Ο Καραϊσκάκης “πέταξε” έξω τον Απόλλωνα Λαρ. από το Κύπελλο

Την ήττα και παράλληλα τον αποκλεισμό από τον τελικό του 2ου ομίλου του κυπέλλου Γ’ Εθνικής γνώρισε σήμερα (21/12)ο Απόλλων Λάρισας που δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕ Καραϊσκάκης στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη ηττήθηκε από την αρτινή ομάδα στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με 4-3 και ενώ νωρίτερα η κανονική διάρκεια είχε λήξει 1-1 και η παράταση 2-2.

Σε ένα ματς, με λίγο κόσμο στις κερκίδες, περίπου 250 άτομα βρέθηκαν στην Φιλιππούπολη, στο οποίο οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές και την ΑΕ Καραϊσκάκης να εκμεταλλεύεται την πρώτη της καλή στιγμή και να κάνει το 0-1, ενώ η λαρισινή ομάδα αντέδρασε γρήγορα και είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος φέρνοντας το ματς στα ίσια και χάνοντας και τέσσερις ακόμα ευκαιρίες για την απόλυτη ανατροπή.
Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ανοικτό χωρίς σκοπιμότητες και από τις δυο ομάδες με ευκαιρίες εκατέρωθεν και από ένα δοκάρι έκαστη με τον Απόλλωνα να προσπαθεί για το γκολ της νίκης, ενώ ανέβασε στροφές και η ΑΕ Καραϊσκάκης που δεν έδειξε την κακή εικόνα του πρώτου μέρους.
Η αρτινή ομάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′ όταν ο Καψάλης από τα δεξιά σέντραρε και ο Νταντίδης με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1. Η ομάδα του Απόλλωνα έφερε το ματς στα ίσια στο 28′ όταν ο Διβανές ανατράπηκε από τον Καραγιαννίδη με τον ρέφερι Τσέτσιλα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιαννακόπουλος που ήταν εύστοχος για το 1-1.
Από εκεί και πέρα η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έχασε τέσσερις ευκαιρίες από το 40′ μέχρι το ημίχρονο για το απόλυτο come back με το σουτ του Γκουντρουμπή στο 40′ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά να φεύγει άουτ. Στο 41′ ο Σαχινίδης με κεφαλιά, από εκτέλεση κόρνερ του Διβανέ, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα νέα κεφαλιά του ίδιου από σέντρα του Μάρκου πέρασε επίσης άουτ.
Τελευταία καλή στιγμή για τον Απόλλωνα πριν την ανάπαυλα στο 44′ με το σουτ του Διβανέ στην κίνηση που πέρασε λίγο άουτ και κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.
Στο 47′ ο Διβανές έκανε δυνατό σουτ με τον Σιαράβα να αποκρούει ασταθώς, για να απομακρύνουν εν συνεχεία οι αμυνόμενοι, ενώ στο 55′ ο Καψάλης με βολίδα ανάγκασε τον Σταυράκη σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.
Ο Νταντίδης στο 68′ από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας …ισοφάρισε τα δοκάρια όταν ο Σαχινίδης πάσαρε στον Καμπλιώνη που είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καψάλης για την αρτινή ομάδα εκτέλεσε φάουλ με τον Σταυράκη να διώχνει σε κόρνερ.
Ο πορτιέρο του Απόλλωνα ήταν και ο ήρωας της αναμέτρησης καθώς στο 89′ έκανε διπλή απόκρουση σε τετ-α-τετ του Νταντίδη στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
Εκεί στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας έφτασε στο 2-1 στο 101′ όταν ο Μάρκου έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Σαχινίδη να πιάνει την κεφαλιά και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του, όμως στο 105′ η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη έφτασε στο 2-2 όταν ο Ιορδανίδης ανέτρεψε τον Κόλλινς και ο Χαρτσιάς από το σημείο του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια.
Οι δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ήταν προσεκτικές με την φιλοξενούμενη ομάδα να έχει την ευκαιρία στο 116′ με το σουτ του Ευαγγέλου που απέκρουσε ο Σταυράκης και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Εκεί μοιραίοι για τον Απόλλωνα ήταν οι Σαχινίδης, Διβανές και Ανδρέου που αστόχησαν, ενώ για την ΑΕ Καραϊσκάκης άστοχοι ήταν ο Νταντίδης και ο Γυφτοκώστας με τον Κόλλινς να πετυχαίνει το τελευταίο και νικητήριο πέναλτι.
Η σειρά των πέναλτι:
Σουλίδης 1-0
Χαρτσιάς 1-1
Σαχινίδης απόκρουση
Βελέτης 1-2
Γιαννακόπουλος 2-2
Νταντίδης άουτ
Ιβανίδης 3-2
Καραγιαννίδης 3-3
Διβανές απόκρουση
Γυφτοκώστας απόκρουση
Ανδρέου δοκάρι
Κόλλινς 3-4
Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Μάρκου, Γιαννακόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας (96′ λ.τ. Ανδρέου), Ιβανίδης, Γκουντρουμπής (60′ Κολοβός), Διβανές, Σαχινίδης, Σουλίδης, Καμπλιώνης (81′ Συράκος).
ΑΕ Καραϊσκάκης (Νίκος Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Παπανίκου, Καψάλης, Αβραμίδης (104′ Τσάκαλος), Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς, Νταντίδης, Γυφτοκώστας, Μαζιώτης (70′ Ευαγγέλου), Γούλας (81′ Βελέτης).
Πηγή: athleticlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις