Στο 91′ ο Άρης νίκησε 2-1 τα Χανιά

Μία επαφή χρειάστηκε ο Αντώνης Καπνίδης για να σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα και να λυτρώσει τον Άρη (2-1), από την Χριστουγεννιάτικη… γκέλα, στο παιχνίδι με τα Χανιά, με τους Κρητικούς, να κρατούν στα χέρια τους τον βαθμό της ισοπαλίας, μέχρι και το 91′.

O Έλληνας επιθετικός για μία ακόμα φορά, ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στην ομάδα του, και γλύτωσε τον Άρη, από μία αναπάντεχη απώλεια βαθμών, με τους “κίτρινους” να συνεχίζουν το αήττητο σερί τους, κλείνοντας με το… δεξί το 2016, φτάνοντας παράλληλα στους 16 βαθμούς και την δεύτερη θέση της βαθμολογίας εκεί όπου συγκατοικούν με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Τα Χανιά ήταν αυτά που ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και μέχρι το 15′ της αναμέτρησης είχε δημιουργήσει τρεις τελικές, έχοντας και δοκάρι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσουκάνη στο 6′. Ο Αρης, που ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, “απάντησε” στο δοκάρι των Χανιών, με δικό του δοκάρι με τον Ντούνη, να σημαδεύει τη ρίζα της δεξιάς δοκού του Αθανασίου δέκα λεπτά αργότερα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ένα λάθος της άμυνας, έδωσε την ευκαιρία στον Ζέρη να πλασάρει τον Διούδη για το 0-1. Ενα γκολ που έβαλε από νωρίς δύσκολα στους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου. Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι, έριξαν όλο το βάρος τους στην άμυνά τους, με τον Αρη, να απειλεί στο 22′ με την εκτέλεση φάουλ του Τάτου, που έδιωξε με γροθιές ο Αθανασίου.
Ο,τι δεν κατάφερε ο αρχηγός του Αρη στο 22′ το πέτυχε στο 41′ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον πορτιέρε των Χανίων να μην έχει απάντηση και τους “κίτρινους” να πηγαίνουν με το 1-1 στα αποδυτήρια.
To δεύτερο ημίχρονο ανήκε εξ’ ολοκλήρου στους γηπεδούχους που από νωρίς έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Μάλιστα, τα Χανιά για να αντέξουν την πίεση που τους άσκησε ο Αρης, έπαιξαν για παραπάνω από μισή ώρα με διπλή ζώνη άμυνας. Στο 49′ ο Παυλίδης αν και έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από τα όρια της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να σκοράρει και διώξει το άγχος, με τον Ιντζίδη, στο 66′ επίσης να μην βρίσκει στόχο από πλεονεκτική θέση.
Ο Αναστόπουλος από τον πάγκο έκανε ό,τι μπορούσε, καθώς έριξε στη “μάχη” τους Τζιμπούρ και τον Μιλούνοβιτς, με τον Σέρβο να αποτυγχάνει κι αυτός να σκοράρει στο 79′ στέλνοντας τη μπάλα άουτ, έχοντας προηγουμένως εξουδετερώσει τον Αθανασίου.
Με το παιχνίδι να βαδίζει προς το ενενήντα σε τεντωμένο σκοινί ο Ελληνας τεχνικός του Αρη, έριξε στο παιχνίδι και τον Καπνίδη (87′) στη θέση του Παυλίδη. Μία αλλαγή που αποδείχθηκε “χρυσή”, με τον Ελληνα επιθετικό να επωφελείται το ολέθριο λάθος του Ζορό (σ.σ. που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι) και με ψύχραιμο πλασέ να λύνει το… γόρδιο δεσμό και να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας ως άλλος… Αγιος Βασίλης, το τρίποντο στην ομάδα του.
Άρης: Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης (67’Τζεμπούρ), Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Παυλίδης (87′ Καπνίδης), Μπαργκάν, Ίλιτς, Τάτος, Ντούνης (74’Μιλούνοβιτς)
Χανιά: Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Γκεμίσης (89′ Ζορό), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (67’Ντούμος), Σιάννης, Σταματής, Βαρούχας (54’Νικολόπουλος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις