Σ. Κτενά: Δεν πετάω τίποτα από το 2016

Η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά, πρωταθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης, μέσα στο 2016 κατέρριψε το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100μ. υποβρύχιας τρεις φορές, ενώ κατέκτησε κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Βόλο, στα 50μ. άπνοια. Η ίδια μίλησε στην ιστοσελίδα pisina.net για

τον απολογισμό του 2016, τις διοργανώσεις που θα λάβει μέρος, τους στόχους που έχει θέσει αλλά και τις ευχές για τις γιορτινές αυτές ημέρες. Αναλυτικότερα:
Για το τι κρατάει και τι πετάει από το 2016: «Ίσως θα μπορούσα να «πετάξω» κάποια αποτυχία, είτε κάποιο λάθος, είτε μια κούρσα που δεν βγήκε, είτε κάποιο λάθος στην προετοιμασία. Ακόμα, όμως και αυτά τα αξιοποιείς προς όφελός σου. Οπότε δεν θα ήθελα να πετάξω τίποτα. Προφανώς, κρατάω όλα τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ που έκανα και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο. Αυτή είναι η κορυφαία στιγμή. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην χρονιά σου δικαιώνεσαι και με το παραπάνω».
Για τους στόχους και τις διοργανώσεις του 2017: «Φέτος υπάρχει το Πανευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών και μετά τα World Games. Επισήμως, δεν μας έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουμε από την Ολυμπιακή Επιτροπή. Περιμένουμε και θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά και πως θα συμμετέχουμε στα World Games. Στόχος, λοιπόν, είναι πάντα να γινόμαστε καλύτεροι. Σίγουρα κοιτάμε το βάθρο, ασυζητητί και όσο καλύτερα πάει η προετοιμασία, τόσο περισσότερες-καλύτερες βλέψεις θα έχουμε για την πρώτη θέση ή κάποιο μετάλλιο».
Επίσης, ευχήθηκε για το νέο έτος: «Πρωτίστως, επειδή είμαστε όλοι αθλητές, να υπάρχει υγεία. Εύχομαι όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή προετοιμασία. Γιατί όπως και να έχει στην πισίνα τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι πισίνες κλείνουν, δεν μπορούν πλέον να συντηρηθούν. Οπότε, η ευχή μου είναι να έχουμε πισίνες να κολυμπάμε. Από ‘κει και πέρα, εύχομαι στον καθένα να πραγματοποιήσει τους στόχους του».