Ανταρσία αγγλικών ομάδων: φεύγουν από το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν νέα λίγκα

Ανταρσία των μεγάλων αγγλικών συλλόγων που επιθυμούν νέα ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με τη συνεργασία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Στέφεν Ρος, σε μια προσπάθεια να τελειώσουν το Τσάμπιονς Λιγκ!

O λόγος της βρετανικής… επανάστασης; Πέντε ομάδες από την Αγγλία θα έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στη νέα διοργάνωση, κάτι που δεν ισχύει τώρα με το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν από μερικούς μήνες, ρεπορτάζ της εφημερίδας «SUN» είχε αποκαλύψει πως παράγοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τσέλσι, της Λίβερπουλ, της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι είχαν συνάντηση με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Στέφεν Ρος, ο οποίος στις ΗΠΑ είναι ιδιοκτήτης των Μαϊάμι Ντόλφινς, σε μια προσπάθεια να βάλουν στο τραπέζι το πλάνο για τη νέα ευρωπαϊκή Λίγκα (European Football League). 

Στόχος είναι να δημιουργηθεί η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα με τη συμμετοχή συγκεκριμένων συλλόγων, που θα έχουν σταθερή παρουσία και δεν θα χρειάζεται να διεκδικούν τη συμμετοχή τους βάσει της κατάταξής τους στο εθνικό πρωτάθλημα ή μέσω προκριματικών (εγγυημένα κλειστά συμβόλαια σε ομάδες, όπως συμβαίνει στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ). Ο γενικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης και εκπρόσωποι της Λίβερπουλ και της Σίτι ήταν παρόντες στη συνάντηση με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος θέλει να κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη και πιστεύει ότι με τα χρήματά του μπορεί να πείσει τους συλλόγους – κολοσσούς να στηρίξουν το εγχείρημά του. 

Η πρώτη αντίδραση τότε ήρθε από την Ισπανία, με τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα να διαρρέουν στον Τύπο της χώρας ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την κίνηση αυτή. «Η UEFA διαρκώς αναθεωρεί το σύστημα των διοργανώσεών της, με τις συμβουλές των μετόχων, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων» είχε σχολιάσει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην «Daily Mail». 

Η «SUN» επαναφέρει τώρα αυτό το πλάνο στο προσκήνιο αναφέροντας πως οι αγγλικές ομάδες δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά και θέλουν να εξασφαλίσουν συγκεκριμένα ετήσια έσοδα από την σταθερή συμμετοχή τους σε μια ευρωπαϊκή Λίγκα. Τονίζεται, επίσης, ότι στο σχέδιο προβλέπεται και η δημιουργία salary cup για τους ποδοσφαιριστές (στα πρότυπα του ΝΒΑ) με στόχο να αποτραπεί η οικονομικά καταστροφή των ποδοσφαιρικών συλλόγων. 

«Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να μπορεί να αποτρέψει έξι ή επτά αγγλικούς συλλόγους να αποχωρήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους κορυφαίους συλλόγους από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία κτλ ώστε να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκη΄Σούπερ Λίγκα μέσω της οποία θα διαπραγματευθούν ένα μεγάλο συμβόλαιο, σε ευρωπαϊκό ή ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, έναντι δισεκατομμυρίων λιρών.

Θα μπορούσαν να πουλήσουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα και όχι μόνο, σε Amazon, 21st Century Fox, Netflix κλπ. Ποιος δεν θα ήθελε να παρακολουθεί ένα παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Τσέλσι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης κάθε οκτώ εβδομάδες, κάθε σεζόν;» ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα ειδικός αναλυτής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις