«Καταδικαστική» ήττα για τους Νέους

Θύμα έκπληξης έπεσαν οι Νέοι της ΕΠΣ Θεσσαλίας που γνώρισαν εντός έδρας ήττα από την ομάδα της ΕΠΣ Βοιωτίας με 1-0, σε αναμέτρηση που έγινε στο ΕΑΚ στο πλαίσιο της 5ης Αγωνιστικής. 
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι παίκτες του Αντ. Μάνδαλου έχασαν πολύτιμο έδαφος για να πάρουν την πρωτιά, καθώς βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με την ομάδα της Καρδίτσας να προηγείται, έχοντας κάνει και το ρεπό της…

Σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση, η ομάδα της ΕΠΣ Θεσσαλίας είχε τον πλήρη έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ελάχιστα αυτό μετουσιώθηκε σε κλασικές ευκαιρίες, είτε γιατί γινόταν λάθος επιλογή στην τελευταία πάσα, είτε γιατί το τελείωμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε.
Αντίθετα, οι Νέοι της Βοιωτίας, που είχαν σαφές αγωνιστικό πλάνο, ήταν οργανωμένοι στην άμυνά τους κι έπαιξαν πολύ έξυπνα τις αντεπιθέσεις, έχοντας ένα εξαιρετικό παίκτη στη σύνθεσή τους, τον Παναγιώτη Λέτη, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και είχε δυο εξαιρετικές ευκαιρίες να σκοράρει, από μια σε κάθε ημίχρονο.
Οι Νέοι της ΕΠΣΘ ξεκίνησαν δυνατά και προσπάθησαν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα., κυρίως με πλαγιοκοπήσεις κι από τις δυο πλευρές. Ωστόσο, οι τελικές που έγιναν ήταν λίγες, καθώς οι περισσότερες προσπάθειες των γηπεδούχων εξουδετερώνονταν πολύ εύκολα έξω από την περιοχή.
Αντίθετα, η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 18′ από κλέψιμο στο κέντρο ο Λέτης έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε μια κούρσα μερικών μέτρων και φτάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας Κραβαρίτης, έπεσε κι έδιωξε με πολύ ωραία απόκρουση.
Ως το 43′ συνεχίστηκε η ίδια ανούσια υπέροχή για την ΕΠΣΘ και τότε σε διπλή ευκαιρία τόσο ο Φουρκιώτης, όσο και ο Σιόβας, με δυο ασθενεί σουτ μέσα από την περιοχή δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης, πάλι οι φιλοξενούμενοι ξεχύθηκαν απειλητικά στην αντεπίθεση, κερδίζοντας εν τέλει ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο, μένοντας στο 0-0.
Στο β’ μέρος οι παίκτες του Αντ. Μάνδαλου έψαξαν το γρήγορο γκολ και στο 50′ ο Κόφφας από το χώρο του κέντρου, πέρασε τη μπάλα αριστερά κι εκεί ο Θεοδωρόπουλος έκανε σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου ο Φουρκιώτης πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ωστόσο έστειλε τη μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Με γρήγορη αντεπίθεση στην αμέσως επόμενη φάση (51′), οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν σουτ με τον Λέτη, για να έχουμε και πάλι τον Κραβαρίτη να αποκρούει.
Στο 53′ στο πιο παραγωγικό διάστημα τους οι γηπεδούχοι, είχαν σουτ με τον Κόφφα έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ από τη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Στουρνάρα.
Στο 60′ έγινε βαθιά μπαλιά στον Λέτη, ο ποίος έκανε μια διαγώνια κούρσα από αριστερά προς τον άξονα της εστίας και μπαίνοντας στην περιοχή επιχείρησε πολύ δυνατό σουτ, που πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 63′ ο Νιαώτης έβγαλε μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά από τον άξονα, προς το σημείο του πέναλτι όπου ο Λιάτσικος προσπάθησε με υπερέκταση του ποδιού του να πλασάρει, πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, όμως το αδύναμο πλασέ του κατέληξε στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο διάστημα που ακολούθησε κι ως το 78′ δεν άλλαξε κάτι, αφού οι γηπεδούχοι γύριζαν συνεχώς τη μπάλα έξω από την περιοχή των Βοιωτών, οι οποίοι με βαθιές μπαλιές σημάδευαν το Λέτη, που επιχειρούσε να βγει σε αντεπιθέσεις.
Στο 78′, έγινε το 0-1 από τους φιλοξενούμενους. Η μπάλα πήγε δεξιά, όπου βρισκόταν ο νεαρός Τσέλιος, ο οποίος αφού προχώρησε λίγα μέτρα, έκανε το δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, κι έστειλε τη μπάλα στο εσωτερικό της απέναντι πλευράς της εστίας του Κραβαρίτη, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειές του για να σκοράρουν, είχαν μια κεφαλιά του Φουρκιώτη πάνω στον τερματοφύλακα (83′), αλλά γενικότερα υπήρξαν πολλές διακοπές για τραυματισμούς των φιλοξενουμένων, οι οποίο έσπαζαν το ρυθμό και ουσιαστικά κατάφεραν να μην απειληθούν ως το τέλος της αναμέτρησης που τους βρήκε νικητές.
ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Αντώνης Μάνδαλος): Κραβαρίτης, Χαντζόγλου (65′ Θεοδώρου), Θεοδωρόπουλος, Μπιρμπίλης, Κούκιος, Λιάτσικος, Δημόπουλος (79′ Παπαδήμος), Κόφφας, Φουρκιώτης, Νιαώτης, Σιόβας (46′ Μπόλης).

ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (Βαγγέλης Πούλος): Στουρνάρας, Τσέλιος, Μίχος, Πούλος, Γερακιός, Κολυμπίρης, Ποιητάρης (46′ λ.τρ. Λ. Τσιώλης), Κούκος, Λέτης (89′ λ.τρ. Μπαϋκόπουλος), Κασμάς (82′ Καρασάββας), Φουφούνης,

(* θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης)

5η αγωνιστική  Νέοι (Αποτελέσματα)
ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 0-1
ΕΠΣ Καρδίτσας-ΕΠΣ Φωκίδας 5-1
ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 1-0
Ρεπό: ΕΠΣ Ευρυτανίας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΩΝ
Καρδίτσα 4 13-3 12
Μαγνησία 5 8-3 10
Εύβοια 4 8-3 9
Βοιωτία 5 8-6 7
Φθιώτιδα 4 3-5 3
Φωκίδα 4 2-12 1
Ευρυτανία 4 1-11 1

Η επόμενη 6η αγωνιστική (11/1/2017)
Καρδίτσα-Μαγνησία
Φωκίδα-Εύβοια
Ευρυτανία-Φθιώτιδα
*** Ρεπό η Βοιωτία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις