίπαλος δεν σου αφήνει κενούς χώρους. Έτσι μοιραία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με το αποτέλεσμα να παραμένει στο 0-0.

 

 Το β΄ ημίχρονο

Με την έναρξη του β΄ μέρους οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να είναι πιο ζωηροί, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Ο χρόνος περνούσε οι παίκτες του Αχιλλέα δεν ένιωθαν καμία πίεση και προοδευτικά έβαλαν κι άλλα «στοιχεία» στο παιχνίδι τους, όπως η υποτιθέμενοι τραυματισμοί που «έσπαζαν» το ρυθμό, όταν οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ανεβάσουν την πίεσή τους.

Η αλλαγή της εικόνας

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε μετά το 72’, όταν πέρασε στον αγώνα ο Δήμος Κόκκας που αντικατέστησε τον Βασίλη Ιωαννίδη. Η ομάδα του Τ. Καβακά άλλαξε σχηματισμό, έγινε πιο επιθετική και μετέφερε την πίεση στο μισό του γηπέδου που αμύνονταν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα από εκείνο το σημείο κι έπειτα, σημειώθηκαν και οι πρώτες καλές επιθετικές ενέργειες, που εντάθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς να προκύψει η κλασική φάση.

Ξεχωρίζουν, στο  76’ η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή σε σουτ του Φλίγκου με το δεξί, που χτύπησε στον Πετρουζέλη και  κατέληξε κόρνερ και στο 85’  από το κεφάλι του Φλίγκου, σουτ του Ευθυμιάδη άουτ.

Το 2λεπτο που έκρινε τα πάντα

Στο 90’ είχαμε την κόκκινη κάρτα για τους γηπεδούχους, σε μια φάση που αν δεν υπήρχε ανατροπή του Σταύρου, εκτός περιοχής, πιθανότατα θα είχαμε το 0-1. Συγκεκριμένα ο Σταύρου μετά από κόρνερ που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι έγινε κάτοχος της μπάλας κι έφυγε στην κόντρα. Πριν μπει μόνος στην αντίπαλη περιοχή,  «αγκαλιάστηκε» κι ανατράπηκε από τον Καμπερίδη, που τιμωρήθηκε αδιαμαρτύρητα με κόκκινη κάρτα.

Στην εκτέλεση του φάουλ ο Ολυμπιακός κέρδισε το 10ο κόρνερ με το χρόνο να είναι πλέον στις καθυστερήσεις. Ο Σάκης Κατσούλης, ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή  και στην εκτέλεση, ερχόμενος με πολύ φόρα,  πήδηξε πάρα πολύ ψηλά,  κάνοντας την κεφαλιά με τη μπάλα να πηγαίνει στην εστία. Πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, αμυνόμενος παίκτης των γηπεδούχων «μπλόκαρε» κι ο διαιτητής υπέδειξε το καθαρό πέναλτι.

Η ολοκλήρωση

Η ολοκλήρωση του αγώνα ήταν ονειρική για τους φιλοξενούμενους, με τον Κατσούλη να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του, που αναγνώρισαν την πολύτιμη συνεισφορά του στη σημερινή αναμέτρηση, έστω κι αν αυτή έγινε στα αντίπαλα γκολπόστ. Ο Σάκης Κατσούλης σε συνδυασμό με τον Κώστα Οικονόμου, έφεραν μια νίκη που μπορεί να φανεί πολύτιμη στην οικονομία του πρωταθλήματος και σε κάθε περίπτωση χάρισαν ηρεμία και καλές διακοπές σε όλη την ομάδα, διότι σε διαφορετική περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα επακολουθούσε…

Οι συνθέσεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Σαρρής, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Πετρουζέλλης, Καμπερίδης, Ζώβληκας, Σιδηρόπουλος (84’ Δαδάκος), Νάκας, Μανίκας (74’ Βαταμίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης (72’ Δ. Κόκκας-93’ Τέλλος), Στουρνάρας, Ζώνας, Κωστόπουλος, Οικονόμου, Σταύρου, Δωματάς (84’ Α. Κόκας), Ευθυμιάδης, Αναστασίου, Φλίγκος

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γ ΕΘΝΙΚΗ (2ος ΟΜΙΛΟΣ) 2016/17 – 13η αγωνιστική

ΑΧΛΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Α’ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΚΟΡΕΡ: – / 92’ Κ. Οικονόμου (π)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτριος Μαλούτας,  (ΕΠΣ Ημαθίας)

ΒΟΗΘΟΙ:Μιχάλης Κελεσίδης και Αθανάσιος Παπαδάκης (ΕΠΣ Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31’ Παπαδόπουλος / 18’ Ζώνας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90′ Καμπερίδης/ –

ΔΟΚΑΡΙΑ: – / –

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις