Χριστούγεννα στην κορυφή για Απόλλωνα Λάρισας

Ακόμα μια νίκη πέτυχε σήμερα (18/12) η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας καθώς επικράτησε με 3-1 του Διαγόρα Σεβαστής για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη σκοράροντας νωρίς έβαλε τις βάσεις νίκης την οποία κλείδωσε στις καθυστερήσεις με το τέρμα του Διβανέ και έτσι θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή καθώς έφτασε τους 33 βαθμούς, έναντι 30 του Ολυμπιακού Βόλου και 28 της Σεβαστής.

Μέσα σε τσουχτερό κρύο λοιπόν η σημερινή αναμέτρηση στο γήπεδο της Φιλιππούπολης παρουσία 200 περίπου φίλων του Απόλλωνα που βρέθηκαν εκεί να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών της λαρισινής ομάδας.

Σε ένα ματς στο οποίο δεν είχε πολλές φάσεις ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν σκοράροντας τρεις φορές, ενώ πέτυχε τον στόχο του να σκοράρει νωρίς και να φέρει το ματς στα μέτρα του καθώς από το 15′ ήταν μπροστά με 2-0. Μια αδράνεια στην άμυνα έφερε και την μείωση του σκορ από τον Διαγόρα Σεβαστής που δεν απείλησε καθόλου στην αναμέτρηση και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε την υψηλή βαθμολογική θέση που κατέχει.

Μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία σφραγίστηκε στο 89′, για την ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη παρα τις απουσίες, ενώ φανέλα βασικού πήραν ο Συράκος μετά τον τραυματισμό του και ο νεαρός Κολοβός σκόρερ του δεύτερου γκολ της λαρισινής ομάδας.

Στο 7′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Πέντα ο Χολέβας με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 14′ ο Απόλλων έφτασε και στο 2-0 όταν ο Πέντα έδωσε πάσα στον Παπαδόπουλο αυτός σέντραρε από τα δεξιά και ο Κολοβός με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε δυο τα τέρματα του Απόλλωνα.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο τέρμα στο 26′ όμως Κολοβός και Κυριάκος απέτυχαν να σκοράρουν, ενώ δέκα λεπτά αργότερα από αδράνεια της άμυνας ο αειθαλής Μίμης Μπενίσκος έκανε κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Μυλωνά και αυτός με εξουδετερωμένο τον Φιρινίδη πλάσαρε ιδανικά για το 2-1.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας με σωστή διαχείρηση και χωρίς να νιώσει πίεση από τον Διαγόρα κρατούσε εύκολα το αποτέλεσμα το οποίο κλείδωσε στο 89′ με το 3-1, ενώ η Σεβαστή δεν απείλησε με αξιώσεις τα καρέ του Φιρινίδη.

Ελάχιστες λοιπόν οι καλές στιγμές με τον Συράκο να έχει ένα σουτ στο 54′ που πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Παπαδόπουλου ως off-side.

Στο 85′ ο Κολοβός βρέθηκε απέναντι από τον Ίτσιο όμως ο πορτιέρο της Σεβαστής απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ ο Απόλλωνας κλείδωσε την νίκη του στο 89′ όταν ο Διβανές με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ίτσιου για το τελικό 3-1.

Πλέον στον Απόλλωνα επικεντρώνονται στην αναμέτρηση της Τετάρτης 21/12 στις 14:00 με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης στην Φιλιππούπολη για την 3η αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Γ’ Εθνικής, ενώ στο πρωτάθλημα η ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 8 Ιανουαρίου τον Τηλυκράτη στην Λευκάδα.

Διαιτησία: Φωτιάδης (Δεμερτζής, Κεσίσογλου).

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγρόδημος, Κυριάκος (69′ Γκουντρουμπής), Πέντα, Κολοβός, Σουλίδης (60′ Διβανές), Συράκος (83′ Καμπέρης).

Διαγόρας Σεβαστής (Κώστας Παπαδόπουλος): Ίτσιος, Σκλιοπίδης (58′ Τάχος), Σαμανίδης, Καλουσίδης, Αβραμίδης, Καρατζάογλου, Δεμιρτζόγλου, Κουντουριώτης, Μπενίσκος (54′ Χατζηκωνσταντίνου), Καράμπελας, Μυλωνάς (70′ Κουμπουλά).

athleticlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις