Λ. Μπάκαλης: Δύσκολο να κάνουμε κάποια μεταγραφή

Η φετινή σεζόν είναι η τέταρτη συνεχόμενη που βρίσκει τον Ρήγα Φεραίο στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα του Βελεστίνου δεν είναι τόσο «σφιχτή» όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σίγουρα προσφέρει περισσότερο θέαμα στα παιχνίδια της, καθώς σκοράρει και αντίστοιχα δέχεται γκολ με μεγαλύτερη συχνότητα.

Ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για την αλλαγή αυτή είναι ο τεχνικός της Λάκης Μπακάλης, ο οποίος με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ανέφερε τα εξής:
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την φετινή πορεία του Ρήγα Φεραίου: «Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά όχι στο 100%. Αν σε ορισμένα ματς είχαμε καλύτερη αμυντική λειτουργία τώρα θα είχαμε τουλάχιστον πέντε βαθμούς παραπάνω. Μόνο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πιερικό αποφύγαμε τα περιττά λάθη και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Δεχθήκαμε ένα γκολ από «στημένη» φάση και αυτό ήταν όλο, αφού δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί άλλη επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ μας.
Η ανασταλτική δυσλειτουργία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε έλλειψη συγκέντρωσης και ότι στους 11 από τους 13 αγώνες δεν είχαμε ποτέ όλους τους αμυντικούς στη διάθεσή μας. Η τιμωρία του Γκάγκα για πέντε αγωνιστικές, η απουσία του Βουραζέρη λόγω καρτών, ο τραυματισμός του Μπόρα και κάποιες άλλες ατυχίες μας έχουν στοιχήσει. Φυσικά πρέπει να τονίσω ότι ο τρόπος που αμυνόμαστε ή που κάνουμε επίθεση αφορά όλους τους παίκτες της ενδεκάδας».
Για το ότι η ομάδα σκοράρει με μεγάλη συχνότητα και προσφέρει θέαμα στα παιχνίδια της: «Το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού μας έχει βελτιωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό και αντισταθμίζει τα προβλήματα που έχουμε στην άμυνα. Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε τόσο μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και άνεση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Κυκλοφορούμε τη μπάλα με σωστό τρόπο, δημιουργούμε φάσεις και έχουμε και καλά τελειώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε την 3η καλύτερη επίθεση του ομίλου και την 1η όσον αφορά τους αγώνες έδρας, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο το ότι έχουμε βάλει τέσσερα γκολ στον πρωτοπόρο Απόλλωνα ή δύο στη Νίκη, δηλαδή σε ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.
Η αιτία με αυτή τη βελτίωση έχει να κάνει με την προθήκη το καλοκαίρι ενός πολύ ποιοτικού παίκτη, όπως είναι ο Κιπτίου, αλλά και με την ωρίμανση των υπολοίπων ποδοσφαιριστών μας. Ο Σέττος, ο Γκίκας, ο Γεωργατζής είναι πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι και το ίδιο ισχύει και για τον Αλεξίου που τον βλέπουμε να έχει πιο γρήγορη σκέψη και καλύτερη μεταβίβαση της μπάλας. Επίσης, πιο συχνά ανεβαίνουν και τα μπακ μας. Ο Χατζηαθανασίου με τον Σπαθή συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».
Για το αν πιστεύει ότι ήδη εξασφαλίστηκε ο στόχος της παραμονής: «Ακόμη δεν έχουμε εξασφαλίσει κάτι. Όμως με τη συχνότητα που παίρνουμε βαθμούς και βάσει της μέχρι τώρα εικόνας μας θεωρώ ότι δεν πρόκειται να διατρέξουμε κάποιο κίνδυνο. Βέβαια στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα και γι’ αυτό οφείλουμε να μη χαλαρώσουμε. Εξάλλου, θέλουμε να τερματίσουμε σε μία τιμητική θέση και φυσικά να συνεχίσουμε να παίζουμε θεαματικό ποδόσφαιρο με επιθετικό στιλ το οποίο είναι ελκυστικό για τον κόσμο.
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι περιμένουμε περισσότερους φιλάθλους στους αγώνες. Μόνο στα ντέρμπι ήταν μαζική η παρουσία τους, αλλά νομίζω ότι τα παιδιά του Ρήγα αξίζουν να έχουν τον κόσμο δίπλα τους σε κάθε ματς».
Για το αν θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση στην περίοδο του Ιανουαρίου: «Δύσκολο να κάνουμε κάποια μεταγραφή. Πάντως, αν προκύψει κάποια καλή περίπτωση δεν θα πούμε όχι. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε μεγάλη ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση, ενώ είναι ευκαιρία στον β’ γύρο να χρησιμοποιήσουμε και τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές μας».
Για το ποιες ομάδες θεωρεί ότι θα διεκδικήσουν ως το τέλος τον τίτλο και την άνοδο στη Football League: «Για τον τίτλο θεωρώ ότι θα παλέψουν ως το τέλος ο Απόλλων Λάρισας, που έχει το πιο γεμάτο ρόστερ της κατηγορίας και ο Ολυμπιακός Βόλου, μαζί με τη Νίκη. Επίσης υπάρχει και ο Διαγόρας Σεβαστής που ξέραμε ότι θα είναι δυνατός, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα διεκδικεί πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά έχουν απογοητεύσει η Πύδνα Κίτρους με την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν θα έπρεπε να βρίσκονται πολύ ψηλότερα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις