Πρόσφεραν χαρά και ελπίδα Μικτή ΕΠΣΘ και Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων (74 photos)

Ο Δήμος Βόλου και η ΕΠΣΘ στο πνεύμα των Χριστουγέννων έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία έναν ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για να βοηθήσουν οικονομικά μια νεαρή Βολιώτισσα, την 14χρονη Μαρία-Ζωή, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δίνει τη μάχη να γίνει καλά και να συνεχίσει τη ζωή της.


Εκατοντάδες μαθητές έδωσαν το «παρών» στο ΕΑΚ Βόλου, σε μια διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το «παρών» έδωσαν και δύο Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών, οι Γιώργος Τζελίλης και Βίκτωρας Μήτρου.
Ο αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης, αναφέρθηκε στην εκδήλωση τονίζοντας στις δηλώσεις του: «Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και το δείχνει έμπρακτα. Οι φορείς, η ΕΠΣΘ, ο Δήμος Βόλου και ειδικά τα σχολεία, ανταποκρίθηκαν. Οι Βολιώτες με τέτοιες εκδηλώσεις δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Θα ήθελα να τονίσω, ότι τον αγώνα που δίνει η μικρή Μαρία-Ζωή θέλουμε να τον δώσουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και είμαστε εδώ, για να αγωνιστούμε μαζί της.
Να ευχηθούμε τα καλύτερα στη μικρή Μαρία-Ζωή, να βγει νικήτρια από τη μάχη που δίνει και γρήγορα να επιστρέψει στο σχολείο της».
Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ, Δημήτρης Βελάνης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης τόνισε: «Καλωσορίζουμε την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων και είναι τιμή μας που την φιλοξενούμε στο Βόλο. Η ΕΠΣΘ θα είναι πάντα αρωγός σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και ευχόμαστε στη μικρή Μαρία-Ζωή να βγει νικήτρια στον αγώνα που δίνει».
Ο Αντιπλοίαρχος Αθανάσιος Μίχας, προϊστάμενος αθλητισμού στο στρατιωτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού εθνικής άμυνας, τόνισε από την πλευρά του:
«Με χαρά δέχθηκαμε την πρόσκληση του Δήμου Βόλου και της ΕΠΣΘ, να δώσει το «παρών» σ’ αυτό το παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα η Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, για την υποστήριξη της μικρής Μαρίας. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Τα τελευταία δύο χρόνια, μέσω του αθλητισμού, έχει γίνει ένα τεράστιο άνοιγμα στις ένοπλες δυνάμεις, προσπαθούμε να δίνουμε το «παρών» οπουδήποτε μας προσκαλούν, για να στηρίξουμε φιλανθρωπικές προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα».
Η Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων πήρε τη νίκη με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Ράνος στο 29′. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τη Μικτή ΕΠΣΘ να χάνει πέναλτι στο 85′ με τον Κοντοβά να μην μπορεί να νικήσει τον Τσιτώντα, ο οποίος απέκρουσε.
Διαιτητής ήταν ο κ. Σκουλάς, με βοηθούς τους κ.κ. Σακκά και Αναστασίου, όλοι από την ΕΠΣ Θεσσαλίας.
ΕΠΣΘ: (Μάνδαλος) Στούκας, Δημητριάδης, Τέλλος, Μοράλες, Σπαθής, Κολημήτρας, Αλεξίου, Κοτζαθανάσης, Τζοβάρας, Κοντοβάς, Γκίκας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Παλιούρας, Ράπτης, Αγγελής, Γεωργατζής, Ματθαίου, Βουρδάκης.
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ: (Παχατουρίδης), Τσιτώντας, Μανωλάς, Μητροφάνης, Καθάριος, Κυβρακίδης, Ορφανίδης, Ράνος, Αρκούδας, Βουρνάζος, Μακρίδης, Μπουγάτσιας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Τσαγιάννης, Χριστούλης, Κοσκινάς, Τζωρτζάτος, Κατσαφάρος, Βούκα, Ρήγας.