Κούγιας: «Θα φύγουν εννιά και θα έρθουν έξι…»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος και ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Μίλησε μεταξύ άλλων για τον Παναθηναϊκό και για την κόντρα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό αλλά και για τους παίκτες που θα αλλάξουν στο ρόστερ Λάρισας!

Αναλυτικά:

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στην ομάδα του:

«Θα φύγουν περίπου εννιά παίκτες και θα έρθουν έξι. Θα αλλάξει το 1/3 της ομάδας. Έγιναν κάποια λάθη για συναισθηματικούς λόγους καθώς θέλαμε να ανταμειφθούν τα παιδιά που βοήθησαν πέρυσι στο να ανέβει η ομάδα και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούν στη Σούπερ Λιγκ. Επίσης, έχω μάθει να σέβομαι τα αιτήματα των ποδοσφαιριστών και σεβάστηκα αυτά που ζήτησε ο κ. Αναστασιάδης».

Για το γεγονός πως φίλησε τον Σάκη Τσιώλη μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

«Ήθελα να του τονώσω το ηθικό και να του δείξω πως τον πιστεύω αν και δεν έχει κερδίσει η ομάδα ακόμα. Η εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική στα τελευταία παιχνίδια και ας μην κερδίσαμε. Με τον Αστέρα Τρίπολης φέραμε ισοπαλία, με τον Παναιτωλικό φάγαμε γκολ μετά το 80′ και ο επόπτης από την Τρίπολη μας έκοψε τρία οφσάιντ, με τον Ατρόμητο δεχθήκαμε γκολ μετά από χέρι και είχαμε 15 τελικές ενώ και με την ΑΕΚ είχαμε 18 τελικές. Από εδώ και πέρα είμαστε σε μια διαδικασία που έχουμε εμπεδώσει την άποψη μας για την 18αδα και υπάρχουν 15-16 ποδοσφαιριστές που αξίζουν να φοράνε την φανέλα της ομάδας ενώ μπορούν να πάνε και παραπάνω. Έχουμε πολλά ελληνόπουλα που μπορούν να πετύχουν πολλά και από αυτά αποτελείται και η 11αδα μας».

Για τον Μπεργκ:

«Αυτά που κάνει ο Μπέργκ δεν τα κάνει τυχαία όπως δεν ήταν τυχαία αυτά που έκανε και ο Τζόρτζεβιτς παλιότερα αλλά έχουν ασυλία. Τον Μπεργκ τον έπαιζαν παιδιά που εγώ εντόπισα και τον εξαφάνισαν. Ο Μπέργκ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί. Αν τον δούμε σε ένα – ένα σε όλα τα παιχνίδια πάντα κάτι κάνει».

Για τα όσα είπε για το ρόστερ του Παναθηναϊκού:

Μια ομάδα πρέπει να φτιάχνει ένα ρόστερ που έχει ισορροπία. Αλλιώς είναι ο Έλληνας παίκτης και αλλιώς ο ξένος. Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να έχει Καρνέζη, Καπίνο, Χαραλαμπόπουλο, Ρισβάνη Χουχούμη, Λαγό, Νίνη, Μαυρία, Καρέλη και άλλους πολλούς σε βρεφική ηλικία και τους έχασε. Τον Ντίνα τους τον χάρισα σε δύσκολη εποχή για εμένα».

Για την περίπτωση να του κάνουν μήνυση από τον Παναθηναϊκό:

«Δεν μπορούν να κάνουν μήνυση. Είναι άσχετοι και ποδοσφαιρικά και νομικά. Είπα κάποιο όνομα όταν χρησιμοποίησα την λέξη αληταράς; Όλοι καταλάβανε αλλά δεν είπα κάποιο όνομα. Είπα ψέμματα πως έδιωξαν όλους του Έλληνες και πως έφεραν κάποιους τελειωμένους ξένους; Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού πρέπει να βρει την λύση και αν θέλει ας κάτσει και με τον κ. Θωμαίδη να κάνουν τον προγραμματισμό και τις μεταγραφές.

Για την σχέση του με τον Κυριάκο Θωμαίδη:

Ο κ. Θωμαίδης με καλούσε γιατ’ι ήμουν ο Κούγιας και η τηλεθέαση του έγινε διψήφια. Όλα αυτά που λέγαμε τότε ήταν πραγματικότητα. Οι προσκεκλημένοι του είναι ο Μπέος, ο Σπανέας που έδωσε το πέναλτι στον Γεωργιάδη εφτά μέτρα έξω από την περιοχή και πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, ο Λουκάκος, ο Καραμάνης και άλλοι. Εγώ είμαι παλιός και ξέρω πως με αυτούς και με τον Θωμαίδη δεν κάνεις τίποτα.

Ο Θωμαίδης έχει πάει ποτέ στον Παναθηναικό; Δεν νομίζω… Όποιον θέλει να στοχοποιήσει ο Αλαφούζος, χρησιμοποιεί τον Θωμαίδη. Ο στόχος του δημοσιογράφου είναι να λέει την αλήθεια με σκοπό να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Δεν μπορεί να λέει την αλήθεια και να εξολοθρεύει μονάχα όποιον τον συμφέρει. Δεν μπορεί να παίρνει εντολές μόνο από τον Αλαφούζο και τον Πατέρα. Εγώ τους ξέρω και για αυτό μπορώ να μιλάω. Με είπαν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αλλά είδαμε τι έπαθαν οι ομάδες τους. Είμαι περήφανος και ανεξάρτητος και μπορώ να μιλάω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις