Χ. Σπαθής: Μπορεί ακόμη ψηλότερα ο Ρήγας

Από τη στιγμή που ο διαιτητής Πανυτσίδης έδειξε την άσπρη βούλα και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ρήγα Φεραίου στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πιερικό στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης δεν τέθηκε καν θέμα για το ποιος θα το χτυπήσει. Πάνω στη μπάλα πήγε ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Σπαθής που «νίκησε» τον τερματοφύλακα Σοϊλεμέζογλου και έγραψε το 0-1.

Ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας (φέτος έπαιξε και στόπερ) είναι ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι από τη σεζόν 2011-12 και έχει 100% ποσοστό ευστοχίας. Μόνο στον περσινό αγώνα με τον Φωκικό στο γήπεδο του Αρμενίου ήταν άλλος ο εκτελεστής, με τον Κορέτα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι…
Ο Χρήστος Σπαθής μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την ευστοχία του αυτή, για την αναμέτρηση με τον Πιερικό και την βελτιωμένη αμυντική λειτουργία της ομάδας και φυσικά για το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ρήγα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, μέσα στο 2017. Αναλυτικά:
Για το παιχνίδι με τον Πιερικό: «Θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση σε εκτός έδρας αγώνα. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο ματς. Δημιουργήσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την άλλη πλευρά δεν απειληθήκαμε. Ο Πιερικός έκανε μόνο κάποιες σέντρες και σουτ χωρίς ουσία.
Εμείς είχαμε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουμε το σκορ. Τουλάχιστον έγινε η φάση του πέναλτι και καταφέραμε να πάμε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την ίδια ορμή. Δώσαμε λίγο χώρο στην αντίπαλη ομάδα. Ο Πιερικός είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να μας απειλήσει. Τελικά δεχθήκαμε την ισοφάριση με το απευθείας φάουλ. Παρόλα αυτά μπορούσαμε να φτάναμε στη νίκη, αφού στο τέλος απωλέσαμε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο σουτ του Κιπτίου.
Η ισοπαλία εκτός έδρας απέναντι σε μία αρκετά καλή και ιστορική ομάδα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για μας, αν και νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη βάσει της εικόνας, των ευκαιριών και γενικότερα της παρουσίας μας στο γήπεδο».
Για την αμυντική λειτουργία του Ρήγα που ήταν αρκετά καλή σε αυτό το ματς: «Δεν δώσαμε το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει ότι θα σκοράρει στην κανονική ροή του αγώνα. Τα κατάφερε μόνο από «στημένη» φάση. Σε σχέση με προηγούμενους αγώνες η ανασταλτική μας λειτουργία ήταν σαφώς καλύτερη. Αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάναμε με τον προπονητή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Γενικά φέτος είμαστε πολύ πιο παραγωγικοί στην επίθεση, αλλά έχουμε κάποια προβλήματα όταν αμυνόμαστε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και φυσικά αφορά όλους τους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι κόντρα στον Πιερικό δείξαμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού μας».
Για την ευστοχία του στα πέναλτι: «Τα τελευταία έξι χρόνια που συνήθως χτυπώ εγώ τα πέναλτι δεν θυμάμαι να έχω χάσει κάποιο. Πρέπει να είναι περίπου 20, ίσως και 22, από το τοπικό πρωτάθλημα την περίοδο 2011-12, τη Δ’ Εθνική και όλες τις σεζόν που έχουμε στη Γ’ Εθνική μέχρι τώρα. Επίσης και στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και να σημαδεύω σωστά. Τίποτε άλλο».
Για το που μπορεί να φτάσει ο Ρήγας στο φετινό πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στην 8η θέση που είναι αρκετά ικανοποιητική. Ωστόσο, μπορούμε να τερματίσουμε και πιο ψηλά, ίσως μια-δυο θέσεις πιο πάνω. Έχουμε πολλές δυνατότητες και μπορούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να μη χάνουμε τσάμπα βαθμούς. Αν είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι θα μπορέσουμε να διαγράψουμε μία αξιόλογη πορεία και θα κάνουμε ξανά υπερήφανο τον κόσμο του Βελεστίνου».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις