Ριζικές αλλαγές στους ξένους ο Ολυμπιακός Βόλου

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Ούγκο Μασάντο το περασμένο Σάββατο από τον Ολυμπιακό Βόλου προανήγγειλε ουσιαστικά την αποχώρηση του συμπατριώτη του Φελίπε Ντα Κόστα από τους «ερυθρόλευκους». Πράγμα που έγινε τη Δευτέρα 19/12. Κι αυτό καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην ίδια θέση, αυτή του επιτελικού μέσου.

Συν τοις άλλοις οι ξένοι του Ολυμπιακού είχαν ήδη φτάσει τον αριθμό πέντε (με την απόκτηση και του Ερβέν Μουκάμ) και θα έπρεπε να αδειάσει μία θέση ξένου στην ομάδα. Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό φρόντισαν να αδειάσουν δύο θέσεις ξένων, καθώς λύθηκε η συνεργασία και με τον Μπρίτος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει το δικαίωμα της απόκτησης ενός ακόμη ξένου ποδοσφαιριστή στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Χωρίς να αμφισβητεί την αγωνιστική αξία των Ντα Κόστα και Μπρίτος, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν βοήθησαν την ομάδα, όπως προσδοκούσε η διοικούσα επιτροπή.
Ωστόσο, και οι δύο στάθηκαν άτυχοι, καθώς τραυματίστηκαν. Ιδιαίτερα ο Ντα Κόστα έμεινε μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης (δυόμιση μήνες). Συν τοις άλλοις, ο Μπρίτος δεν προσαρμόστηκε στο νέο του περιβάλλον και αυτό αποτέλεσε και μία από τις αιτίες για τη λύση της συνεργασίας.
Ο Ντα Κόστα αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, κάνοντας ντεμπούτο στο ματς με τους Μαύρους Αετούς στις 6/11, παίζοντας 59 λεπτά. Αγωνίστηκε, επίσης, στα παιχνίδια με Α.Ε. Καραϊσκάκης, Διαγόρα Σεβαστής, Νίκη και Εθνικό Φιλιππιάδας.
Ο Μπρίτος αγωνίστηκε σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος εκ των οποίων στα τέσσερα ως βασικός, ενώ πέτυχε και ένα γκολ, στο ματς με την Ιστιαία την 2η αγωνιστική. Τελευταίο του παιχνίδι ήταν αυτό με τους Μαύρους Αετούς, καθώς στη συνέχεια τραυματίστηκε στο φιλικό με τη Βέροια και έκτοτε δεν μπόρεσε να προσφέρει.
Όσον αφορά τον Δημήτρη Στασινόπουλο, δεν μπόρεσε να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα, έχοντας όλες κι όλες δύο συμμετοχές, παίζοντας επτά λεπτά, ως αλλαγή, στο ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα Πετριτή και 17 λεπτά στο παιχνίδι με την Αμβρακία Κωστακιών. Κλήθηκε και αυτός να λύσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, όπως και έγινε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις